Przesunięty przez: akbi 14-06-2007, 20:51 |
[EVO IX] felgi do Evo IX |
Autor |
Wiadomość |
jockn [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2007, 21:45
|
|
|
oj sie długo naszukałem dokładnych danych felgi do evo.....dzięki |
|
|
|
 |
Daromir [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2007, 21:47 Re: felgi do Evo IX
|
|
|
akrool napisał/a: | Poszukuję srebrnych felg aluminiowych do Evo IX. Mają niestety dość nietypowe wymiar 17x8, 5x114.3 no i ... ET38.
Ma to być drugi komplet kół, więc fajnie by było gdyby były niezbyt drogie
Czy ktoś z Was może coś polecić albo doradzić?
ak |
Z tego co wiem, to AEZ Excite są w zbliżonym rozmiarze, tzn. 17'x7,5', 5x114,3 ET38.
Pozdrawiam
Darek |
|
|
|
 |
chayenne [Usunięty]
|
Wysłany: 08-03-2007, 22:16
|
|
|
Artur, znalazles juz felgi jakies?
jockn.. nawet Ty tutaj |
|
|
|
 |
vvti
Nowy Forumowicz
Auto: Tojka
|
Wysłany: 11-02-2009, 14:51
|
|
|
witam
moj znajomy zlecil mi poszukania informacji na temat ceny orginalnych felg do Lancera Evo IX. Sam nie ma czasu a ja sie za bardzo na tym nie znam. NA serwisach aukcyjnych nie moge znaleźć takich informacji. Czy moze ktoś by mi pomogł ? chodzi mi mniej wiecej za ile można kupić felge ( orginalna ) do Evo IX ? Z góry dziękuje za pomoc . |
|
|
|
 |
Mont
Forumowicz

Auto: E82
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-12-2009, 08:10
|
|
|
Nie zakładam nowego wątku by nie bałaganić.
Potrzebuję opinii ułatwiającej wybór felg. Znacie te modele ??
Cena ok.2500/kpl :
BK RACING BK984
ATS DTM Competition
Cena ok.4000/kpl
OZ ULTRALEGGERA
Spedline 2113 lub 2120
ten droższy kpl.byłby raczej ostatecznością i możliwy dopiero wiosną. Nie wiem czy ma sens taki wydatek do cywilnej jazdy |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 03-12-2009, 08:26
|
|
|
Pancerna felga bardziej potrzebna jest w codziennych zmaganiach z naszymi "autostradami" niż na gładkim torze...... znam wiele osób (fakt, że inwestowały w prasowany ryż, nie felgi), które po roku jeżdżenia na tanich felgach dochodziły do wniosku, że jak chcesz mieć felgi piękne, tanie i do jeżdżenia - to musisz kupić minimum 2 komplety (tanie które mogą być piękne + pancerne na ulicę) |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
czarnuch23
Mitsumaniak Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Cze 2006 Posty: 771 Skąd: WAWA
|
Wysłany: 03-12-2009, 11:59
|
|
|
Do swojego miska chcialem kupic felgi Kute robione w rosji (najlepsze dostepne na rynku) i w moim rozmiarze komplet kosztowal by mnie okolo 3000zl. (15" 6,5)
Zrezygnowalem po jednej rozmowie ze znajomym ktory uswiadomil mi ze skoro felga sie teraz gnie a kuta tego nie zrobi to cos bedzie musialo sie zgiac.... i tu nastepuje szybka kalkulacja: taniej wychodzi mi wyprostowac felge niz kupic nowy zawias....
Na polskich drogach mamy przekichane bo mamy niskie zawiasy i kazda felga ulegnie predzej czy pozniej. Jesli felga nie pusci puszcza gumy w zawiasie a w drastycznej opcji pusci sam zawias....
Ultralegera ma ta zalete ze jest mocna ale i lekka co czyni ja dosc ciekawa opcja.
Materialowo jest bardzo zaawansowana i bedzie sprawowac sie rewelacyjnie aczkolwiek i ona bedzie sie giac.... wszytko zalezy od dziury w jaka sie wpadnie.
Jesli jest kasa to dobrym rozwiazaniem sa felgi magnezowe- ale koszt odstrasza wiekszosc potencjalnych kupcow:D |
_________________ http://www.3xl.in.lublin....lcik-czarnuch23 |
|
|
|
 |
Mont
Forumowicz

Auto: E82
|
Wysłany: 03-12-2009, 16:27
|
|
|
czarnuch23 napisał/a: | i ona bedzie sie giac.... wszytko zalezy od dziury w jaka sie wpadnie. |
otóż to |
|
|
|
 |
|