Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
20-04-2010, 09:10
Czego wam najbardziej brakuje w waszym "O-II"???
Autor Wiadomość
tytko 
Forumowicz

Auto: 2,0 did
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-11-2009, 23:51   

brak małego haśoka na śmieci , radio nie gro bez kluczyka w stacyjce , wiecznie upierniczone z piosku progi i te wjyncyj informacji na wyświetlaczu tyż by sie przydało bez cykania po kneflu

niezawodny 
Forumowicz

Auto: Outlander 2008 2,2 DID Instyle
Wysłany: 07-11-2009, 13:01   

[quote="tomekrvf"]
JCH napisał/a:
po wyłączeniu stacyjki i wyjęciu kluczyka przez ok. 30 sek

Chyba mówisz o innym samochodzie bo u mnie szyby spokojnie się zamykają po wyłączeniu stacyjki a żadnego kluczyka w stacyjce w zasadzie nie ma (system "bezkluczykowy").

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 07-11-2009, 15:54   

niezawodny,
1. Czytaj ze zrozumieniem i nie wyrywaj zdań z kontekstu.
2. Cytujesz mnie czy tomkarvf?
3. Nie jeden Outlander jest na świecie.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

niezawodny 
Forumowicz

Auto: Outlander 2008 2,2 DID Instyle
Wysłany: 07-11-2009, 19:44   

JCH napisał/a:
niezawodny,
1. Czytaj ze zrozumieniem i nie wyrywaj zdań z kontekstu.
2. Cytujesz mnie czy tomkarvf?
3. Nie jeden Outlander jest na świecie.

Sorry za błąd w cytacie i niezrozumienie.
A co do prądu w drzwiach to jak wyżej - szyby zamykają się po wyłączeniu stacyjki - tak jest przynajmniej u mnie. Chyba nawet jest domykanie szyb z pilota ale przyznam że tego jeszcze nie sprawdzałem. Ale raczej jest bo np. pilotem można złożyć lusterka (przy wyłączonej stacyjce) = prąd jest :o

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
  Wysłany: 08-11-2009, 15:01   

Niezawodny>>> Prąd po wyłączeniu stacyjki jest tak jak pisano wcześniej tylko przez 30 sek. od wyłączenia zapłonu i nic więcej. Najprościej sprawdzić samemu......

Pozdr.

Dominik

WiValdiBB 
Forumowicz
WiValiBB

Auto: Outlander, Navara, XX
Wysłany: 22-11-2009, 14:35   

mitsu00 napisał/a:
Niezawodny>>> Prąd po wyłączeniu stacyjki jest tak jak pisano wcześniej tylko przez 30 sek. od wyłączenia zapłonu i nic więcej. Najprościej sprawdzić samemu......

Pozdr.
Zgadza się, a gdyby ktoś nie wiedział to działa pożyteczna opcja domykania szyb z dłuższego przyciśnięcia klawiszy zamykania pilota. Niestety oprócz szyberdachu, a szkoda. Pozdrówka

Maciek40 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 inst +Ralliart
Wysłany: 24-11-2009, 11:52   

Jeżdżę 1 miesiąc -2000km.
1. Podświetlenie schowków, nóg, brak lampek do czytania map.
2. Brak zapamiętania ustawienia foteli
3. Brak wskaźnika braku płynu w spryskiwaczu.
4. Przycisk do komputera w dziwnym miejscu - ale może się przyzwyczaję.
5. Podłokietnik nieregulowany.
6. Brak siatki w bagażniku - wszystko mi jeździ przy zakrętach - może ktoś ma doświadczenia gdzie zdobyć i jak zamocować.
7. Bardzo źle mi się mierzy poziom oleju na tym bagnecie.
8. Słaby lakier - postawiłem antenkę do CB do przymierzenia czy dobrze stoi po delikatnym oderwaniu już były ślady na lakierze.
9. Zestaw głośnomówiący nie rozumie mojego angielskiego.
10. Stolik(podłokietnik) z tyłu mógłby być trochę lepszy.
11. Plastiki mogłyby być lepsze.

2 lata przymierzałem się do kupna samochodu. Samochód miał być nie szpanerski, dosyć popularny, nie rzucający się w oczy ale ładny o dobrych właściwościach jezdnych i dużo bagażu żeby się zmieściło. Najeździłem się różnymi samochodami testowymi i to jest to. Samochód dalej mi się podoba a powyższe szczegóły to pikuś(p.Pikuś).

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Wysłany: 24-11-2009, 12:05   

Maciek40 napisał/a:
Brak siatki w bagażniku - wszystko mi jeździ przy zakrętach - może ktoś ma doświadczenia gdzie zdobyć i jak zamocować.

Na allegro jest tego trochę-musisz tylko pomierzyć odległości od zaczepów w bagażniku (montowane fabrycznie i na pewno tam są) dodać chyba ok.10% i wybrać aukcję z siatką o odpowiednich wymiarach i zapłacić.Siatki mają karabińczyki do zaczepiania o te zaczepy w bagażniku... Możesz też oryginałkę zakupić ale to "trochę" więcej bedzie kosztowało-kod to MZ312254 i w Mitcar'ze 163,46zł, a na allegro maks chyba 74zł .(PRZYKŁAD

Maciek40 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 inst +Ralliart
Wysłany: 24-11-2009, 12:15   

Na allegro jest tego trochę-musisz tylko pomierzyć odległości od zaczepów w bagażniku (montowane fabrycznie i na pewno tam są) dodać chyba ok.10% i wybrać aukcję z siatką o odpowiednich wymiarach i zapłacić

Masz może u siebie zamontowaną? Pamiętasz rozmiary?

[ Dodano: 24-11-2009, 12:38 ]
Dzięki, faktycznie są tam zaczepy o których nie wiedziałem - byłem zmierzyłem (107 x 79 ).

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 24-11-2009, 16:00   

Maciek40, Bez mierzenia możesz kupić w SKodzie siatkę do bagażnika. Powinno być taniej niż w Mitsu i jest dobrej jakości. W octavii używam tylko pionowej to poziomą włożyłem do Outka - pasuje idealnie.

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Wysłany: 24-11-2009, 21:52   

rezon napisał/a:
W octavii używam tylko pionowej to poziomą włożyłem do Outka - pasuje idealnie.

Dzięki za cenną informację.

BTW - koniec z OT 8)

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

Martens 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.2 INTENSE+
  Wysłany: 07-12-2009, 17:04   

Moje uwagi:
1. wada outlanderów 2.2 - notaryczne problemy z biegiem 2 (było juz i innym wątku) - przydałaby się lbardziej precyzyjna skrznia biegów
2. wentylacja auta bez klimatyzacji - parują bardzo szybko szyby - trudno znaleźć optimum pracy nawiewu (!)
3. pasy bezpieczeństwa w drugim rzędzie (brak regulacji) - mniejsi pasażerowie mają pasy na szyi (czy macie pomysł co z tym zrobić ?)
4. czujnik niskiego płynu spryskiwaczy (przekonałem się o tym ostatnio) - nieprawdopodobne żeby w takim aucie tego nie było

Z drobniejszych:
1. komputer pokładowy wymagający przełączenia by odczytać najbardziej praktyczne parametry na raz)
2. klawisz INFO w nienaturalnym miejscu - ale przyzwyczaiłem się
3. podświetlenie drzwi i nóg - dziwne bo w tańszych autach jest to często spotykane
4. brak możliwości sterowania zaprogramowanymi stacjami z kierownicy
5. sławetny bluetooth z problemem wybierania "2"

Jedna rzecz mnie zastanawia - przeczytałem cały wątek i nie znalazłem żadnej uwagi dot. samego podwozia Outlandera. Ciekaw jestem czy tylko mi przeszkadza konstrukcja układu wydechowego, która po prawej stronie wystaje i "straszy z daleka" (zaniżając strasznie prześwit) jak również lekko pochylony tłumik tylni w lewą stronę ? (jadąc trochę po Wrocławiu przyjżałem się kilku Waszym Outkom i widzę że to raczej norma niż "cecha" mojego samochodu.

sylb 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
Wysłany: 07-12-2009, 18:51   

To coś co zmniesza prześwit , to filtr cząstek stałych.

Dodam jeszcze kierowinice wielofunkcyjną, o ile klawisze od tempomatu ujdą to odbieranie telefonu to totalna porazka. Jeśli chodzi o sterowanie radiem z kierownicy to osobiście jestem zwolennika tzw Joya pod kierownicą tak jak jest w Mondeo,

wredlin 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER II
Wysłany: 07-12-2009, 21:39   

WITAM
Takich rzeczy jest mnóstwo
Zestaw głośnomówiący - mój mnie nie rozumie. Ale jak przeklnę na głos to działa.Haha
Włącznik ogrzewania fotela to chyba dla małego japończyka z krótką rączką. Nie idzie go normalnie wyłączyć bez gimnastyki całego ramienia
Plastiki trzeszczą jak w stodole
Latające na dziurach ksenony - totalna porażka
Skóra to chyba przepraszam z dupy renifera - auto ma 5.000 km i 7 miesięcy a wygląda jak by miała co najmniej z 4 lata. Kanał
Licznik spalania sie sam kasuje - wiec po co funkcja kasowania auto lub manual jak i tak nie działa.
I tak można by jeszcze wymieniać ale szkoda na to czasu.
Pozdro

androzek 
Forumowicz

Auto: był Outlander II 2.0 DID
Wysłany: 08-12-2009, 08:20   

Martens napisał/a:
Moje uwagi:
3. pasy bezpieczeństwa w drugim rzędzie (brak regulacji) - mniejsi pasażerowie mają .

Poszukaj na Allegro -są tam pasy z klamerką które powodują,że właściwy pas przylega do siedzenia,zapomniałem jak to się fachowo nazywa.

Odpowiedz do tematu