|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA4A 1.6] Stuki w przednim zawieszeniu... |
Autor |
Wiadomość |
malibu_qq
Forumowicz
Auto: Colt 1.6
|
Wysłany: 15-09-2009, 21:57
|
|
|
poduszka pod silnikiem wykluczona sprawdzana przez 2 mechaników. Przegub jest to całkiem możliwe ale on raczej tryka na skreconych kołach a takiego objawu nie ma. |
|
|
|
 |
Pexu
Mitsumaniak
Auto: Colt 1.3 | 1997
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 25 Sty 2009 Posty: 1267 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 16-09-2009, 07:40
|
|
|
Wewnętrzne nie trykają przy skręconych kołach. |
_________________ 7,60/100
 |
|
|
|
 |
malibu_qq
Forumowicz
Auto: Colt 1.6
|
Wysłany: 16-09-2009, 15:30
|
|
|
a wewnetrzne występuja dwa lewy i prawy tak? Gdzie mozna nabyc takie przeguby?
[ Dodano: 18-09-2009, 10:28 ]
Dalej hałasuje...na kocich łbach szczególnie potrafi wpadac coś w wibracje i stukać z dużą częstotliwościa ton raczej wysoki dobiega z obydwóch przednich kółek. macie jakies pomysły może te pólosie??? co z nimi nie tak co przy nich trzebaby sprawdzić ewentualnie wymienić?
Przeguby wewnętrzne raczej wykluczone sprawdzone wczoraj przez mechanika. |
|
|
|
 |
Pexu
Mitsumaniak
Auto: Colt 1.3 | 1997
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 25 Sty 2009 Posty: 1267 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-10-2009, 08:13
|
|
|
U mnie też stuka. Są to głuche stuki, na nierównościach...
Dotychczas wymieniłem łączniki stabilizatora (sprawdzałeś u siebie?), gumy stabilizatora, sworzeń wahacza, półoś (też myślałem że to przegub, ale nie) łożysko amortyzatora a w kolejce czekają końcówki drążków i drugi sworzeń. Po wymianie łożyska puka jakby mniej, ale jednak wciąż coś tam hałasuje...
Określ dokładnie jakiego rodzaju to są stuki - metaliczne? głuche, jakby "gumowe" ? |
_________________ 7,60/100
 |
|
|
|
 |
|
|