|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:43 |
[Carisma] hatchback '00-'03, docelowo LPG |
Autor |
Wiadomość |
mwysocki
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 2000 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-12-2009, 00:53 [Carisma] hatchback '00-'03, docelowo LPG
|
|
|
Witam,
Poszukuję Carismy hatchback, rocznik 2000 lub młodszy, docelowo z LPG. Najlepiej jakby od razu miała zainstalowany gaz. Carisma nie jest jedynym modelem jaki mi się podoba, ale prowadzi w rankingu
Cenę auta chciałbym zamknąć w 14 tysiącach (w tym ewentualne założenie gazu lub zarejestrowanie w Polsce). Jakby było warto mam max 15 tysięcy.
Jestem z Łodzi, mogę wybrać się zobaczyć auto w promieniu 150km. Jeśli miałbym pewność że warto, kupię auto z całej Polski. Mam zamiar pojechać na stację kontroli pojazdów przed kupnem, jednak nie chcę płacić za przegląd na marne.
Jako że nie jestem specem, proszę o pomoc w nalezieniu autka dla mnie i mojej rodziny i o komentarze.
Co wypatrzyłem w sieci:
Mitsubishi Carisma gaz klima po lifcie got do rej - Z wyglądu i opisu, poza brakiem rejestracji w PL to jest dokładnie to czego szukam.
Mitsubishi Carisma GAZ SEKWENCJA-KLIMA-2003ROK - Poza brakiem znaczka nie mam jakoś zaufania do komisów, ale może warto?
Mitsubishi Carisma II z sekwenc. LPG - Dla mnie dość daleko, ale jeśli ktoś mógłby od/polecić byłbym wdzięczny.
Dzięki! |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2009, 01:00
|
|
|
jezeli chodzi o Gaz to 1.6 i 1.8 nie ma problemu 1.8 GDI odpusc sobie jak ma byc z gazem, bo to bedzie wieczny problem |
|
|
|
 |
mwysocki
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-12-2009, 09:05
|
|
|
Poszukałem już wczesniej na forum i GDI omijam. Ale dzięki za info! |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 05-12-2009, 11:13
|
|
|
jak bedzie gdi z gazem i wlewem tak jak w tej niebieskiej, to mozesz brac
a co do tej niebieskiej to raczej wszedzie standardem byla poduszka pasazera a tu nie ma - wiec przyjzalbym sie temu blizej, tak tylko uczulam, mogly byc z jedna poducha
czarna prawdopodobnie walona przodem, nie podoba mi sie szczelina na airbagu pasazera
trzecia wygasla |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
zbycho77
Mitsumaniak
Auto: Renault Scenic II, Colt VI 1.5
Pomógł: 17 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 495 Skąd: Lublin/Łęczna/Turka
|
Wysłany: 05-12-2009, 11:15
|
|
|
mwysocki,
Cytat: | Poszukuję Carismy hatchback, rocznik 2000 lub młodszy, docelowo z LPG. |
1. najlepsza z wszystkich, w sumie podoba mi się, przebieg relatywnie realny, generalnie moim zdaniem warto obejrzeć, zapytaj tylko co to za instalacja - ja osobiście innej jak sekwencja bym nie brał, szkoda, że sprzedający tak wyczyścił silnik - trudno ocenić jego stan ...
2. Ogólnie nie podoba mi się, wygląda trochę jakby była zrobiona na sprzedaż, to obszycie kierownicy, dziwne pokrowce ..., nie robi na mnie dobrego wrażenia. To, że nie ma emblematów o niczym nie świadczy, chociaż może ...
3. Aukcja nie aktualna
A tak ogólnie to moim zdaniem najlepiej kupić niezgazowana cari 1.6 i załatwić to samemu u sprawdzonego gazownika, który zapewni obsługę instalacji itp. - przynajmniej wiemy wtedy co mamy. Poza tym, moim zdaniem auta nie gazuje się po to żeby jeździć nim 5 tys. rocznie, więc na niskie przebiegi bym tutaj raczej uważał. Powodzenia w łowach. |
_________________ Zbyszek |
|
|
|
 |
mwysocki
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-12-2009, 11:40
|
|
|
Co do 3 aukcji, zrobiłem mirror, ale niestety zapisałem tylko miniatury i nic nie widać.
MIRROR
Co do niebieskiej cari, autko z holandii, ma dokumenty cz. I, cz. II pomarańczową, rdw, fvat, aktualny przegląd holenderski.
Jak mogę sprawdzić przed zakupem że wszystko ok z dokumentami i nie będę miał problemów z rejestracją?
Dzięki!
[ Dodano: 05-12-2009, 11:41 ]
Dodam jeszcze, że Pan powiedział, że ma kanał i przed zakupem można zajrzeć... Byłby ktoś skłonny w tygodniu wieczorem jakoś podjechać ze mną?
[ Dodano: 08-12-2009, 22:35 ]
Kupiłem niebieską
Przyprowadziłem ją 200km i śmiga jak piorun! Gaz sekwencja, zjadło 8.8l/100km przy szarpanej jeździe na trasie. Może przejdzie mi troszkę trauma związana z ciągłym tankowaniem benzyny za wszystkie moje zyliony.
Carismę chciałem głównie dzięki bardzo dobrej opinii na autocentrum.pl ale zobaczyłem, troszkę pojeździłem i po jednym dniu już się zakochałem To jest moje wymarzone auto.
Póki co robi wrażenie bardzo dobrego egzemplarza, ale co tam wyjdzie to się okaże.
Pozdrawiam wszystkich! |
|
|
|
 |
|
|