|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAxx] CHECK ENGINE zapala sie po rozgrzaniu silnika |
Autor |
Wiadomość |
adaxo
Mitsumaniak

Auto: EC5W
Kraj/Country: UK
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Sie 2005 Posty: 200 Skąd: Manchester
|
Wysłany: 10-12-2009, 20:16
|
|
|
Ok ale ktorej sondy (mam 4 )?? z przodu czy z tylu silnika?? przed czy za katem??
Jest jakas szansa na diagnoze evoscanem??
Ja go kupilem to check engine sie swiecil wiec pierwsze co zrobolem to kupilem uniwersalna sonde i zabralem sie za wymiane, ale ku mojemu zaskoczeniu okazalo sie ze sa CZTERY sondy, a nie bardzo mi pasuje wymieniac pokolei wszystkie a na koncu sie okaze ze to cos innego np katalizator. |
_________________ Moja pasja http://www.clubvr4.com/fo..._vehicle&id=552
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 10-12-2009, 20:26
|
|
|
adaxo, podjedz na djagnoze komputerowa powinna wykrys co dokladniej, jezeli sonda to powinno napisac ktora sonda (czy wpadania czy wypadania mieszanki), ja stawialbym na sonde wypadajacej mieszanki czyli za katem, ale nie moge dac pewnosci 100% |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Bury
Mitsumaniak
Auto: EA2W,Z34A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 294 Skąd: Zamość
|
Wysłany: 18-12-2009, 15:51
|
|
|
Ja wróce do tematu czujnika położenia wałka rozrządu,który to został wymieniony przez autora.
Moje pytanie to czy taki czujnik podejdzie do gala EA2A od Carismy 4G93?? |
|
|
|
 |
|
|