|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Chooper 10-01-2007, 21:57 |
Sony Playstation 2 - jaka różnica |
Autor |
Wiadomość |
igi
Mitsumaniak
Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Mar 2005 Posty: 3765 Skąd: innąd
|
Wysłany: 22-08-2006, 15:25 Sony Playstation 2 - jaka różnica
|
|
|
Hej
Mam pytanklo może ktoś z was się orientuje. Jeden z naszych kupił sobie ostatnio takie cudo i pograłem trochę u niego (nie powiem kto ale podpowiem trochę mieszka w Supraślu) i chciałbym kupić coś takiego:)
Dzięki linkom od Arturo (w innym wątku) skapiec i ceneo znalazłem kilka pozycji./ teraz tylko pytanie:
Czym się różni Sony Playstation 2 Slim od Sony Playstation 2?? (oprócz nazwy)
Czy ktoś się orientuje ile będzie kosztować tak na oko PS 3 której premierę zapowiedziano na 11 listopada (Japonia) i 17 listopada (reszta świata) 2006??
Pewnie 2 będzie wtedy tanieć ale nie wiem czy dotrzymam do tego terminu . A urodziny me się zbliżają i jak teraz nie kupie to mi żona znów kupi 2 pary skarpetek ;0 |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 22-08-2006, 15:33
|
|
|
Slim jest po prostu w mniejszej obudowie. Teoretycznie nie powinienes miec juz nigdzie mozliwosci nabycia 'kloca'.
Dodatkowe roznice sa niewielkie (np. port eth wbudowany w slima).
Z PS3 juz wiadomo, ze beda problemy - bedzie ich po prostu o wiele mniej niz chetnych. Ceny niestety nie potrafie nawet wywrozyc |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 22-08-2006, 18:48
|
|
|
Nowy Xbox kosztuje coś koło 1500zł więc podejrzewam, że Sony daleko nie odbiegnie (szczególnie, że w USA Xbox cieszy się coraz większą popularnością). Choć zanim się coś sensopwnego pojawi na PS3 to trochę czasu minie. |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 22-08-2006, 20:01
|
|
|
jakie 1500 zl za xboxa 360? ja za swojego premium dalem z 3 grami 300 funciakow
ps3 bedzie kosztowac 450funtow w uk , czyli w polsce podobnie albo dorozej |
|
|
|
 |
young
moderator mitsumaniak jaki tu spokój...

Auto: ISF
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Cze 2005 Posty: 635 Skąd: Łódź/Gdańsk
|
Wysłany: 23-08-2006, 11:13
|
|
|
Ja w swojej karierze konsol miałem ps1, ps2, dreamcasta i xboxa (posiadam do dziś). Jedyne co mogę powiedzieć to polecam Xboxa. Szczególnie jak ktoś posiada kino domowe
Na pewno zakupię x 360 w bogatszej wersji (poczekam jeszcze może będzie taniej)
Pozdrawiam |
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 23-08-2006, 18:08
|
|
|
ps3 bedzie lepsze i ma fajniejszy kontroler |
|
|
|
 |
young
moderator mitsumaniak jaki tu spokój...

Auto: ISF
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Cze 2005 Posty: 635 Skąd: Łódź/Gdańsk
|
Wysłany: 25-08-2006, 09:30
|
|
|
Co to znaczy lepsze ? od czego lepsze ? i dlaczego lepsze ? (pytam bo chcę nabyć coś nowego)
A jeśli chodzi o kontroler to najwygodniejszy jakim grałem to od x-a później ps i na końcu dream.
pzdr |
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 25-08-2006, 12:43
|
|
|
to znaczy mam xboxa 360 i bede kupowal ps3. kontroler w ps3 z wygladu jak zwykly dualshock 2 ale bezprzewodowy i zyroskopem. czyli wszelkiego rodzaju przesuwanie, ruszanie "wolancik" odwzorowane jest w grze
ponad to ps3 bedzie mialo wifi, 60gb twardziel, blu-raya, i mozliwosc ladowania padow przez usb.
a do xboxa 360 trzeba dokupic wifi, twrdziel tylko 20gb, blu raya nie ma, hd-dvd ma wyjsc i bedzie jako osobne pudlo, i ladowarke i akumulatorki do pada tez trzeba dokupic.
Najlepsza gra jaka gralem i dalej gram na xbboxa 360 to OBLIVION - polecam.
[ Dodano: 25-08-2006, 12:45 ]
ps. te same gry wydawane co beda na x'a i na ps3 bede kupowal na ps3. Wiadomo kazda konsola ma swoje exclusive tytuly dlatego zamierzam posiadac x'a jak i ps3 |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 28-08-2006, 12:24
|
|
|
Jako weteran konsol (A32, N64, PSX, PS2, N GBA) i pieców (C64, A500, PC) wtrącę swoje trzy grosze.
Nowa generacja konsol już jest dostępna, ale rewolucji nie było (a gry jak na razie nie powalają) - Oblivion jest super i na porządnym sprzęcie PC wygląda bardzo ładnie (więc po co konsola). Pozatym konsole zmierzają w złą stronę i stają się po prostu komputerami. Ja kupując konsolę chcę mieć spokoją głowę i nie martwić się updatami sprzętu, ściąganiem łatek i uaktualnień, zmienianiem firmwaru, etc. A słynna wtopa z ostatnim Ghost Reconem (który to potrafił trwale uszkodzić konsolę) nie wróży dobrze na przyszłość.
Co do konsol:
Sony PS3:
- konsola w chwili startu będzie cholernie droga (prognozowana cena to ~3000zł)
- brak wibracji w padzie jest krokiem w tył
- za wifi duży +
- żyroskop w padzie to ciekawostka - nie wiem kto siedząc wygodnie w fotelu będzie miał ochotę na dłuższe wygibasy padem
- blue-ray to na razie śpiewka przyszłości - napędy jak i same dyski są cholernie drogie (wygląda to podobnie jak cały szum związany z HDTV)
Ale jak zwykle konsolę uratować mogą DOBRE gry.
Co do X360 to styczność moja z tą konsolką była bardzo krótka (kilka godzin łupania u kolegi) i bez większych emocji.
Jeżeli chodzi o mnie to na razie poobserwuję zachowawczo aż sytuacja na rynku się wyklaruje. A teraz postawiłem na GameBoy Advance - stosunkowo mały i lekki, fajnych gierek zatrzęsienie, a po dokupieniu SuperCard na pamięci np. SD (do max 2GB) otwierają się nowe możliwości
EDIT:
No i zapomniałem dodać że w obecnej chwili kupno PS2 jest bardzo dobrym wyborem - konsola jest tania, DOBRYCH i TANICH gierek jest mnóstwo (i cały czas wychodzą nowe). Nawet po starcie PS3 stara generacja żyć będzie jeszcze dłuuugo.
Ja do swojego PS2 cały czas dokupuję nowe tytuły i musze powiedzieć że gdy myślę, że ta konsolka już mnie niczym nie zaskoczy to wychodzi jakaś gierka która wyciska jeszcze więcej z konsoli (RE4, MGS3, itd.). |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 28-08-2006, 22:51
|
|
|
jezeli mowisz o malych konsolkach to tylko sony PSP, karta 1GB albo 2GB i mozna wgrywac wszelkiego rodzaju gry programy i filmy. sam mam te male gowienko, sprawia wiele radosci.
co do xboxa360 i obliviona znajdz mi peceta ktorego kupie za 300 funtow i bedzie mi gra wygladala tak ladnie jak na xboxie360 |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 4108 Skąd: Grudziądz
|
Wysłany: 28-08-2006, 22:59
|
|
|
jak juz macie ps2 to polecam gre fahrenheit.. pierwsza gra ktora przeszedlem do konca;)
Teraz odgrzebalem Mafie na pc, choc na laptopie slabo pryka, ale tez jest cool:P
Pozdr |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2006, 11:49
|
|
|
deenbe napisał/a: | jezeli mowisz o malych konsolkach to tylko sony PSP, karta 1GB albo 2GB i mozna wgrywac wszelkiego rodzaju gry programy i filmy. sam mam te male gowienko, sprawia wiele radosci.
co do xboxa360 i obliviona znajdz mi peceta ktorego kupie za 300 funtow i bedzie mi gra wygladala tak ladnie jak na xboxie360 |
Co do konsol przenośnych to wychodzę z założenia, że mają one dostarczać jak największej zabawy z gry. Zapytaj co daje więcej radości z grania i na którą konsolkę jest więcej ciekawszych gier (pomijam sprawy grafiki i dźwięku - chodzi tylko o miodność) PSP czy GBA?? Na PSP gierki są drogie i są to klony gier z PS2 (czyli odgrzewane kluchy), a na GBA gierek masz dosłownie tysiące (w tym kilka setek dobrych, kilkanaście świetnych i kilka perełek). Co do pozostałych możliwości (filmy, muzyka, programy) to z własnego doświadczenia wiem że z tego korzysta się sporadycznie lub wcale. Sam jak miałem super phona SonyEricksson P910i (zdjęcia, kamera, filmy, muzyka, programy, ekran dotykowy - full wypas) to tak naprawdę korzystałem tylko z.....telefonu.
Co do Xbox360 i Obliviona to w zupełności się zgadzam - ale jednak wolałbym zainwestować w kompa
Ponadto widzę że jeżeli chodzi o konsolki to masz pełen wypas (ale spojrzałem skąd piszesz i wszystko stało się jasne - UK ). Po powrocie będziesz musiał przerobić gniazdka albo wtyczki burżuju |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2006, 19:35
|
|
|
mam listwe nie ma problemu:)
a co do psp to piraty mozna sciagac z netu i gry wcale nie musza byc drogie;P |