Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie znam się pomóżcie
Autor Wiadomość
mazzi1 
Forumowicz

Auto: lancer
Wysłany: 02-12-2009, 19:27   Nie znam się pomóżcie

witam mam wersje kombi z 2003r Mieszkam w Szwecji i dziś miałem przegląd którego nie przeszłem z powodu "Krängningshämmare" - nie wiem co to jest po Polsku ale znalazłem w necie zdjęcia z innego samochodu:http://195.35.83.106/~xc24795/e-handel/upload/articlepictures/174_medium.jpg

Prosze o poradę o co może chodzić. Chciałbym się dowiedzieć zanim pojadę do serwisu.
Na marginesie dodam jako ciekawostkę ile mi zaśpiewali za montaż haka-2500 tys koron za sam hak czyli 1000zl plus 4000tys koron za montaż czyli 2600zl. !
Ostatnio zmieniony przez mazzi1 03-12-2009, 12:41, w całości zmieniany 1 raz  

4g63colt
[Usunięty]

Wysłany: 02-12-2009, 20:13   

to sa drazki stabilizacyjne,lacza one czesci zawieszenia prawe przednie z lewym przednim z tylu tak samo,sa tez laczniki i to one prawdopodobnie sa twoim problemem.

mazzi1 
Forumowicz

Wysłany: 02-12-2009, 21:04   

Dzięki za odpowiedź. Dodam tylko że czasami słyszę pukanie z przodu przy kołach.Czy w Polsce jest to kosztowne?

Pawel`85 
Forumowicz
Lancerniety

Auto: Lancer 1,6 2005 Kombi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-12-2009, 22:35   

Pukanie ze niby jak, jak jedziesz to klikanie przyspiesza wraz z pojazdem czy jak zawieszenie pracuje np na garbie zwalniajacym??

bo jezeli to drugie to moze byc lacznik stabilizatora, gumy sie juz wybily i stukaja. to nie powinna byc droga rzecz.

rszturo 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 Sport Kombi
Wysłany: 03-12-2009, 09:29   

Oznacza to "STABILIZATOR"
Jaki masz przebieg wozu?

mazzi1 
Forumowicz

Wysłany: 03-12-2009, 12:39   

157tys. Słysze pukanie na wybojach

Pawel`85 
Forumowicz
Lancerniety

Wysłany: 03-12-2009, 21:10   

Wiec wyglada ze chodzi walsnie o lacznik stabilizatora.
dla pewnosci mozesz sprawdzic czy gumki sa mocno poniszczone.

czyli cos takiego

na zdjeciu , numerki 6,7,8 i sroba ponizej, kupujesz w aso caly komplet niestety nie pamietam nr katalogowego.

mazzi1 
Forumowicz

Wysłany: 08-12-2009, 22:26   

Bardzo dziekuje za rady. Chodzi mi takze o to ile czasu przecietny warsztat samochodowy bedzie potrzebowal na naprawe.Tak jak pisalem jeden zaklad wycenil mi chyba na calydzien na instalacje haka.Z tego forum dowiedzialem sie ze jest to takie skomplikowane.

Pawel`85 
Forumowicz
Lancerniety

Wysłany: 09-12-2009, 02:19   

Jesli to faktycznie lacznik stabilizatora to nie powinno zajac to wiecej niz godzine. odciac stare sroby i zamontowac nowe. Mi nie zajelo wiecej niz godzine a robilem to na lewarku pod garazem.

Caly dzien to jakis absurd. Z tego co kiedys bylo na forum hak do lancera montuje sie bardzo latwo przykrecasz 12 srob do gotowych i nagwintowanycg otworowi tyle.

tutaj jest http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=37247

Odpowiedz do tematu