mały tuning carismy |
Autor |
Wiadomość |
Marcin87
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 97' 1.8 GLS Hatchback
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Wrz 2009 Posty: 7 Skąd: Nałęczów
|
Wysłany: 13-09-2009, 19:21 mały tuning carismy
|
|
|
Mam pytanie odnośnie małej przeróbki mojej małej carismy. Czy istnieje techniczna możliwość zmiany silnika 1.6 z carismy na 2.0 6v z galanta?? Interesuje mnie co trzeba by zrobić i za ile albo czy jest w lublinie kto ktoś by mi coś na temat tuningu carismy powiedział. |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 13-09-2009, 20:11
|
|
|
silnik ten jest obrócony względem Twojego o 180', dodatkowo dochodzi komputer, ecu, wiązka, skrzynia itp itd... Jeśli już wal w 6A13 czyli 2.5 z gala EA
Co do tego, kto się takimi rzeczami u nas zajmuje, to możemy się pochwalić kilkoma prawdziwymi specjalistami:
Czarek autoR
Piotrek Masicz
'P. Sławek'
namiary znajdziesz w temacie 'gdzie naprawiamy' |
|
 |
bede
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.4 GDI '99
|
Wysłany: 17-09-2009, 20:28
|
|
|
Stein napisał/a: | Pana Sławka bym z tej listy wykreślił jeżeli myślimy o swapie w carismie bo w/w jest ortodoksyjnym mitsuzakręceńcem ( 30 lat dłubania tylko miśków ) i kundli się nie tyka
ps. mówię poważnie |
Identyczne stwierdzenie (dot. carismy) usłyszałem jak oddawałem mojego gallanta GDI. Więc potwierdzam. |
|
|
|
 |
darkezz
Nowy Forumowicz miśki the best
Auto: galant e 54
|
Wysłany: 27-09-2009, 10:08
|
|
|
trochę przesadzone.najlepiej samemu odwiedzić pana Sławka. |
_________________ darkezz |
|
|
|
 |
rafq
Mitsumaniak MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Sie 2006 Posty: 766 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 28-09-2009, 01:46
|
|
|
Stein napisał/a: | już łatwiej byłoby go namówić do roboty golfa II |
Żeby mu "kaktus wyrósł na dłoni" ? hehehe, no way Bart mogłeś te "kundle" wstawić w cudzysłów |
_________________ Impossible is not a fact. It’s an opinion. Impossible is not a declaration. It’s a dare.
Impossible is potential.
Impossible is temporary.
Impossible is nothing! ^^^ |
|
|
|
 |
tomasek
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC60 MINI ONE
Pomógł: 28 razy Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 7250 Skąd: stolica wschodu
|
Wysłany: 28-09-2009, 21:20
|
|
|
A ja myśle że jakbyś podjechał i porozmawiał Sławkiem konkretnie i na temat tylko musisz wiedzieć czego chcesz to ci powie co można a co nie i kto wie może da się skusić Sławcio lubi wyzwania |
|
|
|
 |
dolar2dolar2 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2009, 21:49
|
|
|
Weźmie i cari tylko popsioczy bo to auto projektowane na Europe i ma wspólna płytę i podzespoły z volvo. Słowem brak japońskiej myśli. Stąd niechęć Sławka do tej konstrukcji. A pogadać lubi o autach zanim się weźmie bo lubi wiedzieć jaki klient do niego przychodzi i jaki stosunek ma do marki. Wiem to na pewno po czterech latach współpracy i wielu naprawach moich 3 miśków. Zanim namówiłem go na budowę vr4 z mojego dynamica4 i eclipsa turbo minęło sporo czasu i utyskiwań, ale kiedy przekonał się że spać nie mogę i ciągle "męczę bułę" przerwał nawet budowę FTO w wersji europejskiej i zajął się moim pomysłem.
Tak więc trochę odwagi i zaparcia, jeśli lubisz markę mitsu to Sławek na pewno nie odmówi i pomoże przy carismie:) |
|
|
|
 |
tomasek
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC60 MINI ONE
Pomógł: 28 razy Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 7250 Skąd: stolica wschodu
|
Wysłany: 28-09-2009, 22:06
|
|
|
No może nawet odstawi na bok GALA Dolara he he he |
|
|
|
 |
dolar2dolar2 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-09-2009, 15:10
|
|
|
na bok już ciężko cokolwiek odstawić bo miejsca pod jego domem brak:) |
|
|
|
 |
bede
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.4 GDI '99
|
Wysłany: 30-09-2009, 21:57
|
|
|
dolar2dolar2 napisał/a: | na bok już ciężko cokolwiek odstawić bo miejsca pod jego domem brak:) |
Ja jutro zabiorę swojego wiec jedno miejsce się zwolni. Mnie dopadła uszczelka głowicy, raz robiona, drugi raz puszcza. Ale choć miałbym się zarznąć to auto będzie zrobione, a z pomocą pana Sławka wiem ze to możliwe.
Miłego wieczoru. |
|
|
|
 |
|