Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:43
Carisma 1.8 GDI, czy 1,6 16V prosze o pomoc w ocenie
Autor Wiadomość
Shershen 
Nowy Forumowicz

Auto: Mazda323
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-11-2009, 12:46   Carisma 1.8 GDI, czy 1,6 16V prosze o pomoc w ocenie

Chcę kupić dla żony Mitsubishi Carisme, do tej pory jeździła mazdą 323 i chce koniecznie Japonczyka. W związku z ograniczonymi funduszami do. 11-12 tys musze znaleźć autko do którego nie będę musiał od razu dokładać. Bardzo prosze o opinie na temat aut które znajdują się poniżej może zwrócicie mi uwagę przed czym się pilnować i co z nimi może być nie tak.
http://otomoto.pl/mitsubi...-C10479306.html

http://allegro.pl/show_item.php?item=817860459

a może dozbierać i wybrać to:

http://otomoto.pl/mitsubi...-C10458314.html

Będę wdzięczny za pomoc..

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 22-11-2009, 13:11   

1)
Jest to Carisma pierwszej generacji, jakby emblemat GDI na blotnikach byl z jedenej strony troszke z przodu z drugiej z tylu (wzgledem siebie), brak oznaczenia wersji na tylnej klapie, oczywiscie nie wierze w przebieg, i ten silnik taki czysty :? , poza tym nie wyglada zle,wylamana lotka wylotu powietrza we wnetrzu
2)
Carisma po lifcie (2g), za malo zdjec zeby dobrze ocenic, z przodu brak emblematu, pierwszy raz widze takie sruby na felgach...ale mozliwe ze takie byly nie wiem, za maly przebieg :? Co starsze auto w ogloszeniach to ma mniejszy przebieg..ciekawe...
3)
prawy przedni blotnik mi sie nie podoba (od strony paszera), 73 000km nowka :lol: ehh :? , ciezko z tych zdjec cos wywnioskowac bo jest ich malo i sa ze zlych perspektyw wykonane :?
Pozdroo

Shershen 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-11-2009, 14:45   

Dzięki za szybką odpowiedź, z tego co napisałeś rozumie żeby nie napalać się na te trzy propozycje... poczekać na coś innego ?

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 22-11-2009, 17:24   

Shershen, tutaj nikt Ci nic nie odradza, tylko podaje swoje sugestje i to co zauwazy nie tak, to nie sa powodu do odrzucenia ofert, to moga byc powody do zbicia ceny, etc., oczywiscie jak chcesz kupic auto to juz ostatecznie najlepiej jechac z kims kto sie zna w temacie albo skorzystac z uslugi chocby stacji diagnostycznej

1. Ciezko cokolwiek powiedziec czy auto bylo malowane czy nie ze wzgledu na to ze zdjecia sa strasznie przeswietlone, ogolnie patrzac to tylko na tylnej klapie zwrocilem uwage na nierownomierna szczeline

2, Jw brak emblematu na masce, na drzwiach kierowcy widze dwa zalamania swiatla, kolo klamki i kolo lusterka prawdopodobnie niegrozne wgniotki, pozatym za malo zdjec, popros o wiecej dokladniejszych zdjec jezeli jestes ta wersja zainteresowany

3. sprzedajacy pisze ze potwierdza wymiany eksploatacyjne fakturami, jakis plus, reczny niemalze na szczycie, wiec mozna zasugerowac ze cos nie tak z hamulcem awaryjnym, ponadto brak zdjec tylu, lewego boku, prawdopodobnie malowany prawy przedni blotnik, brak zdjecia silnika

P.S. niestety jak kupujesz auto pierwszych wymian nie da sie uniknac no chyba ze jestes ryzykantem, ale olej, filtry to podstawa no i rozrzad tez by pasowalo dla swietego spokoju.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

mis_smis 
Mitsumaniak

Auto: BRAVO 1,9, grandis 2.0 DID 05
Wysłany: 22-11-2009, 20:37   

jak chcesz podjechać zobaczyć tego w bochni to daj znać mogę podjechać z tabą mam 10 km powodzenia

Shershen 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-11-2009, 20:37   

Dziękuję bardzo za pomoc, wasze sugestie napewno bardzo mi pomogą, w kwestii sprawdzenia auta to umówię się na oglądanie w stacji diagnostycznej to chyba będzie rozwiązanie. Wasze sugestie napewno bardzo pomoga przy negocjacji ceny. Duże dzięki fajnie że można liczyć na pomoc na tym forum... THX

xjacobs 
mod MSS

Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Wysłany: 23-11-2009, 13:25   

mis_smis, czyżby cari z 1. linka była Twoja? Jakoś tak wszystko bardzo pasuje :)

mis_smis 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-11-2009, 14:56   

nie kolego nie moja ja jestem z brzeska a piszę o tej z bochni po za tym jest miniaturka i niezbyt podobna do tej z ogłoszenia :P a ta z 1 linka jest z pod krakowa

xjacobs 
mod MSS

Wysłany: 24-11-2009, 18:40   

no nie wiem, wg mnie są identyczne, nie widze roznic :)

brzesko od krakowa szczegolnie daleko tez nie jest 8)

mis_smis 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-11-2009, 22:40   

racja kolego z brzeska do kraka nie tak daleko tylko jakieś 50 km :shock: proponuję komisją śledczą :P pozdrawiam :)

xjacobs 
mod MSS

Wysłany: 25-11-2009, 13:46   

co to jest 50 km :) zastanawia mnie czemu nie powiedziales czym sie rozni Twoja od tej z linka :O

mis_smis 
Mitsumaniak

Wysłany: 25-11-2009, 15:34   

kolego proponuję przeczytać dokładnie mój post "jak chcesz podjechać zobaczyć tego w Bochni to daj znać mogę podjechać z tobą mam 10 km powodzenia" ja proponowałem pomoc przy nim a ten z pod Krakowa rzeczywiście jest podobny nie twierdzę jak pewno wiele takich samych jeżdżących po naszych drogach tylko ja swojej nie mam zamiaru sprzedawać jak będę miał taki zamiar to poinformuję cię o tym :)

xjacobs 
mod MSS

Wysłany: 25-11-2009, 23:29   

oj tam, pozory myla :D :D
lecz informować nie musisz; nie poszukuję i nie mam zamiaru wejść w posiadanie GDI :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi