Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wersja Colta Zorzy, czy raczej Mirage?
Autor Wiadomość
Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-07-2006, 10:43   

Witaj Zorza - w 1994 nie produkowali Coltów z silnikiem 1.5 - raczej masz 1.6 (albo masz Colta z lat 88-91 i zamiast daty produkcji wbito date pierwszej rejestracji w Polsce).

zorza
[Usunięty]

Wysłany: 20-07-2006, 15:23   

Witaj Krzyzak :) ) Silnik ma 1468 cm3, rok prod. 1994 a rejestracji tez ;) Tak mam napisane a jak jest to ja nie mam pojecia, bo mam tylko dowod rej. tego samochodzika a sama mam go od 3 tyg. ;) Pozdrawiam

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 20-07-2006, 17:26   

witaj zorza :) zapraszamy w sobote o godzinie 16 na realu (albo przy realu :D na pewno nas poznasz :D )
na mini spot mitsubishi :D zabieraj kielbaski, namiot i na caly weekend bedziesz sie z nami integrowac, przy okazji obadamy Twojego colcika :)

trasa to 120 km od szczecina, wiec zalewaj miska (bierz chlopaka/meza) i w droge :) mowie powaznie, serdecznie zapraszamy :)

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Wysłany: 20-07-2006, 18:37   

Jesli ten Colt wyglada jak ten niebieski w moim podpisie, to nie jest rocznik 1994 a co najwyzej do 1991.

zorza
[Usunięty]

Wysłany: 20-07-2006, 20:16   

Krzyzak moj colt wygląda mniej wiecej tak

tylko, ze juz swoje lata ma wiec tak slicznie nie wygląda ;) ))

Rafal ........... 8) kurka ale mnie kusisz...... :D :D zaczynam sie bardzo mocno zastanawiac czy czasem nie skorzystam z Twojego zaproszenia :D
Ostatnio zmieniony przez Krzyzak 20-07-2006, 20:29, w całości zmieniany 1 raz  

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Wysłany: 20-07-2006, 20:27   

To bedzie raczej Mirage a nie Colt (taki Colt tylko inny) - stad cala dyskusja :)

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 21-07-2006, 07:46   

Witam również, pozwoliłem sobie wydzielić temat
zorza, twój Mirage wygląda najprawdopodobniej tak

są to Mitsubishi Mirage z 1994 roku (ten co wkleiłaś jest z 1996 - spójrz na kierukowskazy, łatwo znajdziesz różnice)

tak czy inaczej witamy serdecznie :)

cimon102
[Usunięty]

Wysłany: 21-07-2006, 08:36   

Tomcio, hihi, spojrz na kierukowskazy :mrgreen: A to ci dobre,tu gdzie bys nie spojrzal to kazdy element jest inny niz w CJO :mrgreen:
Nio tak, ale dla kobiet to wystarczy ze inny kolor i juz inny model autka :lol:

borecki
[Usunięty]

Wysłany: 21-07-2006, 13:38   

z tego co ja sie orientuje CA0 w sedanie to byly Dodge Colt a CJ0 to wlasnie byly Mitsubishi Mirage (jezdzi jeden taki u nas) ale moge sie mylic

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-07-2006, 14:36   

ten niebieskawy z aluskami ladny :) wogule to podobaja mi sie colty sedaniki, jezdzi jeden taki bialy u nas w sz-n jak do goscia zagadalem, i zaprosilem do klubu to zapytal sie po co ,to mu tlumacze ze mamy swojego dostawce czesci itd a on ze go to nie interesuje, a ze gosc katuje auto to juz inna sprawa :(

borecki
[Usunięty]

Wysłany: 21-07-2006, 14:54   

ja to widzialem nawet takiego sedanika w wersji GTi ale niestety nie wiem czy oryginalnie czy tuningowanego naklejka :wink:

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-07-2006, 15:35   

a ja tez widzialem :)

silniczek 1,8 :)

widzialem takze 1,6 i 1,5 i to jest troche dziwne, to wkocnu jakie silniki byly tam montowane ??

straaaaaaaasznie mi sie to auto podoba :!:

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 21-07-2006, 16:31   

Rafal_Szczecin napisał/a:
1,6 i 1,5 i to jest troche dziwne, to wkocnu jakie silniki byly tam montowane

wyżej wymienione :)
1.5 często są w amerykańskich coltach/mirage, mimo że na Europę 4G15 szły do 1992, w USA je montowali (niech ktoś naprostuje jeśli się mylę)

zorza
[Usunięty]

Wysłany: 21-07-2006, 18:26   

Bosz.... ale jestescie spece ... nosz nie myslalam, ze az tyle sie dowiem :D

Tomek, moj Colt jest bardzo podobny jak nie taki sam ale w troszke gorszym stanie do tego na dolnym zdjęciu :)
Szkoda, ze nie mozna z kompa wrzucić tu fotek to bym Wam mojego Colta pokazala jak jeszcze stal w komisie. Mam 4 fotki.

A tak wogole to jestescie kochani :oops: bo wiem, ze mam Mirage :D

PeeSik: do Cimona :twisted: nie kazda kobitka nie zna sie na markach aut. I nie zawsze inny kolor oznacza inna marke :twisted: :twisted: Moge nie wiedzec, że mam Mirage ale wiem, ze mam Miska Colcika :P :P :P :P Mam 9 lat prawko i rozpoznam autko nie koniecznie po kolorku 8) :D

Pozdrawiam
Z.

[ Dodano: 15-09-2006, 19:13 ]
Mam pyatnko..... w sumie to dwa :roll:

1) jak sobie jadę to misiek potrafi mi zgasnąć bez niczego.... jest takie pstryk i gasnie.... pozniej zapala albo od razu albo jak immobilaiser (czy jak to sie tam pisze :roll: ) włącze jeszcze raz....

2) drugim pytaniem jest sytuacja taka: jade sobie... chcem zmienić bieg... wiec sprzeglo w dol.... a tu jakbym w jakąs pustke wcisala sprzeglo... i gasnie...

aaa i jeszcze jak jade to potrafi skakać jak "zabka" :roll: jak go dogazuje to najczesciej przechodzi jest ok.

Powiece mi co to moze byc? Jak pojade do mechanika to chcialabym wiedziec zeby mi nie wciskal farmazonów.... a za jakiś czas bede miec troszke pieniążka i chcem go naprawic :)

Pozdrawiam
Z.

Odpowiedz do tematu