|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pomocy lancer gaśnie |
Autor |
Wiadomość |
Wickerman
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 95r kombi 1.6 16V
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-10-2009, 14:07 Pomocy lancer gaśnie
|
|
|
Panowie prosze o pomoc dzisiaj przy regulacji wzmacniacza na odpalonym silniku autko nagle zgasło, po ponownym odpaleniu silnik chodzi 4-5 sekund normalnie po czym obroty zaczynaja falowac silnik jakby sie dławi i gasnie i tak cały czas . myslałem ze moze jakis bezpiecznik od alternatora ale wszystkie pod maska są ok a do tego po odpaleniu napiecie w układzie wzrasta z 12 do około 14 V odłączyłem juz instalacje car audio i dalej bez poprawy:/ prosze o jakies sugestie co jeszcze sprawdzic :/ |
|
|
|
 |
biriapro
Forumowicz

Auto: colt79 gal86 colt 94 cbw95
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Sty 2009 Posty: 233 Skąd: Pruszcz gdański
|
Wysłany: 31-10-2009, 14:51
|
|
|
To że napięcie wzrasta to normalne u mnie na odpalonym silniku mam14,3 volta. może zciągnij na jakieś pół godziny kleme masową w celu zresetowania komputera. |
|
 |
Wickerman
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 95r kombi 1.6 16V
|
Wysłany: 31-10-2009, 19:18
|
|
|
Wiem ze to normalne wykluczyłem w ten sposób awarie ładowania
co do komputera to po zresetowaniu dalej nie dało sie odpalic gdy juz posprawdzałem wszystko co sie dało postanowiłem zapiac miska i pociągnąc o dziwo po paru metrach holowania prychania i kichania silnik zapalił , z rury wydechowej wywalił dośc duzą ilośc wody :O? i teraz odpala i jezdzi jak wczesniej hmmm dziwna sprawa podejzewam ze to wina paliwa bo miałem juz rezerwe a ostatnio tankowałem z konieczności na innej stacji niz zawsze i chyba coś dziwnego było w tym paliwie i pływało po wierzchu.... |
|
|
|
 |
siwy
Forumowicz
Auto: lancer 1.6 16v (4G92) Turbo
|
Wysłany: 01-11-2009, 21:22
|
|
|
moze byc ze przez przypadek strzelił ci przeplywomierz, ja miałem juz tak dwa razy, były podobne objawy. jezeli masz mozliwosc wziac od kogos na sprawdzenie przepływke to dobrze byłoby to sprawdzic. sprawdz tez kostke przy przeplywce, lubi sie luzowac |
_________________ Moc jest bogiem, Prędkość nałogiem, Nitro zabawą, a Turbo podstawą
 |
|
|
|
 |
|
|