|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Turbosprężarka,kompresor ,turbina do Lancera 2.0 kombi |
Autor |
Wiadomość |
MisiekMinsk
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer Wagon 2.0 20
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-12-2009, 21:04 Turbosprężarka,kompresor ,turbina do Lancera 2.0 kombi
|
|
|
Witam i pozdrawiam!
Mam pytanie dotyczące podniesienia mocy, momentu obrotowego a zatem i osiągów w swoim lancerze. Czy ktoś może mi pomóc i napisać o warsztatach zajmujących się montażem turbo czy innych modyfikacjach,jakieś adresy i telefony i orientacyjny koszt.
Z góry dziękuję. |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-12-2009, 22:13
|
|
|
Koszt profesjonalnej przeróbki przewyższy wartość Twojego samochodu. |
|
|
|
 |
marti33
Forumowicz
Auto: LANCER KOMBI 2.0 SPORT
|
Wysłany: 10-12-2009, 23:13
|
|
|
Witam dodanie turbo to nie wszystko, taką moc jeszcze trzeba przenieść na asfalt a potem wyhamować a to już troszkę kosztuje. Sprzedaj misia + kasa na turbo.......... i inne pierdoły i masz EVO. Ja też miałem podobny dylemat, ale raz się żyje kombiaka zostawiłem na zakupy i kupiłem EVO 8, to powodzenia, pozdrawiam |
|
|
|
 |
banzajek
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer Evo X GSR
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 159 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-12-2009, 00:04
|
|
|
dokladnie tak jak mowia przedmowcy - olej przerobki i kup Evo! Chyba ze znudzila Ci sie bezawaryjnosc i lubisz takie rzezby w kazdym razie naprawde wyjdzie Cie taniej kupic Evo , poza tym bedzie lepiej wygladac i pod kazdym wzgledem lepiej sie prowadzic. Pewnie brzmi to dla Ciebie trywialnie ale kiedys przerabialem temat podnoszenia mocy w wolnossaku o niewysrubowanej pojemnosci i to zwyczajna walka z wiatrakami. Jesli sa jakies bledy to przepraszam - wina wirusa C2H5OH |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 12-12-2009, 10:54
|
|
|
Jeszcze po drodze jest do kupienia 2,4 MIVEC RalliArt forum USA ale tam nie było kombi zdaje się.
banzajek napisał/a: | wina wirusa C2H5OH |
|
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Pomógł: 18 razy Dołączył: 01 Wrz 2008 Posty: 4696 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 12-12-2009, 11:16
|
|
|
krzychu napisał/a: | Jeszcze po drodze jest do kupienia 2,4 MIVEC RalliArt forum USA ale tam nie było kombi zdaje się. |
As Mitsubishis smallest car, the 2004 Lancer is available in a variety of trims, including the ES, LS and O-Z Rally Sedans, in addition to LS and Ralliart Wagons. A variety of engine choices are offered, including a 120 horsepower 2.0-liter inline 4-cylinder, as well as a 162 horsepower 2.4-liter inline 4-cylinder. Added mid-year was a limited edition Evolution Sedan featuring a 271 horsepower 2.0-liter turbo gas-powered inline 4-cylinder. With EPA estimates in the 28 City/35 Highway range on the Base ES, the Lancer comes adequately equipped.
Tyle że kombi zwane były w USA SportBack |
|
|
|
 |
ApAcHoS
Mitsumaniak

Auto: Volvo C70 Cabrio/ Grandis
|
Wysłany: 12-12-2009, 18:46 Re: Turbosprężarka,kompresor ,turbina do Lancera 2.0 kombi
|
|
|
Misiek to bez sensu....sprzedaj swojego i kup evo....a jak Cie nie stac na evo to kup sobie SX-a
2 litry, turbo i możliwość modyfikacji ogromna - sam myślę o sx-ie |
|
|
|
 |
|
|