|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:17 |
Minusy Outlandera? |
Autor |
Wiadomość |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 23-06-2009, 06:44
|
|
|
cebull napisał/a: | jezt troche czasu by sie zorientowac i uzupelnic poziom |
W przypadku mojej własnej żonki to zorientowanie jest w momencie jak zbornik jest suchy i zanic nie można z niego wycisnąć nawet pluwocin.... Nawet piana nie robi na niej wrazenia...
cebull napisał/a: | myslalem o turbogeneratorach, jedyny halas to od kotlowego fana
silnik glowny w moim przypadku nie uzywany |
FPSO znaczy się? |
|
|
|
 |
cebull
Mitsumaniak

Auto: Pajero IV 3,2
|
Wysłany: 24-06-2009, 02:13
|
|
|
karol_alasz, dokladnie tak |
|
|
|
 |
jaceksu25 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-07-2009, 17:13
|
|
|
ichi napisał/a: | Moje minusy:
1. słaby nawiew i klima. Może jestem nierozgarnięty ale jak jest ciepło to klima wali super zimnym powietrzem prosto w klatę (ustawienia auto) jak jest zimno to super gorącym powietrzem daje, jakoś nigdy nie zauważyłem aby z kratek leciało powietrze o temperaturze zbliżonej do ustawień, nawet po kilku godzinnej jeździe. Najprostszym rozwiązaniem jest zmiana trybu auto nawiewu na szyba/nogi
2 .Brak podgrzewanej szyby
3. Brak kontrolki poziomu płynu spryskiwaczy.
4 Słabe, trzeszczące plastiki
5. Dynamika auta - ale to da się poprawić chipowaniem
6. Tylna kanapa niewygodna (nie mam na myśli 3 rzędu siedzeń bo jak dla mnie to lipa)
7. Za dużo decybeli spod maski
Poza tym Outlander II to fajne auto.. Generalnie dużo więcej plusów niż minusów. |
Potwierdzam, a wręczy wyjąłeś mi to z ust jedynie z maleńką odmiennością - nie lubię chipa
karol_alasz napisał/a: |
ichi napisał/a: | Brak kontrolki poziomu płynu spryskiwaczy. |
Nawet nie wiedziałem ,że samochód może być wyposażony w taki cóś
Osobiście wolałbym czujnik poziomu oleju (nie ciśnienia),bo skoro bierze to niech pokazuje ile wziął
|
Nawet sigma z lat 90-ych miała coś takiego i plus wskaźnik minimalnego poziomu oleju .... a w vw-ejowskim outlanderze wskaźnik poziomu oleju mógłbym powiedzieć rzecz niezbędna... |
|
|
|
 |
Pawmitsu
Forumowicz
Auto: Outlander 1 2004 r.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Lis 2009 Posty: 210 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 01-01-2010, 01:18
|
|
|
Mialem kupic uzywanego Outka II, kupilem I i troche przyoszczedzilem, ale gdy tak sobie czytamn na forum o outku II, mimo faktu, ze jest ich zdecydowanie wiecej w PL niz I, to czy ten Outek II nie jest bardziej awaryjny? Sporo problemow z nim psiakrew jest i chyba Outek III ma dopiero jakies szanse je rozwiazac? |
_________________ Mój taki
 |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 01-01-2010, 14:07
|
|
|
Pawmitsu napisał/a: | czy ten Outek II nie jest bardziej awaryjny | jest chyba więcej niż I i na forum rzadko wypowiadają się Ci, którym się nie psuje, bo ile można pisać przejechałem kolejne 10kkm bez problemów Znacznie częściej pisze się o problemach - ponieważ szuka się rozwiązań albo "wspólników" problemu zawsze człowiekowi raźniej, jak się dowiaduje, że nieszczęście nie tylko jego spotkało |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 01-01-2010, 16:58
|
|
|
Ja swoim przejechałem na chwilę obecną 72 kkm i następujące tzw pierdoły wymieniono mi na gwarancji:
1. Hałasująca rura dolotowa filtru powietrza
2. Gumy stabilizatora przód i tyl (przednie zawieszenie nadal skrzypi więc sprawa nadal jest otwarta i po nowym roku będą geniusze z ASO wymieniać pewnie więcej elementów w zawieszeniu)
3. Kompletny stelarz fotela kierowcy ze względu na skrzypienie/piszczenie
4. Przetwornica i żarnik w prawym ksenonie.
5. Tylna lampa ze względu na kondensację.
Są to jak pisalem na początku banały, silnikowo i pod względem komfortu jestem zadowolony i nie mam żadnych zastrzeżeń.
Pozdr. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
|
|