oc ac nnw w pakiecie co wybrać ? |
Autor |
Wiadomość |
krzypolo
Mitsumaniak

Auto: plymouth laser,Outlander Turbo
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-09-2009, 17:14 oc ac nnw w pakiecie co wybrać ?
|
|
|
Jak w temacie ..... jak wiecie kupiłem drugiego miśka - Outlander Turbo i zależy mi na ubezpieczeniu w pakiecie bo wiem że mozna dostac jakąś zniżkę gratis ..... Niestety mój misie jest od samego początku zarejestrowany na moją Matkę a ja ostatnie auto zarejestrowane na mnie miałem w 2004 roku.................. tak więc nie mam pewnie już żadnych zniżek ostatnieo dowiadywałem się takm ogólnie w necie i ceny mnie trochę przerażają ........... Cena auta w tych kalkulacjach to 47900 zł . Auto będzie zarejestrowane na firmę więc nie bardzo chyba mogę wziąć współ właściciela
Compensa
raty: 2 zakres: AC + KR
udział własny: 0%
konsumpcja SUc: nie
wymiana części na nowe: tak
SU NNW: 10 000 zł
4 095 zł
Benefia24
raty: 2 zakres: AC + KR
konsumpcja SUc: nie
wymiana części na nowe: nie
4 288,12 zł
Hestia
raty: 4 zakres: AC + KR
udział własny:
konsumpcja SUc: tak
6 449 zł
PTU
raty: OC: 2 / AC: 4 zakres: AC + KR
6 556 zł
Allianz raty: OC: 2 (60%/40%) / AC: 3 (40%/30%/30%)zakres: AC + KR
SU NNW: 10 000 zł .
6 779 zł
Compensa raty: 4zakres: AC + KR
6 958 zł
PZU raty: 4zakres: AC + KR
7 820 zł
HDI raty: OC: 2 / AC: 4zakres: AC + KR
udział własny: 0%2
8 416 zł
Uniqa raty: OC: 2 / AC: 4zakres: AC + KR
9 012 zł
[ Dodano: 18-09-2009, 18:27 ]
PROBLEM JUZ CHYBA ROZWIĄZANY .... ZADZWONIŁWEM TAM GDZIE NIE BYŁO WYLICZEŃ I CHYBA SKORZYSTAM TAK WIĘC MOZNA ZAMKNĄĆ TEN WĄTEK |
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 18-09-2009, 20:42
|
|
|
krzypolo napisał/a: | Niestety mój misie jest od samego początku zarejestrowany na moją Matkę |
to zrob mame wspolwlascicielem auta,
nawet jak nie spisales umowy na swoja mame mozesz jej czesc auta dac w darowiznie przed rejestracja, np 9 tys zl aby nie placic podatku. |
|
|
|
 |
krzypolo
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-09-2009, 23:44
|
|
|
Tak nie byłoby problemu ale ja auto rejestruje jako firmowe i to byłby problem z odpisami.... ale jak juz pisałem znalazłem firme która zaliczy mi znizki żony jako że mamy wspólnośc majątkową ......... pani zastrzeliła mnie kwota za pakiet 1860 zł ..... po przesłaniu widze jeden haczyk wartośc auta - cena rynkowa ......... ??? |
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 18-09-2009, 23:52
|
|
|
krzypolo napisał/a: | po przesłaniu widze jeden haczyk wartośc auta - cena rynkowa ......... ??? |
sporo sie rozni?
ja bardziej szukalbym haczykow w sposobie likwidacji szkody, udziale wlasnym, amortyzacji czesci, assistance itd. itd. |
|
|
|
 |
krzypolo
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-09-2009, 08:53
|
|
|
Właśnie gwarantują pełen asistance , osobne ubezpieczenie na szyby ( nie sciąga zniżki ) , nowe częsci , nnw dla kierowcy i pasażerów dla każdego .......................udział własny niestety 1000 zł
Jeszcze jedno pytanie we wtorek chće go odprawiac potem rejestrować jak to wygląda w praktyce krok po kroku ? |
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 19-09-2009, 09:11
|
|
|
Cytat: | Jeszcze jedno pytanie we wtorek chćeg o odprawiac potem rejestrować jak to wygląda w praktyce krok po kroku ? |
pewnie dlatego ze od 22.09 nie musisz robic przegladu w polsce jesli jest wazny tuv
wiec tak w pierwszej kolejnosci idziesz tlumaczyc papiery,
potem idziesz do UC oplacic akcyze (wypelniasz deklaracje i wplacasz 17 zl oplaty skarbowej), choc tez nie wiem jak jest na firme.
potem idziesz do US po zwolnienie z vat (ale ty chcesz go na firme wiec u ciebie pewnie inna procedura)
i na koniec do UM zarejestrowac auto.
kiedys taka procedura potrafila trwac kilka dni, teraz jak sie sprezysz mozna to zalatwic w jeden dzien.
[ Dodano: 19-09-2009, 09:20 ]
krzypolo napisał/a: | Właśnie gwarantują pełen asistance.... , |
wiesz co warto podrazyc temat doglebnie bo moze sie okazac ze taki pelny assistance wg firmy ubezpieczeniowej to assistans w razie kolizji do najblizszego warsztatu, wiec jek bedziesz gdzies w trasie i zdarz ci sie kolizja odholuja tobie auto do najblizszego zaklada nie do miejsca zamieszkania, podobnie z innymi punktami umowy. |
|
|
|
 |
krzypolo
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-09-2009, 09:54
|
|
|
arturro napisał/a: | pewnie dlatego ze od 22.09 nie musisz robic przegladu w polsce jesli jest wazny tuv |
jakiś nowy przepis ?
arturro napisał/a: | wiesz co warto podrazyc temat doglebnie bo moze sie okazac ze taki pelny assistance wg firmy ubezpieczeniowej to assistans w razie kolizji do najblizszego warsztatu, wiec jek bedziesz gdzies w trasie i zdarz ci sie kolizja odholuja tobie auto do najblizszego zaklada nie do miejsca zamieszkania, podobnie z innymi punktami umowy. |
no tak najpierw przeczytam umowę .............................choć możliwość skorzystania z 60% zniżki żony kusi...... |
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 19-09-2009, 14:13
|
|
|
krzypolo napisał/a: | jakiś nowy przepis ? |
Dziennik Ustaw z 2009 r. Nr 97 poz. 802
w art. 72:
a) w ust. 1 pkt 4 otrzymuje brzmienie:
"4) zaświadczenia o pozytywnym wyniku badania technicznego pojazdu, jeżeli jest wymagane albo dowodu rejestracyjnego pojazdu lub innego dokumentu wydanego przez właściwy organ państwa członkowskiego Unii Europejskiej, Konfederację Szwajcarską lub państwo członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA) - strony umowy o Europejskim Obszarze Gospodarczym, potwierdzającego wykonanie oraz termin ważności badania technicznego;", |
|
|
|
 |
atsar
Mitsumaniak młody Roch :)

Auto: Explorer 4.6, Galant E32
|
Wysłany: 28-09-2009, 09:36
|
|
|
krzypolo napisał/a: | no tak najpierw przeczytam umowę .............................choć możliwość skorzystania z 60% zniżki żony kusi...... |
u mnie w firmie tez mozesz tak zrobic takze jak co na Pw zapraszam w celach wyliczenia skladki. |
_________________ !!PeAcE!!! |
|
|
|
 |
krzypolo
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-09-2009, 10:29
|
|
|
arturro napisał/a: | Dziennik Ustaw z 2009 r. Nr 97 poz. 802
w art. 72:
a) w ust. 1 pkt 4 otrzymuje brzmienie:
"4) zaświadczenia o pozytywnym wyniku badania technicznego pojazdu, jeżeli jest wymagane albo dowodu rejestracyjnego pojazdu lub innego dokumentu wydanego przez właściwy organ państwa członkowskiego Unii Europejskiej, Konfederację Szwajcarską lub państwo członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA) - strony umowy o Europejskim Obszarze Gospodarczym, potwierdzającego wykonanie oraz termin ważności badania technicznego;", |
Byłem niestety pan rozbrajająco powiedział ze sa nowe przepisy i oni nie wiedzą jak je stosować a w polsce przegląd do 2011 nie przejdzie |
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 05-10-2009, 13:32
|
|
|
krzypolo napisał/a: | Byłem niestety pan rozbrajająco powiedział ze sa nowe przepisy i oni nie wiedzą jak je stosować a w polsce przegląd do 2011 nie przejdzie |
mam nadzieje ze nie dales sie zbyc jego brakiem kompetencji? |
|
|
|
 |
krzypolo
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-10-2009, 20:01
|
|
|
niestety jest mała różnica w przeglądach polskim i niemieckim co do terminów .... auto z marca 2006 może mieć przegląd do do marca 2011 a nie do września jak dali niemcy ................. ale juz wszystko pozałatwiałem................. |
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 05-10-2009, 21:18
|
|
|
krzypolo napisał/a: | ale juz wszystko pozałatwiałem................. |
musiales robic przeglad w pl? |
|
|
|
 |
krzypolo
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-10-2009, 10:11
|
|
|
Tak zrobiłem...... ze względu na brak konkretnej daty tj dnia miesiąca ................ |
|
 |
|