|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:48 |
CARI 1.8 115 |
Autor |
Wiadomość |
tasman1988
Forumowicz
Auto: Mitshubishi Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-12-2009, 15:01 CARI 1.8 115
|
|
|
Witam.
Poszukiwalem fajnego samochodu w malych pieniadzach i trafilem na cari.
Interesuje mnie samochod do ktorego moge zamontowac lpg i dlatego omijam cari z silnikiem gdi.
Najchetniej nabyl bym cari 1.8 w kolorze bordowy lub blekitny.
czy ta oferta jest warta zainteresowania?
http://otomoto.pl/mitsubi...-C11067906.html |
|
|
|
 |
zbycho77
Mitsumaniak
Auto: Renault Scenic II, Colt VI 1.5
Pomógł: 17 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 495 Skąd: Lublin/Łęczna/Turka
|
Wysłany: 31-12-2009, 15:31
|
|
|
Rzeczywiście jeśli szukasz Cari przed liftem ten silnik idealnie nadaje się na zgazowaniem. Ja mam wersję poliftową, silnik 1600 - z sekwencją spisuje się świetnie, niewielkie spalanie, zadawalające osiągi.
Co do opisywanego autka to razi mnie kierownica, wygląda jakby była po wystrzale poduszki (zwróć uwagę na jej kolor), poduszka pasażera (mogę się mylić) wygląda jak "naklejka", widziałem już takie na innych autach. Wniosek prosty - coś się z tym autem działo. Dziwnie niekompletna jest też dźwignia zmiany biegów, poza tym jej stan (może być niewyraźne zdjęcie) wygląda mi na znacznie większy przebieg - u mnie przy 150tys jest prawie jak nowa.
Na temat blach niech się wypowiedzą inni, co się lepiej ode mnie znają, generalnie jednak nie bardzo mi się ta podoba. |
_________________ Zbyszek |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 31-12-2009, 15:40
|
|
|
A ja widze to tak, zaczne od tyłu.. na wydechu siedzi pro tłumik obciążając całe mocowania itp co widać w zwisie jego. brak znaczków, kierownica wygląda na mocno wyśmiganą, albo coś było z nią kombinowane, zobacz na obręcz i jej środek, totalnie różne kolory, w drzwiach wstawione dodatkowe głośniki, przy otwartych prawych drzwiach widać tak jak by ogranicznik otwarcia ich był przyrdzewiały, z przodem moim zdaniem też było coś kombinowane, zwróć uwagę na grill, prawą stroną prawie, że dotyka maski a lewą ma już odstęp, prawa lampa/ zderzak jest szczelinka, prawy kierunkowskaz/błotnik/zderzak, z lewej strony wygląda lepiej sprawa. Nie wiem czy to zdjęcie takie, ale wnętrze bagażnika wygląda na nieco poturbowane.
Ale na dzień dzisiejszy trudno jest znaleźć auto "bez kolizyjne". Może znajdziesz już jakieś z instalacją gazową, będą wydatki zmniejszone o założenie jej pozdr
@edit. ten cały woreczek jest spuszczony na dół, to może być kwestia tylko nałożenia go na wajche.
ale co innego mnie razii!
Mianowicie otwarte drzwi jedne i drugie. Skoro to jest zielony-metalic czemu na zdjęciach widać niebieski kolor :O |
|
|
|
 |
zbycho77
Mitsumaniak
|
Wysłany: 31-12-2009, 15:56
|
|
|
Saqu napisał/a: | Skoro to jest zielony-metalic czemu na zdjęciach widać niebieski kolor :O |
Ciekawa historia z kolorami (też zielony - niebieski). Koleżanka kupiła granatową mazdę 323f. Sprawdzaliśmy ją dokładnie. Wszystko grało, tylko w tłumaczeniu (ściągana z niemiec) okazało się, że kolor zielony. Zdziwienie było tym większy jak sprawdziłem ją po nr VIN, okazło się Noble Green, a ten wyraźnie jest granatowy. Sprawdziłem jednak ten kolor na stronie DuPont, okazało się że to jest kolor ... granatowy, podobno w słońcu ma lśnić na zielono .
A w tym przypadku to może być też kwestia odwzorowania kolorów. |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 31-12-2009, 16:49
|
|
|
Ja powiem krotko bo koledzy juz wykonczyli temat, autko wg mnie bylo uderzone w lewy przedni naroznik. Poza tym szczegol ale auto obnizone niefabrycznie Oczywiscie w przebieg tez mi sie wierzyc nie chce, bo dodalbym do niego przynajmniej 40 000km... ale trzeba by to zweryfikowac na zywo.
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
tasman1988
Forumowicz
|
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 04-01-2010, 23:32
|
|
|
1) nie wyrazne zdjecia, przod mi sie cos nie podoba , brzydki "tjunink", z tylu po lewej stronie po boku zderzaka widac jakis slad korozji..., jakies nie fabryczne listwy boczne...,
2) jedno mi powiedzcie, czemu Carismy po lifcie sa takie tanie wartosc rynkowa jest wyzsza chciazby z eurotaxu brak podkladki(gumy) na sprzegle, wylamany wlot powietrza od strony kierowcy, od strony pasazera wcisniety nie wiem od czego nawet (wylot) , brak poduchy pasazera, jakby cos sie dzialo z lewym tylnym naroznikiem..., oczywiscie w przebieg nie wierze...
3) cena..., brak napisu Carisma z tylu, zderzak tylny po lewej stronie uszkodzony, patrzac na przod tez cos mi sie nie podobaja krzywe wloty chociazby powietrza..., wlot powietrza do filtra zamocowany na niefabrycznej srubie ,
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 04-01-2010, 23:43
|
|
|
Pierwsza.. jak sam widzisz jakiś pro nie najlepszy tuning typu jakieś ala chrom okleiny, niby wloty i te sprawy, znaczek na masce 3 diamentów ala mercedes. zderzak prawa strona poobijana, lewa źle spasowana, relfektor/zderzak/grill, zdjęcie nie dokładne, wygląda jak by zderzakz z prawej strony był nie co opuszczony, tylni zderzak lewa strona również, wydaje mi się, że ABS nie ma, zdjęcie nie pokazuje dokładniej tej okolicy, ktoś zamontował jakąś dokładke podłokietnika,
To drugie było chyba już opisywane,
To trzecie.. chyba miało więcej niż drobną kolizję, znaczek carisma troche nie z tej strony przyklejony,
Niech się wypowiedzą jeszcze inni
@edit
Ahh i znowu musze dopisywać
Ich niska cena wydaje mi się, że wynika z bardzo dużej ilości sprowadzanych aut. Handlarze Ciągną do kraju ile się da i żeby coś sprzedać muszą ostro zaniżać ceny.. :/ |
|
|
|
 |
tasman1988
Forumowicz
|
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-01-2010, 00:39
|
|
|
Przedewszystkim mało zdjęć, małe przekłamanie w danych pojazdu, 1.6 nie miały mocy 115km.
Na masce jest urwany jeden diamencik, a ona sama jakoś tak dziwnie matowo wygląda, nosek maski tak dosyć mocno odstaje od grila. No ale mówie, mało zdjęć |
|
|
|
 |
zbycho77
Mitsumaniak
|
Wysłany: 07-01-2010, 09:35
|
|
|
Poproś sprzedawcę o więcej fotek, bo rzeczywiście wiele z nich nie wynika - przydałby się silnik, wnętrze itp.
Uszkodzony emblemat może być konsekwencją nadmiernego polerowania noska - u mnie też jest taki matowy ten nosek - owady, kamyczki - sam próbowałem go u siebie czyścić i ciężko to zrobić bo emblemat ogranicza ruchy .
Poza tym tak na pierwszy rzut oka widać, że nim właściciel jeździ (antena CB), a nie zrobił go na sprzedaż, moim zdaniem warto na niego rzucić okiem, jeśli nie przeraża Ciebie przebieg. Mnie by nie przerażał. |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-01-2010, 14:56
|
|
|
Nie chodziło mi o zmatowiony nosek maski tylko ogólnie na maske, spójrz na prawy dolny narożnik maski i porównaj go do błotnika, mniej więcej blisko siebie, żeby wyeliminować możliwie dużo gry cieni, ale trzeba by zobaczyć na własne oczy może to pozory tylko.
A przebieg nie jest taki straszny, praktycznie każde auto handlarza ma ponad 200k przejechane, tylko licznik cofnięty, a czego oko nie widzi to sercu nie żal dlatego istnieje coś takiego jak kręcenie liczników.. :/ |
|
|
|
 |
tasman1988
Forumowicz
|
Wysłany: 11-01-2010, 22:32
|
|
|
Panowie a co z ta jesli chodzi o wyglad wyposazenie i cene?
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11090886
co do tej poprzedniej tj bordo kolor wlasciciel mnie olal gdy poprosilem o dodatkowe zdjecia. |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 11-01-2010, 23:22
|
|
|
dalej jestem zdziwiony tym jak tanio ludzie wystawiaja te samochody niespelna 13 000 za 2001 rok
samochod mokry, wiec albo wyjechal moment temu z myjni albo polany woda zeby ukryc niedoskonalosci lakieru...
lewy przedni blotnik (naroznik) do sprawdzenia, prosilbym o wiecej zdjec, ale ogolnie dosyc ladna sztuka...
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-01-2010, 23:32
|
|
|
A ja mam takie pytanko odnośnie tego modelu, lusterka i klamki w kolorze czarnym, a listwy boczne i na zderzakach w kolorze nadwozia? Coś czasem nie jest pomieszane?
Z wewnątrz wydaje mi się, że "zasłonka" dolnego schowka jest jakby nadwyrężona |
|
|
|
 |
|
|