problem z lakiernikiem |
Autor |
Wiadomość |
patriotazz
Mitsumaniak

Auto: Lancer
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-04-2009, 13:24 problem z lakiernikiem
|
|
|
Mam pewien problem z lakiernikiem, gdyż bylem już 3 razy na poprawkach i wciąż widze, żle dopasowaną maske, zacieki lakieru na zderzaku i nie doszpachlowany zderzak, gdy zajechałem po raz kolejny żeby już mi tylko ustawił maske tak jak ma być to stwierdził że jestem upierdliwy i żebym ....(nie zacytuje)bo mi .....(również nie zacytuje), pewien czas temu poprosiłem go również aby wystawił mi jakiś dokument potwierdzający, że u niego robiłem, stwierdził że niemoże gdyż jest za późno.
Macie może pomysł jak mu sie odwdzięczyć?? oczywiście zgodnie z prawem, bo innych pomysłów to już miałem wiele, a na prawie nie za bardzo sie znam. |
|
|
|
 |
pawel129 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-04-2009, 19:14
|
|
|
Bierz kolegów, pałki i jedźcie do gościa na "herbatkę"
A tak na serio, poczytaj o zagadnieniu rękojmi. W świetle prawa kodeksu cywilnego masz prawo do reklamacji wykonanej usługi lub zakupionego towaru i wykonania bezpłatnej rękojmi, jeśli nie jest taki jak zapewniał wykonawca usługi/sprzedawca. Zerknij np.: tutaj: http://www.gdynia.pl/urze...K/45_30764.html
Szkoda, że nie masz dowodu zapłaty za wykonaną usługę..znacznie uprościłoby to sprawę. Powodzenia |
|
|
|
 |
mario mario
Mitsumaniak
Auto: galant elegance combi 2,5 B
Pomógł: 24 razy Dołączył: 12 Kwi 2009 Posty: 727 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 13-07-2009, 20:32
|
|
|
Daj namiar na tego gościa aby inni się ustrzegli. Pozdro. |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 14-07-2009, 00:12
|
|
|
patriotazz napisał/a: | Mam pewien problem z lakiernikiem |
jak wygląda sprawa po dwóch miesiącach? |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
patriotazz
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-07-2009, 20:14
|
|
|
Lakiernik to DARIUSZ CHMIEL warsztat znajduje się w miejscowości Turowola na trasie Łęczna-Puchaczów
Po dwóch miesiącach sprawa nic sie nie zmieniła, zgłaszałem to Ochrony Praw Konsumenta lecz dowiedziałem się ze musze mu wysłac pismo z żądaniem o poprawe spartolonej pracy i wtedy złożyc wniosek do prokuratury, zrozumiałem ze nie ma co gdyz niemam czasu na latanie po sądach i dałem sobie z nim spokój pojechalem juz do innego i umówiłem sie na poprawki bedzie mnie to kosztowało 300zł i tydzien bez auta, nie jest tak źle
POZDRO |
|
|
|
 |
mario mario
Mitsumaniak
Auto: galant elegance combi 2,5 B
Pomógł: 24 razy Dołączył: 12 Kwi 2009 Posty: 727 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 22-07-2009, 22:16
|
|
|
Takie usterki czyli spartoloną robotę zglasza się przy odbiorze, no i rachunek dokladny za co i kiedy, inaczej ciężko będzie. Nic tylko rzecznik praw konsumenta bo sąd umorzy gdyż nie zostalo popelnione przestepstwo a dokladnie czyn nie wyczerpuje znamion przestepstwa. Ale teraz wiemy, że w przyszlości musimy na tego pana uważać. |
|
|
|
 |
patriotazz
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-10-2009, 19:18
|
|
|
Sprawa wraca, gdyż Pan niby lakiernik podszedł dzis na nasze stoisko na Giełdzie Elizówka i powiedział hmm szkoda pisać, poprostu przeczytał prawde o sobie w internecie i że popamiętam go za to co o nim napisałem.
Powodzenia Panie lakierniku. |
|
|
|
 |
radek79
Mitsumaniak
Auto: x5
Pomógł: 30 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 7453 Skąd: CHEŁM
|
Wysłany: 18-10-2009, 22:05
|
|
|
witam jak ktoś ma problemy blacharsko lakiernicze to mam dobrego znajomego lakiernika nie wiem czy tani ale bardzo dobrze zna się na swoim fachu w razie czego to na PW |
|
|
|
 |
|