|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS DID] Jak Johnsona montowałem |
Autor |
Wiadomość |
Gaweł
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1,9 DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-09-2009, 18:30 [MSS DID] Jak Johnsona montowałem
|
|
|
CB w Space Star...
Jeżdżąc codziennie samochodem, od paru lat używam tego urządzenia i dokonując zakupu Miśka od razu zaczęłem zastanawiać się jak i gdzie by tu "sibika" zamontować. Dysponując CB President Harry postanowiłem "dokonać" dosyć brutalnego montażu i po prostu radyjko zostało zamontowane z boku środkowego panelu za pomocą wkrętów, które pozostawiły po sobie dosyć brzydkie dziury.
Wszystko było OK ale postanowiłem zmienić radio i miejsce umieszczenia. Na panelu centralnym, poniżej pokręteł (temp. powietrza, nawiew) znajdowała się oryginalna kieszeń na płyty CD, która wygląda tak:
Kieszeń specjalnie nie była mi potrzebna, za to miejsce jakie po niej zostało mogłem wykorzystać na umieszczenie CB.
Przed wymontowaniem kieszeni przeszukałem Forum poszukując informacji jak się do tego zabrać. W trakcie demontażu okazało się, że nie muszę zdejmować pokręteł, a zatrzaski dają się dosyć łatwo "odczepić". (Pomimo przestróg "łamaczy zatrzasków")
Wybór nowego radyjka padł na Presidenta Johnsona I. Dobry sprzęt, chociaż nienajnowszy, ale podobno z Presidentem jak z winem... No i największy atut tego radia, czyli głosnik na przednim panelu.
Do montażu radia konieczna okazała się specjalna kieszeń do montażu President Johnson.
Kieszeń dosyć ciasno weszła w swoje miejsce i nie potrzeba było żadnych dodatkowych "usztywniających" zabiegów.
Zasilanie zostało pociągnięte "na stałe" od zapalniczki. Nie było problemu z przeciągnięciem kabla antenowego pomiędzy "wnętrznościami".
Po zamontowaniu wszystkiego razem, całość przedstawia się w taki sposób:
I wszystko było cudowne gdyby nie pewien szczegół. Blaszka z kieszeni montażowej przeszkadza w używaniu pokręteł.
Nie pozostaje nic innego jak użyć pilnika i lekko "dopasować" blaszkę do pokręteł.
Ot i wszystko. |
|
|
|
 |
halbog
Mitsumaniak Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Pomógł: 14 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 465 Skąd: Świdnica
|
Wysłany: 28-09-2009, 09:03
|
|
|
Tyz piknie
Pozdrawiam
Bogdan |
_________________ Z wiatrem we włosach:)
 |
|
|
|
 |
Zwierzu
Forumowicz

Auto: Outlander Turbo
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Lut 2006 Posty: 147 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 08-10-2009, 18:09