Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA4A 1.6] słabe ogrzewanie
Autor Wiadomość
maciej 63 
Forumowicz

Auto: COLT 1.6 cjo 98r bistro
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-02-2009, 15:37   

MARCIN--Ibiza napisz dokładnie gdzie się ta linka rozłączyła ,u mnie nie ma reakcji na
przełączenie tej wajchy góra dół

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 06-02-2009, 15:41   

maciej 63 napisał/a:
napisz dokładnie gdzie się ta linka rozłączyła
maciej 63, włóż głowę pod kolumnę kierownicy i bardzo blisko środkowej konsoli będzie stalowa linka w czarnym pancerzu.

COLTER80
[Usunięty]

Wysłany: 06-02-2009, 20:12   

Mierząc "na oko" od tego pokrętła góra/dół, jakieś 30cm jest łączenie i tam mi się rozpięło.
Ale nie można powiedzieć, że teraz leci mocno ciepłe powietrze, poprostu nie leci zimne jak wcześniej.
Oba węże przy zbiorniczku spryskiwaczy są jednakowo ciepłe.

Klakier5 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt
Wysłany: 22-11-2009, 13:07   

Ponowie temat. Chodzi mi o ta linke w czarnym pancerzu z metalowymi "oczkami" od pokretla "zimne" "cieple",oktorym mowa byla wczesniej. Musialem rozebrac deske rozdzielcza i ta linka odpiela sie calkiem. Nie wiem gdzie szukac zaczepu owej linki. Prosze o jakies zdjecia, pomoc, opis. Pozdrawiam.

idas 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Wysłany: 22-11-2009, 14:35   

Jak ściągniesz schowek na okulary po prawej stronie kierownicy to bedziesz wszystko widział. Tu masz zdjęcie dla ułatwienia:)

Klakier5 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt
Wysłany: 23-11-2009, 15:54   

dziekuje.

kamil892411 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt GLXi 1.3 1995
Wysłany: 23-11-2009, 17:21   

tez mialem problem z cieplym powietrzem ktory ujawnil sie podczas dalszej podrozy. okazalo sie ze weze wchodzace do nagrzewnicy byly odwrotnie wlozone

tresorex 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Wysłany: 24-11-2009, 13:26   

Muszę to sprawdzić u siebie, ale wydaje mi się że mam dobrze podłączone :|

kamil892411 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt GLXi 1.3 1995
Wysłany: 24-11-2009, 16:19   

i wtedy powietrze bylo dosyc cieple tylko jak stalem...a teraz jak wlacze cieple to tylko na chwile bo odrazu goraco sie robi :) .

tresorex 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Wysłany: 24-11-2009, 21:58   

No i węże mam dobrze podłączone.

Chyba będę płukał chłodniczkę... mam pytanie... czy podłączając przewody na odwrót spowoduję że woda zacznie płynąć w przeciwnym kierunku i przepłucze chłodnicę? Czy nie uszkodzi mi pompy wody? Przypomnę że u mnie wąż wchodzący jest gorący a wychodzący letni :?

[ Dodano: 29-11-2009, 12:53 ]
Już naprawiona i grzeje jak głupia :mrgreen:

Obyło się bez wyciągania nagrzewnicy - gdybym to zrobił to tylko bym sobie narobił niepotrzebnej roboty. Podłączyliśmy węża ogrodowego do rurek w ściance grodziowej i po wypłukaniu berbeli z nagrzewnicy woda przechodziła normalnie więc zapchana nagrzewnica niebyła powodem braku grzania. Po złączeniu rurek od nagrzewnicy igielitem woda ruszyła i wypłukała chyba resztę płynu do czyszczenia którego użyłem w zeszłym roku.
Następnie odkręciliśmy 'rozdzielacz' w którym jest termostat i rurki do niego prowadzące. Wszystko wyczyszczone, układ przepłukany 4 razy wodą :)

Teraz niezależnie od obrotów ogrzewanie ustawione na najniższy bieg, pokrętło na max na czerwone i nawiew na przód - grzeje jak stara dobra farelka, ręki nie idzie utrzymać przy wylotach :D :D :mrgreen: zima mi nie straszna.

Odpowiedz do tematu