Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
11-02-2007, 00:33
MSS 1.9 DID silnik nie zagrzewa się
Autor Wiadomość
JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-02-2009, 21:01   

Zwierzu napisał/a:
Co sadzicie????
Co najmniej 100% przebicia. A myślę, ze kupisz za 50 zł termostat i za 50 zł wymienisz. Ewentualnie pobaw się w Adama Słodowego jeśli masz kawałek dachu nad głową coby nie kapało za kołnierz.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

lolofontello 
Nowy Forumowicz
lolofontello

Auto: MSS 1,9 DID 2000r.
Wysłany: 21-02-2009, 02:02   

Ludzie! ceny termostatów są od 25 zł do 80zł. Myślę, że taki za 30zł da radę. Ja dokładnie zapłaciłem za Verneta 23zł. robocizna to 50 zł ale tylko dlatego, że na mrozie pod blokiem nie dałbym rady sam wymienic (odmroził by chyba palce).

Kerim08 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1,9 DI-D (102km) 2000r
Wysłany: 31-10-2009, 19:26   

Ja właśnie wczoraj wymieniłem termostat, sam:). Aż tak dobrze opisaliście co i jak, że nie było problemu. Ja kupiłem WAHLERA nr kat. 3470.89D50, temp. otw. 89st. Koszt 75zł u mnie w sklepie. U mnie też tak było, że np rano kiedy było poniżej 10st.C wskazówka nie dochodziła do pionu, była w połowie lub w 3/4 położenia do pionu (nawet po 25-30km przejechanych). Gdy w ciągu dnia było powiedzmy powyżej 15stC to silnik szybiej łapał temp i wskazówka bardziej zbliżała się do pionu. Kupiłem termostat i wymieniłem sobie w 45 minut spokojnie bez pośpiechu. A tak na marginesie w kubku z wodą na kuchence gazowej sprawdziłem stary termostat, niby otwierał się w temp bliskiej temp wrzenia, i zamykał się także przy stygnięciu wody, ale jednak nie spełniał swojej roli. Widocznie nie taki przedział otwierania i zamykania termostatu. Teraz już po problemie. Dzisiaj zrobiłem krótką traskę i po kilku km wskazówka temperatury stała "jak sosna" w pionie:) A wymiana jest prosta i nawet pod blokiem dacie sobie radę:) Pozdro

Zwierzu 
Forumowicz

Auto: Outlander Turbo
Wysłany: 12-11-2009, 17:16   

U mnie jest tak wlasnie ze wskazowka prawie nigdy nie jest w pionie w 2/3 do pionu znaczy sie termostacik trzeba zmienic?
Moze to byc jakas inna przyczyna?

lolofontello 
Nowy Forumowicz
lolofontello

Auto: MSS 1,9 DID 2000r.
  Wysłany: 21-12-2009, 19:16   

No i przyszły mrozy i termostat się znów posypał... Kolega CNS80 pisał o kiepskiej jakości firmy VERNET i potwierdzam - KUPA. Moje pierwsze auto, gdzie termostat co zimę do wymiany...

Odpowiedz do tematu