Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:43
[Cari DID] Zakup
Autor Wiadomość
shymo 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 2002 DID, 115KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-10-2009, 11:04   [Cari DID] Zakup

Witam,

Już wkrótce być może stanę się posiadaczem Cari 1.9 DID '01, tylko chciałbym zaczerpnąć opinii czy w ogóle warto.
Z samochodem wszystko jest ok, mam go z pewnego źródła, wraz z książką serwisową. Problem jest taki, że ma przejechane 320 tys. (Miał kilka tras do Paryża.)
Czy jest to jeszcze do przyjęcia?
Turbinę miał robioną przy 200. Rozrząd ma jeszcze na 40 tys. Natomiast nie wiem jak z kołem dwumasowym i sprzęgłem, ale przyjmuje te 3tys. w koszty, bo mogę do mieć za 9tys.
Filtry, oleje i elementy zawieszenia robione w zeszłym miesiącu. (sam go odstawiałem) Po za tymi wymianami, serwisowany na bieżąco w ASO w Katowicach.

Proszę o opinie, ew. czy macie DIDki z takimi przebiegami?

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 09-10-2009, 12:03   

shymo napisał/a:
Problem jest taki, że ma przejechane 320 tys. (Miał kilka tras do Paryża.)

Jesli auto bylo normalnie serwisowane i traktowane w sposob jaki powinno sie traktowac samochod to napewno pojezdzisz nia jeszcze dlugo. Przy takim przebiegu na pewno niektore czesci nie sa juz nowe, wiec musisz sie z tym liczyc i w razie czego wymienic.
shymo napisał/a:
przyjmuje te 3tys. w koszty, bo mogę do mieć za 9tys.

ale wez pod uwage takze to ze 9+3 daje 12tys zl. Dokladajac jeszcz ze 2-3 tys zl kupujesz w Polsce taka sama Carsime z 2000/2001 roku z silnikiem DID z przebiegiem nizszym(ale oczywiscie teraz druga strona medalu, plus koszty rozrzadu itd itp). Z drugiej strony masz mniejsza wtedy pewnosc czy cos nie bylo krecone przy liczniku czy stan techniczny jest na pewno dobry itp.
Mozesz pojechac z Carisma do ASO zeby ja gruntownie sprawdzili. Wtedy bedziesz wiedzial czy w najblizszej przyszlosci bedzisz musisl siegac do kieszeni czy nie.
Odpowiadajac na Twoje pytanie, sa Carismy z takimi przebiegami a nawet duzo wyzszymi i to i diesle i benzyniaki. Pamietaj tez ze przebieg przebiegowi nie jest rowny. Czasami samochody z przebiegiem np. 100 000 sa bardziej zuzyte niz auta z przebiegami przykladowo 150 000 i wiecej. Wszystko zalezy jak sie uzywalo auto i jak (i czy) sie je serwisowalo.
Pozdroo

j-rules 
Mitsumaniak
devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Wysłany: 10-10-2009, 17:19   

Cytat:
Natomiast nie wiem jak z kołem dwumasowym
Przy takim przbeiegu obstawiam w ciemno ze albo juz bylo robione, albo sie tak tlucze ze byle mechanik poiinformuje Cie o tym :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi