|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 11-02-2007, 01:21 |
Zapach benzyny w poblizu Space Wagon GDI |
Autor |
Wiadomość |
vaiomark [Usunięty]
|
Wysłany: 15-08-2006, 10:00 Zapach benzyny w poblizu Space Wagon GDI
|
|
|
Witajcie!
Od okolo 2 miesiecy mam Mitsubishi Space Wagon 2.4 GDI, 4 x 4 "Cool".
W poblizu mojego Miska czuc czesto benzyne. Gdy otworze bak - slysze, jak uchodza opary benzyny czyli niby wszystko szczelne. W baku panuje nadcisnienie. A jednak benzyne czuc. Zanim ktos rzuci mi peta pod samochód - pytanie. Mial ktos z Was podobne objawy w samochodzie? Mialem juz wiele benzyniaków i zadnego nie czulem na odleglosc.
Druga sprawa - sprzeglo dziala ale trzeba uzyc sporo sily. Mam starego VW Transporter, mialem kilka innych - w moim Mitsubishi sprzegla dziala niezwykle ciezko w porównaniu z innymi pojazdami.
Jak jest u Was?
Da sie cos zrobic?
Pozdrawia
Vaiomark |
|
|
|
 |
Maryjon
Forumowicz
Auto: MSR99 2.0 Colt1.3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 201 Skąd: W-wa (Ostrowiec Św.)
|
Wysłany: 17-08-2006, 15:08
|
|
|
Jeśli śmierdzi na zewnątrz to musisz sprawdzić stan przewodów paliwowych i zacisków.
Możliwe że skorodował któryś, jest nadszarpniety lub coś podobnego. Najpierw wywaniaj organoleptycznie, w którym mniej więcej miejscu najbardziej jedzie paliwkiem.
Wtedy stwierdzisz gdzie dalej szukać.
U mnie powiesiła się folia (jakas reklamówka) na przewodzie, i spowodowała jego uszkodzenie.
Nawet mały kropelkowy przeciek spowoduje że jedzie paliwem.
Sprzęgło - zależy jaki masz model silnika. Najprawdopodobniej masz hydrauliczne, które powinno działać tak jakby go nie było. (Tak mówi mój szwagier, jak się przesiądzie z innych aut do miska.)
Ponieważ jest hydrauliczne to ma zbiorniczek wyrównawczy płynu - poszukiwania przyczyn ciężkiego działania zacząłbym od tego. Jeśli nie pomoże -> sposób regenaracji takiego sprzęgła widziałem gdzieś na forum. Poszukam link to wkleję.
Co do wersji na linkę (mechanicznej)nie wypowiem się bo nie miałem do czynienia. |
_________________ Pozdro
M.
MSR 2.0 1999
Colt 1.3 2000
Było
Lancer 1.5 GLi 1991 |
|
|
|
 |
vaiomark [Usunięty]
|
Wysłany: 18-08-2006, 09:25 Wielkie dzieki!
|
|
|
Dziekuje za podpowiedzi, obniucham Miśka i może coś wykryję.
Mam na niego jeszcze rok gwarancji - może po prostu pojechać i niech warsztat sie martwi.
Miałem już sporo samochodów ale TEN jest najfajniejszy i zależy mi, by długo służył.
Dzieki!
Marek Hart |
|
|
|
 |
Maryjon
Forumowicz
Auto: MSR99 2.0 Colt1.3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 201 Skąd: W-wa (Ostrowiec Św.)
|
Wysłany: 18-08-2006, 10:56
|
|
|
Jak masz gwarancje to wal w ciemno do serwisu.
Podniosą do góry i wszystko jasne bedzie.
Niewiem tylko jak potraktuja uszkodzenie mechaniczne przewodów (jesli takie bedzie).
Mozliwe ze trzeba bedzie płacić. |
_________________ Pozdro
M.
MSR 2.0 1999
Colt 1.3 2000
Było
Lancer 1.5 GLi 1991 |
|
|
|
 |
doli73 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-08-2006, 13:59
|
|
|
Vaiomark nie wiem jak ci pomóc ale moje sprzęgło pracuje bardzo lekko. Podejrzewam że mogła ci walnąć pompka sprzęgłowa, może też masz coś przypowietrzone. Jeśli chodzi o paliwo to myślę że smierdzi ci gdzieś pod maską. Mogą to być przewody. Mógł się gdzieś przetrzec chociaż są to metalowe przewody. Może ci zabrakło paliwa? Bo jeśli tak to może być przypowietrony układ i pampa będzie podawała i też będzie czuć paliwo. Można odpowietrzyć popuszczając przewody przelewowe wtryskiwaczy. Ale jeśli jest na gwarancji to się nie zastanawiaj tylko wal do serwisu bo przyczyn może być wiele, a sprzęgło napewno jest do roboty. Może wystarczy odpowietrzyć ale może padła pompka, a może poprostu coś z dociskiem. Powodzenia |
|
|
|
 |
|
|