RÓŻNICE Mitsu Eclipse D20 Diamont (USA) A wersja EUROPEJSKA? |
Autor |
Wiadomość |
lombard
Forumowicz JESTEM HARDCOREM !!!
Auto: ECLIPSE 1G 2,0 92r(BEZ TURBO)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Sie 2009 Posty: 266 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 27-10-2009, 21:05 RÓŻNICE Mitsu Eclipse D20 Diamont (USA) A wersja EUROPEJSKA?
|
|
|
Witam.Często spotykam się z oznaczeniem Mitsubishi Eclipse D20 Diamont (USA):a skoro USA to jakie są rożnice między tą z USA a wersją EUROPEJSKĄ?Interesują mnie różnice w silniku i osprzęcie silnika oraz skrzyni biegów? Czy ktoś ma informacje na ten temat.Mam możliwość zakupu takiego auta na (NA CZĘŚCI) w dobrej cenie tylko niewiem czy to wszystko będzie pasować do mojego auta??? |
|
|
|
 |
MATi1G
Forumowicz
Auto: Eclipse 1G N/A
Pomógł: 14 razy Dołączył: 06 Lip 2009 Posty: 337 Skąd: WWA/Raszyn
|
Wysłany: 28-10-2009, 08:50
|
|
|
nie ma czegoś takiego jak wersja Diamond .... rożnica jest tylko taka ze na Europe jednostka 2.0 miała 150 kucyków a na USA i Kanade 136 kucyków tak to jest to samo body a no i pasy automatyczne na ameryke tak to nie ma żadnych różnic...wersja polftingowa na rynek USA po 92 r nie miala podnoszynych świateł a na europe nadal tak z tym ze dano krótsze daszki,różnią sie takze lusterkami USA ma ładniejsze bardziej opływowe ale za to mniejsze...
Nie ma żadnej różnicy wszystko to jest to samo. Czy Eclipse czy Talon czy Laser graty sa takie same |
|
|
|
 |
Kazber
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 1G 2.0 DOHC
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Sie 2009 Posty: 172 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 28-10-2009, 13:42
|
|
|
pewnie masz w dowodzie wpisane Diamond D20 i stąd te pytanie
Jak MATi1G napisał normalny Eclipse tyle, że różnica może być w wersji silnika między tym kupowanym przez ciebie albo 6 bolt albo 7 bolt |
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 28-10-2009, 22:10
|
|
|
D22A wersja EURO, D20 Wersja USA, różnice między innymi, pasy automatyczne, inne tarcze hamulcowe, często brak ABS, inne lampy przednie i czasem tylne. Jest kilka różnic generalnie w 1Gen są mało istotne. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
lombard
|
Wysłany: 29-10-2009, 11:28
|
|
|
Przykładowo opis tego auta to D20 DIAMOND USA http://www.autoscout24.pl...id=vghaonrjn32i a auto wygląda na Europejską wersję(zwykłe pasy itp...Czy właściciel tego auta sam niewie co ma ?Auto które mam kupić zostało opisane dokładnie w ten sam sposób a wygląda dokładnie jak to z linka też ma zwykłe pasy i całą resztę.Czy to jest wersja USA czy EUROPA ??? |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 29-10-2009, 11:39
|
|
|
Auto z linka to jest wersja europa D22A, najłatwiej ją poznać po pomarańczowych kierunkach z przodu po boku, wersja USA ma białe z pomarańczowymi wstawkami.
Więcej o światłach + foto tu: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=13586 |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
lombard
|
Wysłany: 29-10-2009, 12:31
|
|
|
No i wszystko jasne Dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 884 Skąd: Kraktown
|
Wysłany: 29-10-2009, 16:52
|
|
|
No i zapomnieliście o prawdziwej chlubie D20 czyli wypasionych aerodynamicznych lusterkach a nie "Colt-owych" jak w D22A.
Do tego inny kolor szyb, trzeci stop na szybie tylnej, wloty powietrza w zderzaku tam gdzie w euro znajdują się "długie" , zegar w milach, ... jest jeszcze parę drobiazgów różniących te dwa modele. |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
dolar2dolar2 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-11-2009, 01:22
|
|
|
Istniała także wersja Plymouth Laser z fabryki kanadyjskiej i tu ciekawostka były egzemplarze z europejskimi pasami z tej fabryki. mechanika oczywiście zbieżna z europejczykami.
pozdro |
|
|
|
 |
MATi1G
Forumowicz
Auto: Eclipse 1G N/A
Pomógł: 14 razy Dołączył: 06 Lip 2009 Posty: 337 Skąd: WWA/Raszyn
|
Wysłany: 06-11-2009, 03:49
|
|
|
dolar2dolar2 napisał/a: | wersja Plymouth Laser z fabryki kanadyjskiej |
skąd to wziąłeś,bo pierwsze słysze? one wszystkie wychodziły w fabryce DSM w USA ,Illinois
Były wersje na kanade z tym się zgodze,ale o produkowaniu w kanadzie to pierwsze słysze |
|
|
|
 |
|