Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CB4 1.6] Odnosnie płynów oraz postojowego 2 lata
Autor Wiadomość
wronezz 
Nowy Forumowicz
Miśki górą

Auto: Mitsubishi Lancer Kombi 93/97
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 27-10-2009, 22:59   [CB4 1.6] Odnosnie płynów oraz postojowego 2 lata

Witam jestem nowym mitsu maniakiem oraz świeżo licencjonowanym driverem:) teraz moja historia mam miska lancera kombi składaka 93/97 1.6 glxi którego wydrapałem od ojca stał 2 lata teraz chciałbym go doprowadzić do porządku używalności wszelkie krzaki już wy ciołem
.Natomiast nie mam za bardzo pojęcia o samochodach to mój pierwszy.
Pierwsza rzecz to nie wiem jaki płyn hamulcowy mechanik mówił zeby był mieszalny druga płyn do sk biegów i wspomagania ,jakie świece najlepsze i do niego akumulator
, pytanie jak tyle auto stało to na co trzeba mieć oko! wiem juz ze wahacz mam do wymiany z prawej przedni i jakąś gumę z lewej nad wahaczem nie wiem jak to się fachowo nazywa zapomniałem zapytać ,
mój ojciec oczywiście nie pamięta co kiedy wymieniał jakie płyny lał ,wymieniłem na razie olej w silniku tarcze i klocki z przodu, bębny z tyłu w porządku.
Odnośnie akumulatora (centra firma) ojciec pamięta że jak podłączył nowe radio to jakies po około 2 minutach bez przekręconej stacyjki akumulator padał nawet jak wymienił na nowy(wcześniej do puki nie wymieniał radia wszystko grało), ostatnio też jak odpaliliśmy na aku który stał z ponad rok( nienaładowany ) naładowaliśmy odpalił ,ale znowu jak wymieniałem żarówki z tyłu nie miałem przekręconej stacyjki po ok 2-4 minutach padł nie wiem do czego to się ma ,biegi też nie za bardzo jak wrzucam 1,2 to jakby słychać takie skroboty na 3 lepiej 4 i 5 najlepiej mam nadzieje że to od płynu.
Więc proszę
wszystkich o pomoc chciałbym uratować jeszcze to cudeńko i nim poszaleć troszkę :)

[ Dodano: 27-10-2009, 23:00 ]
:oops:

miki4x4 
Mitsumaniak
Miki

Auto: to co w podpisie
Wysłany: 28-10-2009, 07:41   

1. Płyn hamulcowy DOT 4 - wymień koniecznie cały (ja mam u siebie Motul Racing Brake Fluid 660 - z racji tego, że hamulce w miśku szybko się nagrzewają)

2. Olej do skrzyni - GL 4 75W/90 - polecam Valvoline

3. Płyn do wspomagania Dexron III (producent nie ma znaczenia)

4. Świece np NGK BKR6E-11

5. Akumulator - na jaki Cie stać - Centra jest ok

6. Skoro pada akumulator nie tylko z powodu radia, gdzieś jest zwarcie - elektryk powinien sobie szybko z tym poradzić

7. Wymiana oleju w skrzyni może trochę pomóc, ale niekoniecznie. Te skrzynie tak mają :) (padają synchronizatory)

wronezz 
Nowy Forumowicz
Miśki górą

Auto: Mitsubishi Lancer Kombi 93/97
Wysłany: 28-10-2009, 10:08   

:o wielkie serdeczne dzięki zabieram się za zakupy i szukam kutego elektryka jeśli będe miał dalsze problem ze sprzętem do niego odezwe się najszybciej.Ogólnie bardzo fajne forum i mili ludzie na pewno duzo się podszkole z zakresu mechcaniki samochodowej,pozdrawiam :p

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 28-10-2009, 14:01   

Plus jeszcze:
Filtr powietrza.
„Swieze paliwo”.

Odpowiedz do tematu