[CORDIA] Kupiłem Cordie 1.8 ECI Tubro. Do remontu. |
Autor |
Wiadomość |
adam506562
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Cordia 1.8 ECI T.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-11-2009, 18:07 [CORDIA] Kupiłem Cordie 1.8 ECI Tubro. Do remontu.
|
|
|
Witam. Jestem nowym urzytkownikiem Cordi ale nie na chodzie. Autko zostało ztuningowane a raczej przerobione przez poprzedniego własciciela. Wygląda zeje fajnie ale trzeba odpalic silnik Co myślicie o mojej Cordi?? Może jakieś rady??
Szukałem jakiegoś schematu silnika ale niestety nie znalazłem może wy macie jakieś schematy??
http://adam506562.fotosik.pl/zdjecia/1.html |
|
|
|
 |
awg
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse 1g GS
|
Wysłany: 22-11-2009, 18:30
|
|
|
no ladnie to to wyglada ale przod chyba nie seryjny. ciekawe czy 4g63t by tam bez duzej rzezby podeszlo |
|
|
|
 |
adam506562
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Cordia 1.8 ECI T.
|
Wysłany: 22-11-2009, 18:39
|
|
|
poprzedni własciciel miał stłuczke i z tego co wnioskuje to przód zrobił inny a lampy od poloneza.hehe. a co do silnika to nie wiem czy to jest aby 1.8 ECI Turbo, turbo nie ma bo poprzedni własciciel wyjął a jaka prawda to nie wiadomo, niby na silniku pisze ECI Turbo. |
|
|
|
 |
awg
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse 1g GS
|
Wysłany: 22-11-2009, 22:58
|
|
|
1.8 turbo w cordi to powinno wygladac mniej wiecej tak
http://us1.webpublication...i3/0307_7mg.jpg
z ciekawosci poszukalem po googlach tego silniczkach bo to co widze u ciebie to ni jak sie ma z turbo. a szczegolnie ten "kolektor" troche walki bedzie z tym motorem ale w kazdym razie powodzenia zycze bo autko bardzo ciekawe. tylko przodu nie zmieniaj bo ten polonezowy wyglada ladnie ;] |
|
|
|
 |
damian tredia
Nowy Forumowicz
Auto: Tredia 1.6 GSL
|
Wysłany: 25-11-2012, 11:50 Re: Kupiłem Cordie 1.8 ECI Tubro. Do remontu.
|
|
|
Witam Mam podobny samochód praktycznie nie znany nikomu ze znojomych a nawet starszych osob odemnie a mianowicie jest to Mitshubishi TREDIA 1.6 GSL poszukuje kupca na nia a jak sie nie znajdzie bede zmuszony zezlomowac bo nie wyrobie na OC problem jest z ukladem paliwowym bo jest zanieczyszczony i silnik ciezko odpala |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21013 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 25-11-2012, 13:43
|
|
|
damian tredia, napisz PW do admina forum może dopuści warunkowo ogłoszenie w dziale sprzedam .
Na forum jest dużo zapaleńców marki może ktoś się zainteresuje . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Campo
Nowy Forumowicz Campo
Auto: Mitsubishi Galant 2,4 GDI 2001
|
Wysłany: 25-11-2012, 15:40
|
|
|
Też miałem Tredie, ale ze 18 lat temu. piękne auto a w szczególności na tamte czasy. Ściągnąłem ja z Holandii. I już w tedy była zagazowana, ale w tamtych czasach niestety w Polsce nie było gdzie tankować. Butla zajmowała pół bagażnika. Może znajde jakieś zdjęcia to wstawię. |
|
|
|
 |
damian tredia
Nowy Forumowicz
Auto: Tredia 1.6 GSL
|
Wysłany: 25-11-2012, 17:12
|
|
|
Moja jest przywieziona z Niemiec 8 lat temu w benzynie nie jest zagazowana i od tego czasu stała rzykryta w stodole w tamtym roku odziedziczylem od wojka lae niestety samochod byl nie dopalany i zaszedł bród do gaznika i filtra i ciezko odpala a ja nie mam czasu pieniedzy i przedewszystkim wiedy zeby to zrobic i chce sprzedac bo do grudnia jest OC |
|
|
|
 |
|