|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 26-09-2006, 12:22 |
Uszczelki drzwi przednich |
Autor |
Wiadomość |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 20-08-2006, 04:05 Uszczelki drzwi przednich
|
|
|
Witam!
Nowy wóz, tyle pytań, ale nic, zaczynam kolejne.
Zauważyłem że mam postrzepione w kilku miejcach uszczelki drzwi.
Urywaja się pomału pióra zakrywające szczeliny między górna sczeliną okna a dachem oraz wzdłuż czarnych słupków (uszczelka na drzwiach, nie ta która jest widoczna po otwarciu drzwi we wnęce).
Można je wymienić?
Gdzie nabyć?
Drogie są? |
|
|
|
 |
Tomek210
Forumowicz
Auto: Sigma'96
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-08-2006, 11:24
|
|
|
Mam tak samo jak Ty..
Przyłączam się do pytania. O szyber też |
|
|
|
 |
Nachbar [Usunięty]
|
Wysłany: 24-08-2006, 07:41
|
|
|
Przypuszczam, że ne tylko Wy macie ten problem.... W mojej uszczelka w dachu jest OK, ale drzwi to juz inna historia. Kiedyś szukałem na necie firm produkujących uszczelki do różnych samochodów i nic ... albo źle szukałem albo takowych nie ma |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24323 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 24-08-2006, 08:28
|
|
|
Panowie - to kwestia dobrego traktowania tych uszczelek.
Ja przed każdą zimą konserwuję je silikonem w spraju - zapobiega przymarzaniu, natłuszcza i uelastycznia je. I w Galancie mam je jak nowe - żadnych spękań czy przerw. Natomiast w Colcie rzeczywiście - w drzwiach kierowcy - jest trochę porwana. Narazie nic nie cieknie (bo jest w końcu podwójna), a najłatwiejszym sposobem poprawy jest poszukanie oryginalnej z aut powypadkowych.
Acha - konserwuję wszystkie uszczleki gumowe - te tylnej klapy czy pod maską też. |
|
|
|
 |
Nachbar [Usunięty]
|
Wysłany: 24-08-2006, 09:52
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | Panowie - to kwestia dobrego traktowania tych uszczelek.
Ja przed każdą zimą konserwuję je silikonem w spraju - zapobiega przymarzaniu, natłuszcza i uelastycznia je. I w Galancie mam je jak nowe - żadnych spękań czy przerw. Natomiast w Colcie rzeczywiście - w drzwiach kierowcy - jest trochę porwana. Narazie nic nie cieknie (bo jest w końcu podwójna), a najłatwiejszym sposobem poprawy jest poszukanie oryginalnej z aut powypadkowych.
Acha - konserwuję wszystkie uszczleki gumowe - te tylnej klapy czy pod maską też. |
Oczywiście, że żaden z użytkowników miśków nie zapomina o konserwacji usczelek ale co poradzisz na fakt zakupu samochodu z takimi właśnie uszczelkami.... Jedną opcją jest znalezienie wraka i wyciągnięcie ich z niego - ale ja osobiście wolałbym kupić sobie nowe i dbać dalej o nie jak o te stare |
|
|
|
 |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2006, 07:32
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | Panowie - to kwestia dobrego traktowania tych uszczelek.
Ja przed każdą zimą konserwuję je silikonem w spraju - zapobiega przymarzaniu, natłuszcza i uelastycznia je. . |
Możesz zdradzić jakiego silikonu używasz? Gdzie kupujesz? |
|
|
|
 |
Krzyzak

Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24323 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 10-11-2006, 09:19
|
|
|
Kupuję gdzie taniej - ostatnio chyba w Praktikerze (był najbliżej domu), producenta nie pamiętam, wystarczył mi na 3 lata i jeszcze 2 szwagrów sobie Fordy nim raz wypryskało.
Raczej bez znaczenia jest firma - bardziej sam proces (żeby go w ogóle wykonać ). |
|
|
|
 |
pc [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2006, 09:25
|
|
|
ok, ale jak to się nazywa? Silikon w sprayu? |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 10-11-2006, 09:46
|
|
|
Dokładnie. |
|
|
|
 |
|
|