Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
lamki kontrolne akumulator i break -dlaczego?
Autor Wiadomość
michalkucharski
[Usunięty]

Wysłany: 18-08-2006, 07:20   lamki kontrolne akumulator i break -dlaczego?

witam
mam problem z mitsubishi mirage es 1995 1.5. pala mi sie lampki break i akumulatora podczas jazdy. co lepsze akumulator wlasnie wymienilem na nowy wiec nie wiem o co chodzi. jestem zupelnie nowy w temacie nie bardzo wiem co z tym zrobic.
dodatkowo od pewnego czasu przy dodawaniu gazu cos mi swiszczalo jakby od strony kierowcy. kiedy przestalo swiszczec zapalily sie obie lampki a do tego kierownica zaczela ciezej chodzic.
czy ktos zna odpowiedz na moje rozsterki?

pozdrawiam

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-08-2006, 08:24   

może świszczał pasek wspomagania a potem pękł i straciłeś wspomaganie
skoro świcą się te lampki, to sprawdź:
1. poziom płynu hamulcowego - taki spory, biały zbiornik na ściance grodziowej (są oznaczone poziomy min i max) a potem ew. włącznik odpowiedzialny za ham. ręczny
2. sprawdź napięcie ładowania - cyfrowym miernikiem z h.marketu (za 15 zł) sprawdź jak się zachowuje napięcie na akumulatorze przy dodawaniu i puszczaniu gazu

ew. pęknięty pasek mógł spowodować odpięcie się jakiegoś złącza od alternatora i stąd problemy - bez zajrzenia pod maskę się nie obędzie

grzess81
[Usunięty]

Wysłany: 23-08-2006, 11:54   

Witam. moze wystarczy pdciągnąc pasek klinowy bo jest lużny i jest słabe ładowanie i słabe wspomaganie chyba ze nie masz juz paska bo sie urwał. pozdrawiam!!!

Odpowiedz do tematu