Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z autkiem za granicą?
Autor Wiadomość
hayabusa
[Usunięty]

Wysłany: 23-07-2006, 18:01   Problem z autkiem za granicą?

Jestem na gościnnych występach w Anglii -stąd minimalna aktywność na forum-i oczywiście przyplątał się problem z autkiem.Niestety to nawet nie Japończyk :oops: ąutko nie jest moje tylko kumpla to mnie trochę tłumaczy to raz a dwa to że nie bardzo mam się do Kogo zwrócić.Samochód to skoda octavia 1.9tdi pd podkręcona do prawie 400Nm.Z racji wymuszonych oszczędności poganialiśmy nią na tzw.,oranżadzie co zaowocowało paleniem się szeregu lampek a następnie całkowitą padaką.Samochód nie odpala,czujecie ceny serwisu lub holowania.Wiem że to nawet nie mitsu.,ale może Ktoś ma styczność bądż miał z tego typu taxsówką a technicznych umysłów na tym forum nie brakuje :wink: .Serdeczne dzięki za jakiekolwiek wskazówki i porady .Pozdrawiam serdecznie Wszystkich Mitsumaniaków!!!Oki dziś opaliła ---wywalamy paliwo i zobaczymy co dalej świeci lamka podgrzewania świec ,i trójkącik w kółku he he i coś jak wtrysk wielopunktowy wszystko na pomarańczowo :| Pozdrowionka!
Ostatnio zmieniony przez hayabusa 23-07-2006, 18:32, w całości zmieniany 1 raz  

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-07-2006, 18:31   

Jak nie odpala to macie problem z pompą paliwa. Podejżewam że się zatarła. Niestety trzeba być ostatnik kretynem żeby samochodem "kręconym" jeździć na opale...

Polecam www.tdi-tuning.pl/forum . Są tam opisane różne przypadki...

:roll: Po prostu brak słów...

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

hayabusa
[Usunięty]

Wysłany: 23-07-2006, 18:35   

Wiem Hubert wiem . :? Dzięki za link .Moja pszczółka gania w Polsce jak złota a za fajerką Żonka ,po powracie strzele sobie gala chyba v6.Piękny przód.Ewentualnie xedosa i wale na zlot w końcu trzeba żyć zacząć he he.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-07-2006, 18:39   

hayabusa, sorry ale inaczej nie mogłem - tzw "oranżada" nie nadaje się do nowoczesnych wtrysków -zwłaszcza takich jak w TDI oraz CR. Ma sporo siarki a siarka działą bardzo destrukcyjnie na te bardzo drobne oraz [precyzyjne elementy jak koncówki wtrysków. Siarka w ropie bnyła wręcz porządana w starych dieslach - tych "kiblach" z pompą wirową i komorą wstępną ale w nowoczesnych to zabójstwo dla silnika.... Niestety macie teraz zaje****y problem.....

Popytaj na forum Mastersa - link który podałem - ale najpierw poczytaj. I użyj szukajki ;-)

Mimo wszystko powodzenia.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

hayabusa
[Usunięty]

Wysłany: 08-08-2006, 21:34   

dzięki Hubert taksa póki co gania ale bez podkręcania nie wiem tylko co gorsze angielska oranżada czy polska ropa na święta zwieziemy ją na serwis o ile doleci 1800 klocków he he nie ma jednak jak japońskie *dzieci* he he :wink:

Odpowiedz do tematu