Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
nierowna praca na wolnych obrotach na lpg
Autor Wiadomość
Levinson
[Usunięty]

Wysłany: 08-08-2006, 19:30   nierowna praca na wolnych obrotach na lpg

witam!!
chcialem zapytac co moze byc przyczyna tego, ze na lpg silnik pracuje nierowno.. sa wibracje.. na benzynie pracuje idealnie.. bez najmniejszych wibracji a na gazie od samego poczatku niezbyt rowno.. poza wolnymi obrotami samochod chodzi bardzo dobrze. po wrzuceniu na luz i zatrzymaniu - silnik przez chwile pracuje rowno a po kilku sekundach troche odnizaja sie obroty (moze ok 100) i zaczyna sie trzasc... instalacja dt gas system sekwencja. niedanow wymianiane byly swiece i przewody.. ale silnik pracuje praktycznie tak samo...

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-08-2006, 19:44   

..pierwsza odpowiedź to czyszczenie przepustnicy...

kupujepolskieprodukty.pl

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 08-08-2006, 20:17   

- na jakie świece zostały wymienione?
- masz źle wyregulowane wolne obroty na gazie - przy spadku poniżej pewnej wartości obrotów drgania silnika są normalne; trzeba podwyższyć obroty dla gazu

levinson
Gość
Wysłany: 08-08-2006, 20:52   

[quote="Krzyzak"]- na jakie świece zostały wymienione?
- masz źle wyregulowane wolne obroty na gazie - przy spadku poniżej pewnej wartości obrotów drgania silnika są normalne; trzeba podwyższyć obroty dla gazu[/quote]
swiece ngk platyny. (wczesniej mialem denso platyny, tez z ksiazki... roznicy nie widze miedzy nimi) te co w ksiazce. a obrotow na gazie gazownik mowil ze nie mozna podniesc bo obroty sczytuje z kompa benzynowego. nie wiem czy to prawda.

Jurop
[Usunięty]

Wysłany: 08-08-2006, 22:30   

Tak przy sekwencji w większości przypadków takie rzeczy są identyczne jak na benzynie natomiast mój znajomy który mi zakładał gaz odrazu mi podniósł obroty na benzynie bo powiedział że japończykom na gazie zawsze obroty spadają niżej

Levinson
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2006, 14:28   

a jak podniesc obroty? ewentualnie jak zmienic zaplon? czy to wiaze sie z podlaczeniem do kompa? i jeszcze kwestia sondy lambda - czy ona moze byc winna? jaka ma ona zywotnosc? i czy mozna samemu jakos latwo sprawdzic czy jest dobra, czy wizyta u elektryka?

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 10-08-2006, 00:43   

Ja bym podjechał do gazowników żeby sprawdzili mieszankę na wolnych - jeżeli to nowa instalacja to wiadomo - wszystko się jeszcze musi ułożyć. Jak juz swoje ma to może nawet być przybrudzony filtr gazu i na wolnych już mogą być problemy. Szczególnie że to sekwencja - a mapy wtrysków domowym sposobem się nie zmieni niestety no chyba że jest program i kabelek :)

Czas może na Space Stara dla żony?

Marcus68
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2007, 00:15   

Witam mam takie same objawy. Pytanko gdzie znajduje się filtr gazu :?:

piotruś 
Forumowicz
,DZIECI KWIATY.''

Auto: ford S-Max.
Wysłany: 20-03-2007, 11:16   

To wszystko zależy gdzie go umieścił gazownik który montował instalację w aucie .jesli nie wiesz jak wygląda filter gazu to przy tankowaniu kolejnym pokażą ci go i jaki to model . :wink:

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 22-03-2007, 00:06   

A czy na LPG nie są wyczuwalne na wolnych wypadające zaplony czyli takie wstrzasy,im wiecej wstrzasów tym nizej obroty spadaja?Ja tak mam i stawiam na cewki WN ale ja mam gaz 2g i nie jestem pewien jak to sie ma to ww. przypadków.Pozdrawiam!!

Odpowiedz do tematu