Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
CARISMA-2.0 TD UCIAZLIWE PISZCZENIE
Autor Wiadomość
pawelsonx 
Forumowicz

Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 29-10-2009, 22:41   

ja bym się nie podjął takiej operacji.
żeby zachować powierzchnie styku musi być odpowiedni kąt i głębokość.
Jak rowek będzie za głęboki lub za płytki to boki klinu nie będą dolegać i będą przenosić siłę tylko szczytami trójkąta.
Jeżeli zaś kąt będzie za duży to również nie będzie odpowiedniej powierzchni
jak za mały to pasek nie wejdzie głębiej i również będzie mniejsza powierzchnia.

to samo dotyczy sie odstępów miedzy rowkami

No ale jeżeli to zrobione zostało na tokarce numerycznej i parametry wprowadzone zostały odpowiednio i zastosowany odpowiedni nóż to powinno być ok

Poza tym jeżeli jest awaria i mechanik jej nie potrafi wykryć to masz dwa wyjścia zmienić samochód albo mechanika wybierz tańsza opcje[/b]

oncik 
Nowy Forumowicz

Auto: CARISMA 2001r 1.9 TD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-10-2009, 14:31   CARISMA 2001r --1.9 TDI PISZCZY DALEJ

Kurcze zamówie jeszcze ta ostatnia rolke prowadzaca [raczej nic nie pomoze ale ma spory luz] i spróbuje załozyc ten 1635 tylko teraz najlepiej jakiej firmy aby miec pewnosc ze to nie jest jakis szajs..poprzednio miałem nowe DAYCO oraz GESTAE mówia jedni ze najlepiej BOSCH a inni ze CONTITECH... Co sadzicie w jakiego producenta lepiej i pewniej uderzyc??/?/innych pomysłów na dzien dzisiejszy nie mam.ale tak mi to zaszło za skóre ze nie odpuszcze to nie jest jakas skomplikowana elektronika musi dac sie namierzyc.....a rano piszczało...hmmmmmmmm.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 30-10-2009, 16:18   

oncik, osobiscie uzywam non stop Continentala, na Gates sie zawiodlem i to strasznie, Bosh takze powinien byc dobry ale zadko go uzywam, wiec sie nie wypowiem na jego temat, ja stawiam na Contiego
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

oncik 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-11-2009, 17:50   CARISMA 2001r --1.9 TDI PISZCZY DALEJ

Słuchajcie wymieniłem nastp. pasek CONTITECH krótszy z 1640 na 1635 Iguzik trudno zaryzukuje i wymieniam p-pe wspomagania od poczatku to mnie meczy i musze tego spróbować tylko jak konczy sie piszczenie po 3-4 min. a pokrece kierown, to znowu popiskuje ..mysle ze paski-rolki to nie gest ta droga zero reakcji po tych zmianach..stawiam na pompe i zobaczymy jaki efekt bedzie..co myslicie o tym kroku ???p-pe zamówiłem uzywana ale 100% sprawna..powiadomie was po wymianie ok..czwartku..moze ktos miał z p-pa podobne historie ..

jb07
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2009, 13:06   Re: CARISMA 2001r --1.9 TDI PISZCZY DALEJ

oncik napisał/a:
Słuchajcie wymieniłem nastp. pasek CONTITECH krótszy z 1640 na 1635 Iguzik trudno zaryzukuje i wymieniam p-pe wspomagania od poczatku to mnie meczy i musze tego spróbować tylko jak konczy sie piszczenie po 3-4 min. a pokrece kierown, to znowu popiskuje ..mysle ze paski-rolki to nie gest ta droga zero reakcji po tych zmianach..stawiam na pompe i zobaczymy jaki efekt bedzie..co myslicie o tym kroku ???p-pe zamówiłem uzywana ale 100% sprawna..powiadomie was po wymianie ok..czwartku..moze ktos miał z p-pa podobne historie ..

Niepotrzebne wydatki. Prawdopodobnie koło pasowe na wale-napędzające alternator i pompę wspomagania ewent. klimatyzację ulega stopniowemu rozwulkanizowaniu. Wymiana pasków wielorowkowych i pompy wspomagania raczej nic nie pomoże. Proponuje poszukać nowego koła pasowego. Temat sprawdzony i przerobiony osobiście.
Pozdr.

oncik 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 07-11-2009, 18:31   Re: CARISMA 2001r --1.9 TDI PISZCZY DALEJ

wczoraj podjechałem na kanał do znajomego ogladalismy to koło pasowe wczesniej zrobiłem kreske i nic nie wykazało koło nie przesuwa sie..jednak kolega zdecydowanie zwrócił mi uwage ze ta rolka prowadzaca ma zbyt duzy luz i jak sie kreci to nie piszczy ale moze własnie jak ostygnie i jest zimna to wtedy powoduje te piszczenie a po rozgrzaniu to ginie--moze sie myle ale własnie zamówiłem taka rolke i zobaczymy moze własnie taka mała a tyle wprowadziła zamieszania czy ktos moze wymieniał te rolke ?? miała luzy u mnie nawet jak jest pasek naciagniety to i tak mozna nia poruszac pod paskiem to chyba nie powinno tak byc??co myslicie czy ta rolka moze powodowac piszczenie ??

Odpowiedz do tematu