|
Łożyska, piasty ku przestrodze. |
| Autor |
Wiadomość |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 24-11-2009, 17:11
|
|
|
| wichura1 napisał/a: | | Przy uszkodzonym czujniku położenia wału: raz działa, raz nie działa. |
no przeciez sam mi kupowales, i w ogole nie odpalal |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
sniegu
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 90 KM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 10 razy Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 755 Skąd: Wieluń
|
Wysłany: 24-11-2009, 19:47
|
|
|
| Dobrze Panowie ale sytuacja wygląda tak: jadę autem na zimnym silniku nic się nie dzieje, silnik się nagrzewa, jade dalej. nagle zaszarpie ale nie zgaśnie. potem zapala się kontrolka, ale nic z tym nie robię, jade dalej i kontrolka gaśnie. potem auto na rozgrzanym silniku idzie spokojnie 120 i nic. nagle znowu szarpnie tak 2 -3 razy. kontrolka się zapali i znowu nic z tym nie robię. jade dalej, kontrolka się pali. nagle przestaje się palić a ja cały czas jade. Drugi przypadek samochód szarpie kontrolka się zapala potem podczas zapalonej kontrolki samochód znowu zaczyna szarpać i nagle pedał gazu odmawia posłuszeństwa. samochód czasami zgaśnie na drodze więc zatrzymuje się czekam chwile i odpalam jadę dalej. Ostatni przykład samochód zgasł Ja go prubuje odpalić kontrolka nie zdązyła się zapalić, zgasł i tak było przez parę prób, w końcu się wkurzyłem wysiadłem i zacząłem trząść autem. wsiadłem i normalnie pojechał dalej. Znalazłem też w necie przypadek gościa który miał ten sam problem co Ja tylko nic nie wspominał o kontrolce i Jak mu potem wyszło to wlał paliwo z wodą. stworzył on to nazwał jakiś kozuch czy coś takiego i jak pompka zassała ten kożuch to samochód miał takie objawy jak mój. wylał paliwo wyczyścił denaturatem pompę wymienił filtr i wszystko chodzi, więc teraz moje pytanie czy mozna jakoś wyczyścić układ paliwowy bez odkręcania baku paliwa??? |
| Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 24-11-2009, 20:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Piwor
Mitsumaniak

Auto: 730d
Pomógł: 43 razy Dołączył: 12 Paź 2008 Posty: 3445 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 24-11-2009, 19:54
|
|
|
| Poniekąd się da, aczkolwiek lepiej zdjąć i wszystko pucować i płukać. |
_________________ 01270/KMM
ex-Cari 1.8 SOHC 2008-2010.
Cari 1.8 GDI 2010-2013 -> SOHC 2014 - 2018
730d 2018 - |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 24-11-2009, 20:10
|
|
|
| sniegu nie uzywaj na Forum wulgaryzmów. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3022 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 24-11-2009, 22:34
|
|
|
| Skoro zapaliła się kontrolka "check engine", to znaczy, że ECU zarejestrował błąd. Dopóki nie sprawdzisz dalsze działanie na ślepo jest bez sensu. A wszelkie porady użytkowników to wróżby, a nie pomoc. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
sniegu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-11-2009, 22:47
|
|
|
Za wulgaryzmy przepraszam i nie będę tłumaczył się że jestem zły bo na to nie powino być wytłumaczenia. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 24-11-2009, 22:59
|
|
|
sniegu nie ma sprawy - to taka uwaga na przyszłość.
jesteś nowym uzytkownikiem Forum i dopóki nie bedziesz miał 30 postów masz okres ochronny
Pozdrawiam |
Just think...
. |
|
|
|
 |
sniegu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-11-2009, 23:03
|
|
|
A podziękować podziękować
[ Dodano: 03-12-2009, 08:57 ]
Dzisiaj samochód wrócił z wymiany filtra paliwa i problem sie powtórzył jest trochę lepiej ale też włącza się kontrolka silnika i samochód gaśnie i przerywa. Zrobiłem tą diagnostykę jak radziliście i chyba za pierwszym razem wystukuje Mi błąd 13 a później każda następna seria wychodził błąd nr 23 czyli co? Jeżeli możecie pomóc to byłbym wdzięczny , jak wrócę z pracy to jeszcze raz zrobię ten test czy na pewno to jest tylko ten błąd nr 23.
[ Dodano: 03-12-2009, 19:04 ]
Panowie sytuacja wygląda tak gdy włącZam stacyjke to swieci się kontrolka silnika potem gaśnie mrugnie raz długo potem 3 razy krótko, potem przerwa ok 4 sekund potem mrugnie długo raz potem drugi i znowu 3 razy krótko i następnie 4 sekundy przerwy potem mrugnie długo raz potem drugi raz i znowu 3 razy i teraz moje pytanie czy przerwy pomiędzy cyklami mogą być sygnalizowane mrugnięciem czy nie bo jak tak to wychodzi błąd 13 a jak nie to błąd 23 Proszę o jakąś odpowiedź |
|
|
|
 |
|
|