|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Używanie napędów |
Autor |
Wiadomość |
watcher79
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3,2 DID V78
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-10-2009, 17:05 [3.2 DID] Używanie napędów
|
|
|
Temat uzycia napędów opracowany teoretycznie niby wyczerpująco... a jednak....
Czy po włączeniu reduktora i dojechaniu do celu powinienem zwolnić wszelkie blokady reduckje itp i powrócić do ustawienia napędu 2H w przypadku dłuższego postoju (noc) ?
Ostatnio miałem taką małą przygodę podczas urlopu kiedy to podjechałem do znajomego pod schronisko i zostawiłem napędy w konfiguracji którą miałem podczas podjeżdzania (reduktor bez tylnej blokady).
Gdy rano odpaliłem auto zielone diody przy kołach mrugały. Gdy wrzuciłem wsteczny coś zachrobotało aż mnie wszstko zabolało. Szybko wrzuciłem na N i stopniowo wycofałem do 2H. Później również stopniowo wróciłem do położenia z reduktorem i wszystko zapięło się poprawnie a auto bezpiecznie zjechalo na dół.
Czy to normalne czy może powinno się przed takim postojem zostawiać auto na 2H ? |
_________________ Pajero '01 - 3,2 DID, automat (V78)
Galant '98 - 2,5 V6 24V, EA5A - SPRZEDANY
 |
|
|
|
 |
dominik32 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-10-2009, 19:27
|
|
|
ciekawe pytanie niestety nie potrafie na nie odpowiedzieć i też czekam na odpowiedź co sie dzieje z załączonymi napędami po zgaszeniu silnika i ponownym uruchomieniu.
Czy nie dzieje sie kompletnie nic?
Czy może przy ponownym rozruch rozłączają się na chwile poto aby znowu sie załączyć do wcześniej wybranych ustawień? Czyli zbędnie męczy się cały system załączania napędu i ewentualnie blokady? |
|
|
|
 |
watcher79
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3,2 DID V78
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-10-2009, 22:24
|
|
|
No i jak będzie z tymi napędami... Nikt ich nie używa czy nikt nie jest pewien czy robi to prawidłowo ? W instrukcji nie znalazłem żadnej wskazówki |
_________________ Pajero '01 - 3,2 DID, automat (V78)
Galant '98 - 2,5 V6 24V, EA5A - SPRZEDANY
 |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-10-2009, 23:16
|
|
|