Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
wymiana paska rozrzadu koszty ?
Autor Wiadomość
Wazzi 
Forumowicz

Auto: Outlander intense +
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-11-2009, 03:01   

Kolego celem uściślenia nie wprowadzaj w blad. Gwarancja na samochody Mitsubishi wynosi 3 lata. W pierwszym i drugim roku nie obowiązuje limit kilometrów. W trzecim roku obowiązuje limit 100 000 km. . http://www.mitsubishi.pl/Gwarancja.html

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 08-11-2009, 23:12   

Wazzi napisał/a:
Kolego celem uściślenia nie wprowadzaj w blad. Gwarancja na samochody Mitsubishi wynosi 3 lata. W pierwszym i drugim roku nie obowiązuje limit kilometrów. W trzecim roku obowiązuje limit 100 000 km. . http://www.mitsubishi.pl/Gwarancja.html

To niby jesli przez perwsze 2 lata trwania garancji przejade np. 150tys km i w pierwszym dniu 3 roku gwarancji wjade z tym przebiegiem to gwarancji juz nie bedzie? :roll: Ciekawe by to bylo 8)

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 08-11-2009, 23:50   

dab napisał/a:
To niby jesli przez perwsze 2 lata trwania garancji przejade np. 150tys km i w pierwszym dniu 3 roku gwarancji wjade z tym przebiegiem to gwarancji juz nie bedzie? Ciekawe by to bylo

Dokładnie tak jest.

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 09-11-2009, 08:50   

Ja w swoim mam jak byk napisane 3 lata albo 100 tys. km - auto kupione w Szwecji. Takie same warunki sa w Norwegii, Danii, Finlandii, UK, Hiszpanii. Ciekawe....., MMC Polska wymyśliło zatem własne warunki gwarancji:-)

Pozdr.

Dominik

tomekrvf 
Forumowicz

Wysłany: 09-11-2009, 13:22   

mitsu00 napisał/a:
MMC Polska wymyśliło zatem własne warunki gwarancji:-)

Nie. Takie same warunki są w całej Europie.

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 09-11-2009, 13:28   

Wydaje mi się że dosyć wyraźnie napisałem że ja mam 3 lata albo 100 tys. km, bez informacji o braku limitu km w przeciągu pierwszych 2 lat. To samo dotyczy warunków gwarancji w krajach które wymieniłem.

Pozdr.

Dominik

Wazzi 
Forumowicz

Auto: Outlander intense +
Wysłany: 09-11-2009, 14:09   

biuro.klienta@mitsubishi.pl spytajmy jak to jest w calej europie i bedzie po problemie, ja osobscie tez uwazam ze w calej europie warunki musza byc takie same, tym bardziej ze watpie zeby polski odzial byl bardziej przyjaznie nastawiony dla klienta od szwedzkiego.

tomekrvf 
Forumowicz

Wysłany: 12-11-2009, 21:31   

Wazzi napisał/a:
spytajmy jak to jest w calej europie

Przecież gwarancja która jest w Polsce to gwarancja europejska, taka sam jak w kazdym kraju wymienionym w książce gwarancyjnej.
Zgodnie z prawem, pierwsze 2 lata gwarancji muszą być bez limitu kilometrów i w Polsce warunki gwarancji przedstawiane są w zgodzie z literą prawa.

tcic 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.2 DID Intense PLUS
Wysłany: 19-11-2009, 12:44   

Sprawdziłem w sojej książce gwarancyjnej MMC Polska na swojego Outka kupionego w maju 2009. Mam 2 lata gwarancji BEZ limitu kilometrów + rozszerzenie jej o 3-i rok z ograniczeniem do 100.000 km. Wygląda na to, że faktycznie przez pierwsze 2 lata można nabić 200.000 km i mieć gwarancję, lecz kończy się ona z upływem drugiego roku.

piotrek1980 
Nowy Forumowicz

Auto: turobodziadek
  Wysłany: 20-11-2009, 12:49   

Ja przy swoim SS robiłem coś na gwarancji przy 130tyś km tylko że miał wtedy nie całe 2 lata.
Prawo unijne mówi wyraźnie że gwarancja na samochody to minimum 2 lata bez ograniczenia km a Mitsubishi dodatkowo daje 3 lata z ograniczeniem przebiegu do 100 tyś km.

W Fiacie jest też ograniczenie do 2 lat bez limitu km ale słyszałem że komuś padł silnik po 420 tyś km a samochód miał 22 mc :shock: i Fiat wypierał się pokrycia kosztów remontu.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 20-11-2009, 12:57   

piotrek1980 napisał/a:

Prawo unijne mówi wyraźnie że gwarancja na samochody to minimum 2 lata bez ograniczenia km

UE mówi wyraźnie o niezgodności towaru z umową a to nie jest gwarancja! Gwarancję daje producent z czystej nie przymuszonej woli.

tomekrvf 
Forumowicz

Wysłany: 20-11-2009, 19:08   

krzychu napisał/a:
UE mówi wyraźnie o niezgodności towaru z umową a to nie jest gwarancja!

Jak zwał tak zwał. Pierwsze dwa lata masz bez limitu kilometrów a 3 rok to dobrowolne zobowiązanie producenta.

[ Dodano: 20-11-2009, 19:09 ]
piotrek1980 napisał/a:
420 tyś km a samochód miał 22 mc i Fiat wypierał się pokrycia kosztów remontu.

W sumie jest w tym trochę racji. Trudno żeby normalne zużycie było objęte gwarancja.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 20-11-2009, 21:10   

tomekrvf napisał/a:
krzychu napisał/a:
UE mówi wyraźnie o niezgodności towaru z umową a to nie jest gwarancja!

Jak zwał tak zwał. Pierwsze dwa lata masz bez limitu kilometrów a 3 rok to dobrowolne zobowiązanie producenta.

Należy to rozdzielić chociażby dlatego że za gwarancję odpowiada producent a za niezgodność towaru z umową jedynie sprzedawca. Różnic jest sporo.

tomekrvf napisał/a:
[ Dodano: 20-11-2009, 19:09 ]
piotrek1980 napisał/a:
420 tyś km a samochód miał 22 mc i Fiat wypierał się pokrycia kosztów remontu.

W sumie jest w tym trochę racji. Trudno żeby normalne zużycie było objęte gwarancja.

Zapomniałem że 1 mil km to marketing... Ale jeśli nawet to dział marketingu powinien mu zasponsorować nowy silnik i właśnie coś takiego może zostać odrzucone przez gwarancję a można iść do sądu za niezgodność towaru z umową pozywając sprzedawcę.

Odpowiedz do tematu