Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mozilla - problem
Autor Wiadomość
KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-10-2009, 15:17   

Odświeżam temat.

Sytuacja się powtarza - komp mi się zawiesił i Mozilla nie loguje mnie automatycznie. Kilka razy zmieniałem opcje, kasowałem ciasteczka/hasła/historie, odświeżyłem wersję do nowszej i... od tygodnia tak samo. :(

lukaszpl 
Mitsumaniak
..::Grim Reaper::..

Auto: Carisma GDI LX
Wysłany: 01-11-2009, 00:12   

Rozwiązanie problemu jest takie ... ściągasz program MozBackup
http://mozbackup.jasnapak...up-1.4.9-EN.exe
Robisz nim kopię wszystkiego co potrzebne czyli hasła, ulubione itp ... odznacz koniecznie kopiowanie ustawień i ciasteczek ... później musisz odinstalować z systemu przeglądarkę, usunąć jej foldery z Program Files i z profilu ... Później instalujesz na nowo i przywracasz wszystko z pomocą tego programu. Najlepiej żeby wersja świeżo zainstalowanej pokrywała się z tą która była w systemie, wtedy na pewno nie będzie problemów z przywróceniem wszystkiego.

Sprawdzone na Firefox 3.0 i 3.5, a temat konkretnie dotyczy Mozilli czy FireFox'a?
Mimo wszystko ten program działa z większością aplikacji od Mozilli i rozwiąznie problemu może być takie samo.

A jeżeli komputer się sam często restartuje to trzeba szukać przyczyny ... u mnie to był słaby zasilacz. Obecnie mam Modecom Carbon 530W, zasilacz prawie zimny, cicho i koniec z BSOD :wink:

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 01-11-2009, 12:22   

Ha, działa jak należy. :D Bardzo dziękuje!

Komp się sam nie restartuje, tylko zawiesza podczas działania antywirusa. Czy to skanowanie AVG, czy SUPERantispyware... dzieje się to samo. Nie mogę tego rozgryźć - próbowałem już reinstalacji, ale nadal to samo. :? Ale z tym, póki co, nie chce mi się bawić, więc nie skanuje dysków. Anty działają bezpośrednie elementy i jest spokój.

Odpowiedz do tematu