Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Koniec z tanimi samochodami?
Autor Wiadomość
Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-06-2006, 10:15   

Akurat na ceny samochodów w salonie najmniejszy wpływ ma dealer.
Na sprzedaż samochodów już większy ale zapytam przedmówców (Jackie nie wtrącaj się) - ile reklam samochodu marki Mitsubishi widzieliście ostatnio w prasie/TV.
Kampania reklamowa "zaskoczy" jest totalnym niewypałem IMHO.
Leżymy i kwiczymy.
Na dodatek popatrzcie sami - czy samochód z przełomu lat 80 i 90 nie bity rdzewieje tak jak Cari Artura? Otóż nie.
Czy Mitsu obnizyło ceny za części - nie do poziomu cen innych marek.
Czy poza tym że mamy Certyfikat i AdamaMMc na forum coś się działo na + dla posiadaczy Mitsu - odpowiedzcie sami.
Carisma i SS produkowane - nie. nastepcy tych aut? Nie ma...
Lancer X wchodzi do produkcji? Cholera wie.

A teraz przejdźmy do naszego Państwa czyli Polski i baranów nim rządzących
Czy paliwo kosztuje absurdalne pieniądze? TAK
czy podatki osiągnęły absurdalną wysokość? TAK
Czy przeciętnego Kowalskiego stać na nowy samochód? NIE
czy 1,7mln Polaków wyjechało za granice szukając pracy za normalną pensję? TAK
czy wyjeżdżają nastepni? TAK

Przypominam :!: Ostatni gasi światło :lol:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 28-06-2006, 10:34   

Hubeeert napisał/a:
- ile reklam samochodu marki Mitsubishi widzieliście ostatnio w prasie/TV.
Leżymy i kwiczymy.

Przypominam :!: Ostatni gasi światło :lol:

znaczy nie my bo my lezymy jak się nawalimy ale reklama mitsu tak w gazetach jak i w TV to klęska :mrgreen:

ale jak widzimy co tu reklamować :twisted: SS i carisma-poszły a SZKODA, Lannserek-brak przekonania co do kupna i cena taka wysoka jak na silnik czy to 1,6 czy 2,0

a reszta a reszta nie dla mnie bo nie wydam na samochód 120 tysi (bo nie mam to po 1 i szkoda mi takiej kasy to po 2 :wink: )

dlatego czekam do grudnia na samochód po znajomych tescia z 2003, 50 tyś przebiegu i o klase wyżej jak mój SS :mrgreen: - i na literę S 8)

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 28-06-2006, 10:39   

Hubeeert napisał/a:
ile reklam samochodu marki Mitsubishi widzieliście ostatnio w prasie/TV.

no cóż - prasy nie kupuję prawie wcale, a z TV to mam tylko TVP 1, 2, 3, Polonia, Polsat (czasami), TV Trwam (której już wcale nie oglądam) i słownie widziałem ZERO reklam Mitsubishi; kiedyś w radio słyszałem (przez przypadek - u fryzjera, bo sam rzadko słucham) o samochodzikowym - podobało mi się

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 28-06-2006, 11:25   

o ile sie nie myle unia pracuje nad tym specyficznym monopolem (importerzy) i niedlugo bedzie mozna kupowac auta w hipermarketach.
cos jak tanie linie lotnicze, kupno auta w hipermarkecie bez fachowej i wlazacej w pupe obslugi ale znacznie taniej.
na zachodzie juz powstaja autohaus-y z kilkoma markami.

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Wysłany: 28-06-2006, 14:01   

eMBe napisał/a:
Nie jestem przeciwny zakupom samochodów używanych, tylko wszystko powinno mieć swoje granice i najczęściej mieć rozkład normalny, czyli mały procent jeździ złomami, mały procent ludzi ma super drogie auta, a najwięcej to średnie samochody o średniej wartości. A teraz mamy sytuację, że najwięcej jest tych samochodów z dolnej pólki, to nie jest naturalne.

Odpowiedz mi na jedno pytanie: czy za tą sytuację odpowiedzialny jest brak podatku ekologicznego, czy może jednak sytuacja gospodarcza kraju i fakt, że ludzie nie mają pieniędzy?

eMBe napisał/a:
Buntuję się przeciwko temu, że mój nowo kupiony samochód poprzez sprowadzenie dużej ilości tanich samochodów z zachodu stracil dużo bardziej na wartości niż w normalnej sytuacji. To też zniechęca potencjalnych kupców nowego samochodu, jak policzy sobie ile przez parę lat straci jego samochód na wartości.

Hmmm. Ciekawe. Skoro otwarcie granic spowodowało spadek cen samochodów używanych to znowu proszę o odpowiedź na pytanie: czy to u nas samochody używane były za drogie, czy w innych krajach (Niemcy, Włochy, Francja, Belgia, Holandia i skąd tam jeszcze ściągali) za tanie? Bo jak tak popatrzyć na statystykę: gdzie ceny były niskie a gdzie wysokie, to jednak okazuje się, że to u nas sytuacja nie była normalna.

Jackie napisał/a:
Pożyjemy zobaczymy

Sprzedaż nowych na pewno nie wzrośnie w znaczącym stopniu. A to z jednego prostego powodu: wprowadzenie nowego podatku w chorej wysokości jeszcze nigdy nie spowodowało wzrostu zamożności społeczeństwa.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 28-06-2006, 14:07   

szczeslaw napisał/a:
Sprzedaż nowych na pewno nie wzrośnie w znaczącym stopniu. A to z jednego prostego powodu: wprowadzenie nowego podatku w chorej wysokości jeszcze nigdy nie spowodowało wzrostu zamożności społeczeństwa.

Niestety ale się zgadzam.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 29-06-2006, 10:35   

Hubeeert napisał/a:
Na sprzedaż samochodów już większy ale zapytam przedmówców (Jackie nie wtrącaj się) - ile reklam samochodu marki Mitsubishi widzieliście ostatnio w prasie/TV.
Leżymy i kwiczymy.
Na dodatek popatrzcie sami - czy samochód z przełomu lat 80 i 90 nie bity rdzewieje tak jak Cari Artura? Otóż nie.
Czy Mitsu obnizyło ceny za części - nie do poziomu cen innych marek.
Czy poza tym że mamy Certyfikat i AdamaMMc na forum coś się działo na + dla posiadaczy Mitsu - odpowiedzcie sami.
Carisma i SS produkowane - nie. nastepcy tych aut? Nie ma...
Lancer X wchodzi do produkcji? Cholera wie.

Myślę, że to akurat Hubeeert jest już problem na który warto się rozpisać w innym temacie, bo jesli ktośchce kupić nowy samochód to przecież nie koniecznie musi Mitsu, a niektóre marki mają trochę do wyboru.
Ja akurat póki co sądzę, że w jakieś tam przyszłości jak będę chciał kupować nowy (lub nowszy) samochód to będzie to Mitsubishi. ... i niestety tutaj się z Tobą zgadzam. Obecnie chyba jedyna dostępna w Polsce nowa typowa osobówka to Lancer - ale to zdecydowanie za mało. W tym miejscu współczuję najbardziej miłośnikom Coltów, bo obecny model poszedł zupełnie w inną stronę (wg mnie gorszą) aniżeli modele z lat ok 95/98.

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 04-07-2006, 15:26   

moze jednak bedzie jakis rozsadny ciag dalszy? ;)

link Interia - Koniec z dyskryminacją aut z importu

:D , nowe opisywane wczesniej propozycje naszego ukochanego rzadu z pewnoscia rowniez kwalifikuja sie jak powyzej :D

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 08-08-2006, 09:51   

Pod koniec 2005 r. specjaliści z branży motoryzacyjnej prognozowali, że w nadchodzących miesiącach znacznie spadnie ilość samochodów używanych trafiających do Polski z zagranicy. Jak pokazują statystyki, nie do końca mieli rację.

więcej tutaj:
http://www.motofakty.pl/a...olska_stoi.html

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

Odpowiedz do tematu