Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Carisma GAŚNIE, FALUJE, DUZO PALI, KOMPUTER SZALEJE
Autor Wiadomość
mis_smis 
Mitsumaniak

Auto: BRAVO 1,9, grandis 2.0 DID 05
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-10-2009, 22:39   

Skoro jak kupowałeś to nie klepał to są dwa wyjścia albo był na syntetyku i możesz go spokojnie zalać dalej syntetykiem albo był zalany jakimś dziekciem i dla tego nic nie klepało co do kompa nie pomogę bo u mnie nie mam tak rozbudowanego :) ale skoro ci się resetują wskazania przy odpalaniu sprawdź styki na akumulatorze i ładowanie możesz mieć tu problem i dlatego ci się resetuje przy uruchamianiu (miałem tak w reni pomogło czyszczenie klem) życzę powodzenia

wisnia88 
Nowy Forumowicz
Jan Palony

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 00r
Wysłany: 06-10-2009, 18:41   

dzis rano postawilem samochod i juz go mam spowrotem, problem z gasnieciem i obrotami rozwiazany, powiedziano mi ze to wina przepustnicy ale rozmawialem tylko przez tel takze malo wiem. Najwazniejsze jest to ze juz dziala, skasowal mnie 150zl.
cykanie oczywiscie pozostalo bo oleju nie zmienilem.. mysle ze jak uzbieram kase to zaleje syntetyk, bo strasznie klekocze naprawde.
mechanik jeszcze wspomnial o psujacej sie skrzyni biegow.. jakie moge byc objawy tego? bo ja chyba zadnych nie zauwazylem..
ponawiam pytanie dotyczace odtwarzania akutalnego spalania na wyswietlaczu czy powinno sie zmieniac caly czas czy co minute, dwie?

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 06-10-2009, 18:44   

wisnia88 napisał/a:
mechanik jeszcze wspomnial o psujacej sie skrzyni biegow..

wisnia88 napisał/a:
jakie moge byc objawy tego?

powiem Ci ze nie pamietam zeby ktos kiedys pisal zeby mu sie skrzynia w GDI psula...
wisnia88 napisał/a:
ponawiam pytanie dotyczace odtwarzania akutalnego spalania na wyswietlaczu czy powinno sie zmieniac caly czas czy co minute, dwie?

Jest dobrze tak jak masz. Ten komputerek poprostu "nawarstwia" srednie spalanie, czyli naklada poprawke na "byle aktualne" srenie spalanie. Dlatego manualnie musisz skasowac srednie spalanie :)
Pozdroo

barthez2183 
Mitsumaniak
01354/KMM

Auto: Carisma 1.9 DID, XF106.460
Wysłany: 07-10-2009, 08:19   

Robson86, kolega wisnia88, ma automat jeśli to jakaś różnica w porównaniu do manuala w GDI?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.

wisnia88 
Nowy Forumowicz
Jan Palony

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 00r
Wysłany: 07-10-2009, 22:11   

Cytat:
kolega wisnia88, ma automat jeśli to jakaś różnica w porównaniu do manuala w GDI?

no wlasnie.. ciekawe?
Jakies pol godziny temu wracalem z pracy, samochodu nie odpalalem od rana, po pezejechaniu kilometra wcisnąłem mocniej gaz przy predkosci 50km a samochod nie chcial jechac po chwili zapalila sie kontrola check engine, wiec odpuscilem gaz i juz bylo dobrze.. ciekawe co to bylo.. fakt faktem ze zapalila mi sie rezerwa a przejechalem juz 40km.. nie wiem czy to z powodu braku paliwa i pompa nie miala co podowac.. a jechalem pod gore.. trzeba zalac bo nie bylo kiedy :P

Odpowiedz do tematu