[3.2 DID] kolor |
Autor |
Wiadomość |
Maria
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3.2 DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-10-2009, 19:58 [3.2 DID] kolor
|
|
|
Witam. Jestem nowa na forum i mam takie pytanie. Na tabliczce znamionowej pod klapą mam podany kolor nadwozia A69A21. Mam do pomalowania błotnik ale w mieszalni farb twierdzą że nie mają w katalogu takiego numeru koloru auta . Kolor mojej pajerki jest srebrny. Może ktoś pomoże w ustaleniu koloru mojego auta?
Proszę o pomoc i z góry dziękuję. |
_________________ pajeromaniak |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-10-2009, 09:57
|
|
|
Dzien dobry,
najpierw podam informacje a potem dodam cos od siebie.
Kod koloru nadwozia (COLOR INT OPT) A69A21 A69 - Satellite Silver, A21 - Medium Grey Mica.
Kod opcji pewnie masz U04 to chodzi o wyposazenie auta ale nie jestem wstanie okresli co dokladnie oznacza.
Kod zewnetrzny (EXT) exterior A69 glowny kolor nadwozia
Kod wnetrza nadwozia 27W kod elementow tapicerskich - szare elementy plastikowe, panel srodkowy i nawiewy imitacja drewna.
Mam nadzieje, ze juz wszystko sie wyjasnilo. Kolory juz sie calkowicie zgadzaja. Proponuje jednak nie polegac na numerze katalogowym tylko poprosci doswiadczonego lakiernika aby dobral kolor z innego elementu. No chyba, ze bedziesz lakierowac wszystko. Auto nie jest nowe i lepiej dobierac kolor do pozostalych blotnikow czy zderzaka. Roznica miedzy starsza a nowa powloka bedzie mniejsza. Zycze powodzenia i udanego malowania. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Maria
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-10-2009, 11:03
|
|
|
Gene - wielkie dzięki za odpowiedź i radę. U mnie jest kod opcji: J04 a kod wnętrza nadwozia 26W.
Mam jeszcze pytanie - co oznacza A21 - Medium Grey Mica. ? (chyba jestem jednak blondynką ) |
_________________ pajeromaniak |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-10-2009, 11:13
|
|
|
To jest numer i nazwa lakieru tych ciemniejszych elementow. (nie wiem mozna to przetlumaczyc srednio szary blyszczaco ziarnisty) |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Maria
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-10-2009, 11:36