Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA1A 1.3] stuki w silniku.
Autor Wiadomość
gochna_2006
[Usunięty]

Wysłany: 10-08-2006, 08:41   [CA1A 1.3] stuki w silniku.

Ratunku!!!!
Mój "misiek" oszalał. Ma wyregulowane zaworki, wtryski, paski, filtry, płyny, oleje powymieniane. Zaczęłó coś stukać w silniku od strony pasków. Co to może być? Silnik pracuje jak dieslowski. HELP!!!
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 22-04-2007, 21:11, w całości zmieniany 1 raz  

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 10-08-2006, 08:44   

zawory regulowane na cieplym czy zimnym silniku?

gochna_2006
[Usunięty]

Wysłany: 10-08-2006, 08:53   

na ciepłym

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-08-2006, 08:53   

hmmm - trudno powiedzieć
stało się to po regulacjach itd.? bo jeśli od strony pasków, to może jest luźny pasek i uderza o obudowę - radzę szybko sprawdzić, zanim coś się nadiabli

gochna_2006
[Usunięty]

Wysłany: 10-08-2006, 08:59   

zostawiłam u mechanika, ale jakoś mu nie ufam. nie wiem czy go nie wycofać. nawymieniał mi tyle ewentualności ze az nie wierzę: tłoki, zawory, panewki, korbowody i h.. wie co jeszcze. ale tak wlasnie prze mechaników jest traktowana kobieta. łyknie każdą ścieme. i zaplaci

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Wysłany: 10-08-2006, 09:07   

to rzeczywiście źle świadczy o człowieku, jeśli jego podejście do drugiego jest zależne od płci (oczywiście w tym przypadku)
Twój opis jest nieco skąpy i pewnie - gdybym miał gdybać - to walnąłbym litanię jak mechanik, szczególnie że przez internet ciężko to zdiagnozować

gochna_2006
[Usunięty]

Wysłany: 10-08-2006, 09:11   

chyba poczekam. zobacze co bedzie. zaryzykuje i zaufam gościowi. ale spanikowałam strasznie. nawet oglądałam silniki w moto allegro.

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 10-08-2006, 11:17   

Albo pasek za luźny albo któreś łożysko (zapewne napinacza) żegna się z życiem. Współczuję - trafiłaś chyba raczej na rzeźnika niż mechanika. Już chyba lepiej byłoby kupic nowy silnik niż to wszystko wymieniać. Tak z ciekawości - ile kosztowała Cię ta "przyjemność"?

gochna_2006
[Usunięty]

Wysłany: 10-08-2006, 11:36   

nie wiem. dizś o 20 odbieram autko.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Wysłany: 10-08-2006, 11:56   

odezwij się wieczorem i napisz, co było zrobione - najlepiej weź od gościa na piśmie - co i za ile zrobił; ew. spisuj co mówi - mam na myśli te fachowe terminy służące do zamknięcia buzi laikom - zobaczymy czy się tylko wymądrza, czy można go uznać za mechanika

gochna_2006
[Usunięty]

Wysłany: 10-08-2006, 12:35   

oki! cos tak czuje, ze bedzie bolalo

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 10-08-2006, 12:58   

A może ktoś coś zostawił w środku podczas regulacji zaworów ??? Według mnie nic się nie popsuło (to przecież Mitsu :) ) tylko albo coś zostało w klawiaturze, albo niefachowo wykonana naprawa (nie naciągnięty pasek, źle założony napinacz, itp)

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 10-08-2006, 13:06   

gochna_2006 napisał/a:
Zaczęłó coś stukać w silniku od strony pasków. Co to może być? Silnik pracuje jak dieslowski.
Źle ustawiony rozrząd :?:
U mnie jak przeskoczył pasek to silnik chodził jak stary zdezelowany diesel (pomimo tego, że to akurat diesel)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

gochna_2006
[Usunięty]

Wysłany: 10-08-2006, 13:07   

zawsze mąz zajmowal sie autkiem. z zawodu jest mechanikiem, choc w zawodzie nie pracuje. autko bylo zawsze wypieszczone. wyjechal na pól roku i nie chce mu dupska zawracac, bo bylby gotow przyleciec do 'miśka'. Ale cos czuje, ze pod koniec września mąż mnie lekko 'poszatkuje' :evil:

rafq 
Mitsumaniak
MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
Wysłany: 10-08-2006, 14:19   

Gochna sprawdź tutaj

jeśli te stuki to takie regularne terkotanie to polecałbym jak najszybciej się tym zająć...

Odpowiedz do tematu