Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hiszpan
02-01-2010, 23:58
OUTLANDER 2010 czy 2-u letnia BMW X5 E70
Autor Wiadomość
zetor120 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2010
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 31-12-2009, 23:14   OUTLANDER 2010 czy 2-u letnia BMW X5 E70

Witam to mój pierwszy temat :wink:

Mam dylemat Mitsu Outlander 2010 Instyle po Face Lifting-u czy 2-u letnia BMW X5 E70 albo AUDI Q7 tez używaną. Co wybrać??? Co wy byście wybrali???

[ Dodano: 31-12-2009, 23:17 ]
A i ten samochód będzie do rodzinnego użytkowania :D
pozdro.

androzek 
Forumowicz

Auto: był Outlander II 2.0 DID
Wysłany: 01-01-2010, 08:58   Re: OUTLANDER 2010 czy 2-u letnia BMW X5 E70

zetor120 napisał/a:
Witam to mój pierwszy temat :wink:

Mam dylemat Mitsu Outlander 2010 Instyle po Face Lifting-u czy 2-u letnia BMW X5 E70 albo AUDI Q7 tez używaną. Co wybrać??? Co wy byście wybrali???

[ Dodano: 31-12-2009, 23:17 ]
A i ten samochód będzie do rodzinnego użytkowania :D
pozdro.

Nie jeżdziłem BMW X5 ale ..... jeśli wygląd to Mitsu ale sprzed liftingu,jeśli silnik to oczywiście 3.0 D BMW.Jeśli sporadycznie więcej do przewiezienia niż 5 osób to Mitsu,jeśli koszty serwisowania to chyba jednak Mitsu.Sam byłbym w rozterce,odpada Q7 bo jest ohydny.Chyba jednak wbrew forum BMW - dla niektórych ideał,dla niektórych Bolid Młodzieży Wiejskiej.

zetor120 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-01-2010, 11:30   

Nie no ja już byłem napalony na Miska ale jak poczytałem pare postów np. hałasujące amorki, trzeszcząca tapicerka itp. to zaczełem sie zastanawiać czy to był by dobry zakup :shock: a w BMW raczej tego nie będzie bo to inna klasa samochodu :roll: a Audi ojcu sie podoba a ja wole Q5 bo jest troche mniejszy. Musze pojezdzić BMW X5 bo nigdy nie jedzilem. I może z kolega na Niemcy pojade :mrgreen: pozdro

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 01-01-2010, 14:14   

zetor120 napisał/a:
w BMW raczej tego nie będzie bo to inna klasa samochodu
znam kilka osób posiadających BMW wyższej klasy - choroba elektroniki różnego rodzaju to wręcz zakaźna - X5 czujniki otwarcia drzwi, alarmu itp.; 330 - taka lepiej wypasiona wersja - wentylator chłodnicy po 4 latach - rzadki silnik, zero zamienników czy używek - wymiana 8kzł, 740i byłego szefa - to w ogóle była legenda praktycznie ciągle mu się coś działo z jakimiś czujnikami, raz to nawet parkował kręcąc się po placu w kółko bo w elektronicznie sterowanym automacie wsteczny mu nie wchodził. Outek też jest daleki od doskonałości, co sam zauważyłeś, ale mimo, że złożyłem na dealera doniesienie na policję, to z samochodu jednak jestem zadowolony i mając do wyboru nowego Outka i dwuletnie X5 raczej wybrałbym Outka. PRzynajmniej do tej pory rzadko je kradną. Ale pisałeś też o Q7, na nie żaden ze znajomych nie narzekał, a komfort jazdy w 4,2 benzyna jest niesamowity, parę kkm jako pasażer przejechałem - taki dwulatek w dieslu o nienagannej przeszłości mnie pewnie by zainteresował. Tylko jak sprawdzić dobrze przeszłość skoro można się "naciąć" u dealera?

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 01-01-2010, 17:10   

rezon napisał/a:
Tylko jak sprawdzić dobrze przeszłość skoro można się "naciąć" u dealera?

Rzeczoznawca albo dobry tester grubości lakieru... :)

Co do tematu: wybór trudny, oba auta są z zupełnie innych segmentów. Najlepiej to przejechać się jednym i drugim, później wybierać. Jeśli używka byłaby z naprawdę dobrej i pewnej ręki, to chyba bym się nie zastanawiał.

zetor120 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-01-2010, 17:31   

Dzieki za pomoc i BMW pali średnio 12l a AUDI Q7 średnio 14l to można sie załąmać 1/3 wiecej niż Mitsu :mrgreen: teraz odpada Q7 jak juz to Q5 mniejsza i z 4-5l mniej pali od Q7 :)
tylko z używanych nic nie ma może w Niemczech ale wątpie :(
teraz głównie OUTLANDER po Face Lifting-i (te mi sie najbardziej podobaja stare sa za bardzo szpiczaste :cry: subiektywna opinia) albo BMW X5 to jest maszyna 235KM a
OUTLANDER w porywach do 170KM :P
A może wiecie w ile do 100km buja się nowy z CHIP-em bo z 140km to 12,3s ???
A jak był u mnie w domu sprzedawca OUTLANDEREM (170KM) na letnich oponach padał snieg ale była odwilż to na asfalcie lekko zasniezonym na 3-ujce z namedem 4x4 kopal byłem pod wielkim wrażeniem a jak hamowałem to bardzo szybko sie zatrzymywał i nie wpadał w poślizg :) :mrgreen:

sibkods 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 DiD
Wysłany: 01-01-2010, 18:49   

Jeżeli masz do wybory X5 czy Q7 z pewnego źródła, to się nawet nie zastanawiaj, bierz.
Jeżeli, chcesz kupic z ogłoszenia, to dłuuuuga droga przed tobą, wiekszośc samochodów tego typu jest w Polsce powypadkowa.

sibkods 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 DiD
Wysłany: 01-01-2010, 20:46   

Toyota ma dobre serwisy?
W Turbo Kamerze, nie wygladają za ciekawie. :P

jaceksu25
[Usunięty]

Wysłany: 01-01-2010, 21:09   

MITSUBISHI_GT napisał/a:
A nie zastanawiałeś sie nad Toyotą Rav 4 :wink: , to jest dobry samochód a i serwisy na przyzwoitym poziomie nie to co Mitsubishi.

jakie są Twoje doświadczena z serwisem mitsubishi? - by forums? hę?

Wazzi 
Forumowicz

Auto: Outlander intense +
Wysłany: 01-01-2010, 21:10   

Ravka jest znacznie mniejsza od Outka, to auto nie posiada w ogole bagaznika.

jaceksu25
[Usunięty]

Wysłany: 01-01-2010, 21:11   

zetor120, audi tylko aby nie po dzwonie
mimo iż wygląda jak pędzący nosorożec

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 01-01-2010, 22:11   

zetor120 napisał/a:
AUDI Q7 średnio 14l
3.0TDI może się mieścić spokojnie w 10l, 4.2 benzyna to min. 18. Zależy też jak ktoś wykorzystuje dostępne kucyki :twisted:

jaceksu25
[Usunięty]

Wysłany: 01-01-2010, 22:57   

MITSUBISHI_GT napisał/a:
jaceksu25 napisał/a:
jakie są Twoje doświadczena z serwisem mitsubishi? - by forums? hę?

Czyli że co, serwisy Mitsubishi to wysoki poziom ......

Tak
MITSUBISHI_GT napisał/a:

.....idealna obsługa?

idealnej nikt nie ma, ale określenie "bardzo dobra" jest jak najbardziej na miejscu

MITSUBISHI_GT napisał/a:

....właśnie na forum można dowiedzieć się jaką opinie o serwisach danej marki samochodowej mają użytkownicy...

subiektywne opinie "Kowalskiego", który nie umie czytać warunków gwarancji

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 01-01-2010, 22:58   

MITSUBISHI_GT napisał/a:
Bo np na taki http://www.autoporadnik.p...ome/interwencja gest chyba nie było by stać MMC.

Chyba tak, chyba nie....Kto wie?

jaceksu25
[Usunięty]

Wysłany: 01-01-2010, 23:04   

P.S.

MITSUBISHI_GT napisał/a:

Bo np na taki http://www.autoporadnik.p...ome/interwencja gest chyba nie było by stać MMC.

jak najbardziej powszechnie stosowana praktyka przez Mitsubishi - tzw. gest handlowy
jednak Mitsubishi nie jest organizacją charytatywną i takim gestom podlegają lojalni klienci

Odpowiedz do tematu