Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matejko
10-04-2006, 13:05
[Cari 1.8 GDI] Gasnie na wolnych obrotach, przy zimnym silni
Autor Wiadomość
STRUSIU 
Mitsumaniak
Pomysłowy Dobromir

Auto: Ford Mondeo MK4 2.2TDCI 2011r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-09-2006, 19:34   

cyrku, jeżeli uda Ci się ściągnąć przepustnicę tak że nie uszkodzisz tekturowej uszczeki to nie musisz :D
00187/KMM

Ave Gość - Witamy w świecie MITSUMANIAKÓW!

cyrku
[Usunięty]

Wysłany: 12-10-2006, 20:59   

Chcialem wyczyscic przepustnice a len nie mam pojecia jak zdjąć linke od gazu. Pomóżcie

STRUSIU 
Mitsumaniak
Pomysłowy Dobromir

Auto: Ford Mondeo MK4 2.2TDCI 2011r
Wysłany: 12-10-2006, 21:22   

Linka od gazu założona jest tak samo jak w rowerowym hamulcu.
Jak już wykręcisz przepustnicę to linka spokojnie da się wyciągnąć.
00187/KMM

Ave Gość - Witamy w świecie MITSUMANIAKÓW!

..::mike::..
[Usunięty]

Wysłany: 25-06-2007, 14:50   gaśnie w czasie jazdy

Mam Mitsubishi Carisme z 96r 1.6 16V benzyna i mam taki problem iż gaśnie podczas jazdy lub nie zapala w sytuacjach typu - podjeżdżasz do sklepu wszystko jest ok wracasz z zakupów wsiadasz do auta chcesz odpalic a tu nic. Nie jest to problem jak u poprzedników choc taki również był ale po wymianie sondy lambdy wszystko działało i nie gasł przy niskich obrotach no ale teraz pojawił się ten problem. A no i podam dodatkowy warunek a mianowicie pojawia sie to gdy jest ciepło. Proszę o pomoc, a no i jeszcze dodatkowe info - byłem na komputerze i nic nie wykazało, a jak do mechaników chodze to nie wiedzą co się dzieje. Obecnie problem ten nasilił się w takim stopniu że zostawiam go pod blokiem bo przejeżdżam 2 km i się zaczyna . A no i prosiłbym o wypowiedzi jak dla debila bo jestem kompletna noga w tych sprawach.

zwolin 
Forumowicz
baaardzo zły miś ;-)

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 26-06-2007, 21:21   

..::mike::.., nie wiem, jak to wygląda w cari, ale ja kiedyś miałem kropka w kropkę takie same objawy w roverze, jak mi czujnik położenia wału szlag trafił (niestety nie definitywnie). Pół roku jeździłem po "dobrych" mechanikach, każdy brał kasę i po paru, dniach ew godzinach problem powracał. Dopiero w ASO dali radę.
Tak jak napisałem - nie mam 100% pewności, jak pada ten czujnik w cari, ale zasada działania i funkcja są identyczne, więc ja bym to obstawiał.

Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku

aaddaamm29 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1,6 - 1997r
Wysłany: 06-08-2009, 12:37   

witam
mam pddobny problem jak (slan) z 1,6 97r silnik gaśnie na wolnych obrotach, kiedy jest zimny.niema roznicy czy to na gazie czy bezynie, kiedy się nagrzeje pracuje ruwno
prosze o pomoc :?

BH20
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2009, 18:28   

ja mam taki problem a mianowicie przy rozgrzanym silniku obroty utrzymują sie na pierwszej kresce zaraz po zerze wlasciwie wyglada to tak jaKby mial 0 obrotow ale jak dodam gazu to czuje takie delikatne szarpniecie jakby sie dusil mam instalacje gazową sekwencyjna ale na benzynie i na LPG jest to samo tyle ze na bezynie nie gasnie a na gazie latwiej "zasypia" no ale to logiczne bo na lpg traci moc martwia mnie tylko te obroty prosze o pomoc z gory dziekuje

missItachi 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 25-01-2010, 23:00   

To i tak mało w Szczecinie zawołali 560zł. Wyczyściłam przepustnicę oraz ssanie nie gaśnie ....

wypycz 
Nowy Forumowicz
born to be wild

Auto: M Carisma
Wysłany: 15-08-2011, 18:58   

wszystko zrobilem tak jak na rysunku, po czym złożyłem i odpalilem , na początku utrzymywaly sie obroty troszke powyzej 1000 nastepnie spadly i silnik zgasł, nie wiem czy dobrze podlaczylem czujnik polozenia łopatek przepustnicy (nie odpinalem kostki tylko ją odkreciłem) ,a moze jest inna przyczyna?
przed czyszczeniem silnik chodzil na niskich obrotach z niewielkimi problemami,a teraz gaśnie :oops: pomozecie? jutro mam do pracy na 5 rano (40 km :? )

cari 1.8 gdi 2000r.

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 04-09-2011, 20:20   

uczyłeś obrotów Carismę?

Odpowiedz do tematu