Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:43
[Carisma] Pomoc w wyborze, ocena.
Autor Wiadomość
teo04 
Nowy Forumowicz

Auto: brak
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-12-2009, 20:29   [Carisma] Pomoc w wyborze, ocena.

Witam! Noszę się z zamiarem kupna Carismy. Miałbym do Was prośbę o pomoc w wyborze, poradę i ocenę poniższych egzemplarzy:

Carisma 1

Carisma 2

Carisma 3

Carisma 4

Carisma 5

Carisma 6

Carisma 7

Bardzo byłbym wdzięczny, gdyby ktoś rzucił na nie 'fachowym' okiem posiadacza tego modelu, a także za każdą poradę i wskazówkę, jeśli ktoś zna te samochody.

Pozdrawiam serdecznie i dziękuję, a tutaj pewna przestroga. Auto - złom(nieodpowiedzialny sprzedający - jego słowa mijają się z prawdą w każdym zdaniu):

UWAGA NA TEN SAMOCHÓD!

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 26-12-2009, 23:30   

1) lewy przedni blotnik mi sie nie podoba, spasowanie maska, lampa to samo :?
2)nie rowno spasowana przednia maska
3)brak oznaczen z tylu auta, jakby przetarty prawy bok auta?(przynajmniej zderzak tylny), lewy kierunkowaskaz z przodu jakby byl zle spasowany wzgledem chociazby maski...
4)za malo zdjec zeby cokolwiek powiedziec, z tych co sa nie ma wiekszych zastrzezen, poza moze zbyt dobrze spasowana atrapka przedniego wlotu powietrza
5)prawy przedni blotnik, kierunek...cos z nimi jest nie tak, jakas przecierka na przednich drzwiach pasazera pod klamka?, wylamane lotki wylotow powietrza we wnetrzu od strony kierowcy, brak mocowan oslony atrapki wlotu powietrza (tych srub co przytrzymuja pod maska), jakby mocowanie prawe (od strony pasazera) chlodnicy bylo krzywe :? ,
6)o wersja msx :) , tragiczne zdjecia i wydaje mi sie jeszcze gorszy stan samochodu, korozja na drzwiach przednich i tylnych(okolice nadkola) od strony pasazera, odpuscilbym raczej ze wzgledu na stan...
7)nie rowno spasowana przednia maska, brak oznaczen GDI na blotnikach i z tylu auta, z tylu w ogole wszystkie oznaczenia zostaly przyklejone w sposob nie fachowy..., szczeliny z tylu przy klapie tez podejrzane...
Pozdroo

teo04 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 27-12-2009, 01:36   

Wielkie dzięki. Co do części, sprawdziły się moje przypuszczenia, a częśći tego, co wymieniłeś w życiu bym nie zauważył. W takim razie poszukam czegoś innego, w może lepszym stanie.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 27-12-2009, 15:46   

teo04 napisał/a:
Wielkie dzięki. Co do części, sprawdziły się moje przypuszczenia, a częśći tego, co wymieniłeś w życiu bym nie zauważył. W takim razie poszukam czegoś innego, w może lepszym stanie.

niestety takie mamy czasy, ze coraz ciezej jest kupic zadbane auto i to niezaleznie czy to Mitsu czy ford czy mercedes...
zycze powodzenia w szukaniu, jak cos wrzucaj tutaj to w miare mozliwosci pomozemy :)
szmpanskiego sylwestra zycze :occasion8:
Pozdroo

ciniak 
Forumowicz

Auto: Cari 1.8 GDI EXE
Wysłany: 27-12-2009, 17:19   

Najlepiej wygląda nr 2. Jeśli nie masz daleko może warto ją obmacać na żywo. Walnięty przód dość łatwo zdiagnozować.

teo04 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 27-12-2009, 22:54   

Niestety, najbliżej mam do tej z Sosnowca w sedanie 1.8 GDI, ale niestety moje przypuszczenia, co do przodu tego samochodu i naklejek na klapie się potwierdziły.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 28-12-2009, 00:37   

teo04, widzialem ta z sosnowca i moge szczerze potwierdzic ze przednia klapa i naklejki to tylko pikus w porównaniu z resztą, to jak auto zostało wykonane po naprawie to albo ktos to robil po najnizszych kosztach, albo chcial na tym zarobic, no chyba ze to bylo zrobione za "flaszke" odkurzaczem bys lepiej omalował ten samochód.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi