|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Nakładka tylnego zderzaka w C50 |
Autor |
Wiadomość |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 23-08-2006, 08:25 Nakładka tylnego zderzaka w C50
|
|
|
Chciałem odkręcić tylny zderzak i doprowadzić do porządku (ten metalowy), bo miałem małe wgniecenie po spotkaniu z Seatem. Oczywiście najpierw trzeba odkręcić tę plastikową nakładkę, bo przysłania śruby mocujące zderzaka. Problem w tym, że nie mam pojęcia jak ta nakładka jest zamocowana. Na narożnikach wiem, bo widać, ale od tyłu auta nie wiem. Na wciski czy śruby? Czy tak jak przednia nakładka, czyli wsuwana z jednej strony-ale nie mogłem jej przesunąć? Twardo siedzi. |
|
|
|
 |
rami1000 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-08-2006, 09:43
|
|
|
jest na zatrzaskach. Ja jak zdejmowałem tylko z boku nakładkie odginałem żeby odkręcić te 2 śrubki z boku błotnika i można już zdjąć cały tył a nakładke wypiąć później bo jest łatwiej. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 23-08-2006, 11:05
|
|
|
Napewno zderzak jest przykręcony tylko od boków po jednej śrubce? Z tyłu już nigdzie nie trzyma? |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 23-08-2006, 13:42
|
|
|
Z kanału się odkręca - ma 2 takie stalowe wąsy idące równolegle do auta. Każdy na 2 śruby. Nakładkę lepiej potem zdjąć jak pisze rami1000, bo łatwo pourywać zaczepy (plastik) |
|
|
|
 |
|
|