Przesunięty przez: akbi 23-10-2009, 22:38 |
OC - jak korzystnie ubezpieczyć swój pierwszy samochód |
Autor |
Wiadomość |
atsar
Mitsumaniak młody Roch :)

Auto: Explorer 4.6, Galant E32
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-09-2009, 00:00
|
|
|
kuken napisał/a: | jak kalkulowałem sobie OC to wychodziło koło 1500 zł. Za 10 letnie auto... |
za wiek auta nie zawsze sa zwyzki, gorzej z jego pojemnoscia no i dalej w ruch idzie wiek, region, itd.
Raz jeszcze dodam, kalkulatory internetowe w wiekszosci przypadkow odbiegaja od rzeczywistej skladki za polise. |
_________________ !!PeAcE!!! |
|
|
|
 |
costa brawa
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 `00
|
Wysłany: 24-09-2009, 23:04
|
|
|
mi 2 dni temu z PZU agent co wszystkie samochody ubezpiecza ojcu liczyl ( misiek na ojca zarejestrowany i 60% znizki na ac i oc) 400 zl OC i 500 AC (wersja z amortyzacja czesci )- ceny +- bo tam jakies 20 czy 30 byly koncowki ale nie pamietam dokladnie i do tego NW chyba 60 albo 70
przyznam ze zdziwiony bylem ze tylko tyle
jak mialem honde w zeszlym roku to w MTU wyszlo mi najtaniej bo tez ok 450 zl zaplacilem (preluda 2.0 z 1992r - czyli zwyzka za wiek auta i bylo na mnie i ojca a wtedy bylo + 30% za moj wiek) |
_________________ Mój misiek
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=33851
 |
|
|
|
 |
pierafal
Mitsumaniak

Auto: GALANT EA V6
|
Wysłany: 24-09-2009, 23:49
|
|
|
W tym roku zastanawialem sie nad zmiana ubezpieczyciela z PZU na innego. Poszedlem do PZU aby mi wydrukowali historie mojego ubezpieczenia, kobieta zapytala po co mi, powiedzialem ze dla innego ubezpieczyciela. Po czym zaproponowala extra znizke 20% od tego co napisali na blankiecie, ktory przysylaja do domu. Z ta extra znizka i tak wyszo drozej niz u konkurencji, ale juz porownywalnie wiec postanowilem zostac w PZU. Zobaczymy co bedzie za rok
BTW, niezly maja balagan w komputerze w PZU, ta wydrukowana historia nie do konca sie zgadza z prawdziwa historia, wiec lepiej sobie trzymac wszystkie stare blankiety ubezpieczenia. Przechodzac do konkurencji, nowy ubezpieczyciel "ufa" nam i "na gebe" przyjmuje ze mielismy np. 60% zninzki. Po czym jak dojdzie do zdarzenia żądaja historii ubezpieczenia, w ktorej musimy udowodnic, ze nalezaly nam sie znizki takie jak podalismy. W przeciwnym razie ubezpieczenie jest nie wazne!!!!! Biorac pod uwage balagan w komputerze PZU moglby byc nie maly problem. |
_________________ pozdrawiam, Rafał
|
|
 |
Ursus
Mitsumaniak Zbieram na Gala
Auto: Galant `99 2.0TD skasowany:(
|
Wysłany: 01-10-2009, 22:24
|
|
|
Po wykonaniu mnóstwa telefonów i sprawdzeniu wszystkich najgłośniejszych ubezpieczycieli polecam mBank. Nigdzie taniej nie znalazłem, możliwość miesięcznych rat i niskie z tego tytułu dopłaty. Mam znajomego, co jest przedstawicielem kilku najtańszych TU, oferty z mBanku nie przebił co mi z góry oznajmił. Trzeba tam tylko mieć konto, ale jego założenie nie wiąże się z żadnymi zobowiązaniami i kosztami zarówno przy zakładaniu jak i prowadzeniu. |
_________________ Gdybyśmy sami nie mieli wad, nie sprawiałoby nam takiej przyjemności stwierdzać je u innych.
 |
|
|
|
 |
ZUB3R
Mitsumaniak dobrze posiedzieć...

Auto: Carisma DI-D 2001
|
Wysłany: 02-10-2009, 07:32
|
|
|
W mBanku kalkulator wyliczył mi bez członkowstwa w banku 290,40zł
Natomiat w Liberty Direct ze zniżką 10% z mojego banku ING wyliczył 300,04
Ciekawy jestem czy sprawdzaja historię ubezpieczenia z poprzedniego towarzystwa ubezpieczeniowego, bo w kalkulatorze wpisalem 60% zniżki i wszystko tak zeby było jak najmniej dla mojego auta. |
_________________ HIStory:
Honda CR-V iVTEC 2,0 '05 2011-201x
Mitsubishi Carisma DI-D 1,9 '01 2009-201x
Renault Mégane Classic 1,4 '97 2005-2009
FIAT 126p elx 0,65 '97 98-2005
 |
|
|
|
 |
atsar
Mitsumaniak młody Roch :)

Auto: Explorer 4.6, Galant E32
|
Wysłany: 02-10-2009, 09:04
|
|
|
ZUB3R napisał/a: | Ciekawy jestem czy sprawdzaja historię ubezpieczenia z poprzedniego towarzystwa ubezpieczeniowego, bo w kalkulatorze wpisalem 60% zniżki i wszystko tak zeby było jak najmniej dla mojego auta. |
moze i na poczatku zrobia tak ze nie sprawdza, gorzej jak wystapi szkoda i wtedy sie za to zabiora i na twoje nieszczescie okaze sie ze nie masz tych 60%... |
_________________ !!PeAcE!!! |
|
|
|
 |
Ursus
Mitsumaniak Zbieram na Gala
Auto: Galant `99 2.0TD skasowany:(
|
Wysłany: 02-10-2009, 13:50
|
|
|
Podpisując polisę w mBanku jest tam taka klauzula, albo w polisie albo w regulaminie, że ubezpieczyciel może zażądać potwierdzenia historii zniżek i wówczas jest jakiś czas na ich okazanie. Szczerze mówiąc jeszcze nigdy w moim przypadku nie skorzystali z tej opcji. |
_________________ Gdybyśmy sami nie mieli wad, nie sprawiałoby nam takiej przyjemności stwierdzać je u innych.
 |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
|
Wysłany: 02-10-2009, 16:54
|
|
|
W moim link 4 też nie sprawdzało a maja taka klauzule (wszystkie to chyba mają) po co kombinować dla ok 80 zł jak to wyjdzie to kara będzie wieksza |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
|