|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mozilla - problem |
Autor |
Wiadomość |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 21-10-2009, 15:17
|
|
|
Odświeżam temat.
Sytuacja się powtarza - komp mi się zawiesił i Mozilla nie loguje mnie automatycznie. Kilka razy zmieniałem opcje, kasowałem ciasteczka/hasła/historie, odświeżyłem wersję do nowszej i... od tygodnia tak samo. |
|
 |
lukaszpl
Mitsumaniak ..::Grim Reaper::..

Auto: Carisma GDI LX
|
Wysłany: 01-11-2009, 00:12
|
|
|
Rozwiązanie problemu jest takie ... ściągasz program MozBackup
http://mozbackup.jasnapak...up-1.4.9-EN.exe
Robisz nim kopię wszystkiego co potrzebne czyli hasła, ulubione itp ... odznacz koniecznie kopiowanie ustawień i ciasteczek ... później musisz odinstalować z systemu przeglądarkę, usunąć jej foldery z Program Files i z profilu ... Później instalujesz na nowo i przywracasz wszystko z pomocą tego programu. Najlepiej żeby wersja świeżo zainstalowanej pokrywała się z tą która była w systemie, wtedy na pewno nie będzie problemów z przywróceniem wszystkiego.
Sprawdzone na Firefox 3.0 i 3.5, a temat konkretnie dotyczy Mozilli czy FireFox'a?
Mimo wszystko ten program działa z większością aplikacji od Mozilli i rozwiąznie problemu może być takie samo.
A jeżeli komputer się sam często restartuje to trzeba szukać przyczyny ... u mnie to był słaby zasilacz. Obecnie mam Modecom Carbon 530W, zasilacz prawie zimny, cicho i koniec z BSOD |
_________________ Carisma GDI LX '98 125KM - srebrna strzała
Colt GLXi 1.6 16V '95 113KM - biały miś R.I.P.
 |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 01-11-2009, 12:22
|
|
|
Ha, działa jak należy. Bardzo dziękuje!
Komp się sam nie restartuje, tylko zawiesza podczas działania antywirusa. Czy to skanowanie AVG, czy SUPERantispyware... dzieje się to samo. Nie mogę tego rozgryźć - próbowałem już reinstalacji, ale nadal to samo. Ale z tym, póki co, nie chce mi się bawić, więc nie skanuje dysków. Anty działają bezpośrednie elementy i jest spokój. |
|
 |
|
|