Przesunięty przez: Hiszpan 02-01-2010, 23:58 |
OUTLANDER 2010 czy 2-u letnia BMW X5 E70 |
Autor |
Wiadomość |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 01-01-2010, 23:04
|
|
|
MITSUBISHI_GT napisał/a: | Raczej nie. |
Ty to chyba wszystko wiesz. |
|
 |
Gunner
Mitsumaniak

Auto: Outlander II DID173 BHP URSUS
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Sie 2007 Posty: 315 Skąd: 3city
|
Wysłany: 01-01-2010, 23:05
|
|
|
""[b]Mam dylemat Mitsu Outlander 2010 Instyle po Face Lifting-u czy 2-u letnia BMW X5 E70 albo AUDI Q7 tez używaną. Co wybrać??? Co wy byście wybrali??? [/b]"
My chyba zesmy juz wybrali
A tak na serio,jesli masz pewnosc ze mozesz kupic zadbanego BMW 3.0d to bierz,jest to jeden z lepszych motorow diesla.
Audik,hmm,tez jest fajny ,ale zdaje sie ze bedziesz potrzebowal troche czasu na wyszukanie.
Kolega sciagnal ze stanow 1.5 roku temu ,przerysowany bok wzdloz auta,naprawil jezdzi,wyszlo go wszystko jakies 120 tys.zlociszy.Dolarek stal nisko a i wesja trafila mu sie najbogatsza.Szukal wytrwale 3miechy,nie wspomne o znajomosciach.
MITSUBISHI_GT napisał/a: | nie zastanawiałeś sie nad Toyotą Rav 4 , to jest dobry samochód a i serwisy na przyzwoitym poziomie nie to co Mitsubishi. |
Ja z mojego servisu Mitsu np. jestem zadowolony,ale znam takich w 3CITY ,ktorzy psy wieszaja na servisach Toyoty!
Jesli moge Ci doradzic to umow sie na jazde probna wersja 2.2.Koszty podobne do uzywek z exportu.Lepiej sie zbiera od 2.0 no i mozna ja podkrecic u dobrego fachury do 190kucy i 420M.
Sa to podobno wartosci bezpieczne.No i najwazniejsze,nikt nie pierdzial w fotel,pachnie nowoscia!
Cytat: | A może wiecie w ile do 100km buja się nowy z CHIP-em bo z 140km to 12,3s ??? |
Ja mam w swoim 172 i 390NM i powiem Ci ze kiedys ze znajomkiem testowalismy mojego klekota,wynik nie powala,ale tez nie jest najgorzej-okolo 10sek.
Mysle ze wiecej radosci przynosi jazda na trasie. Po dobrym sofcie zbiera sie zupelnie innaczej.Ja np.przejechalem juz 45tys/km -poki co bez problemow.
RAVke sobie daruj,mowimy o 3 autach gdzie outi jest chyba najmniejszy ,wiec Toyota tym bardziej.
A moze wez pod uwage Mazde CX-7? Jest juz dizelek.... |
_________________ TURBOKLEKOT 173BHP 350NM -1640KG
MAZDA MX-5 1.8NBFL GT 220 KM /240NM-1100KG 15L na bucie i 6 sec
黒トカゲ Bez dachu nad glowa
 |
|
|
|
 |
wredlin
Mitsumaniak
Auto: OUTLANDER II
|
Wysłany: 01-01-2010, 23:25
|
|
|
Zetor 120
Nawet sie nie zastanawiaj bierz X-5 |
_________________ Japończyk ze styropianu i dykty . Szantażują mnie.Powód: Daj spokój albo nie będzie więcej ostrzeżeń.
 |
|
|
|
 |
piotras
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
Pomógł: 6 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 392 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-01-2010, 00:00
|
|
|
Wredlin dobrze pisze - bierz X5. Ja po pathfinderze bedę się tez przymierzał do X5 lub Q7. Porównywanie RAV4 do X czy Q jest troche chyba nie na miejscu - takie jest przynajmniej moje zdanie. Nie chce nikogo obrazić ale facet w RAVce wygląda troche jak ...... nie facet :/ |
_________________ Colt CJ0 1.6 GLX '97
Maciek Wisławski Edition
sprzedany 16.06.2008
Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm
 |
|
|
|
 |
Wazzi
Forumowicz
Auto: Outlander intense +
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Sie 2009 Posty: 95 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 02-01-2010, 01:21
|
|
|
MITSUBISHI_GT napisał/a: | tomekrvf napisał/a: |
Chyba tak, chyba nie....Kto wie? |
Raczej nie.
Wazzi napisał/a: | Ravka jest znacznie mniejsza od Outka, to auto nie posiada w ogole bagaznika. |
Tak na szybko znalazłem jaką pojemność ma bagażnik Rav 4: 586 / 1469 l. Tak więc, nie jest tak że Rav 4 '' nie posiada w ogóle bagażnika''.
Tu http://www.autogaleria.pl...0-x-fl,344.html test Toyoty Rav 4 ze wszystkimi danymi technicznymi. | Test testem, ale mialem to auto fizycznie na testy przez 3 dni i bagaznik w porownaniu do outlandera to malenstwo. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 02-01-2010, 10:18
|
|
|
MITSUBISHI_GT napisał/a: | Czyli że co, serwisy Mitsubishi to wysoki poziom idealna obsługa? | biorąc pod uwagę moje ostatnie doświadczenia i chociażby "druciarstwo" przy montażu haka, o podwójnym lakierze na drzwiach nie wspominając to trudno to jest to dalekie od ideału |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
zetor120
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2010
|
Wysłany: 02-01-2010, 14:38
|
|
|
Byłem dzisiaj w salonie AUDI i ogladałem Q5 (to dla mnie auto) Q7 nie było ale dla mnie ona jest za wiekla tez bylem w salonie BMW ale był zamknięty, przez szybe widziałem X1 zdziwilo mnie to nawet nawet ale AUDI Q5 odpaliłem i chodziła rewelka cicho w środku itp. audio zadowalające chyba podobnie jak w OUTLANDERZE ale w nim subofer słychac a w AUDI niezły bass i tak jak by wszedzie były głosniki chyba 14 ich jest. Na koniec wpadłem do salonu MITSU i odpalilem go (uszy zatykać) nie myslałem ze tak głosno chodzi wiedziałem ze głośno ale nie aż tak juz dzwoniłem do kolegi żeby zadzwonił do znajomego w Niemczech i mi powie czy sa Q5 i za jaką cene a jak bedzie coś fajnego to pojade z nim zobaczyć cudo a jak nie bedzie przyzwoitych Q5 to BMW X5 tego jest wiecej a MITSU jak nic fajnego nie będzie
PS. AUDI Q5 ma troche mało miejsca w środku MITSU ma wiecej miejsca ale za to AUDI ma taką wielka du*pe i otwieranie i zamykanie na przycisk bagażnika (bajer) |
|
|
|
 |
Wazzi
Forumowicz
Auto: Outlander intense +
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Sie 2009 Posty: 95 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 02-01-2010, 15:07
|
|
|
zetor120 napisał/a: |
ale za to AUDI ma taką wielka du*pe i otwieranie i zamykanie na przycisk bagażnika (bajer) | Nie w podstawowej wersji:) zauwaz ze wersja kotra ogladales w saolonie byla zapewne jedna z bogatszych:) a i odpowiednikiem q5 w bmw bedzie x3 a nei x5 |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 02-01-2010, 15:09
|
|
|
a moze X6 ?? |
_________________ Pozdrawiam
dab
 |
|
|
|
 |
jaceksu25 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-01-2010, 17:05
|
|
|
rezon napisał/a: | ....o podwójnym lakierze na drzwiach nie wspominając to trudno to jest to dalekie od ideału |
co "podwójny lakier" ( ) w nowym samochodzie ma wspólnego z serwisem? |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 02-01-2010, 17:33
|
|
|
jaceksu25 napisał/a: | co "podwójny lakier" ( ) w nowym samochodzie ma wspólnego z serwisem? | OT za co przepraszam - dealer ma również ASO, i jak Cię oszukuje przy sprzedaży, to przy serwisowaniu już jest uczciwy? U mnie to właśnie odkryte "druciarstwo" przy montażu haka przeważyło szalę. Jak przyjechałem, bo hak nie przeszedł badań, to usłyszałem że mam źle podpięte kable w przyczepie, a nie że ktoś zamontował nie ori wiązkę i na dodatek kabelki sobie pomylił (Opatrzność czuwa). |
|
|
|
 |
zetor120
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2010
|
Wysłany: 02-01-2010, 17:42
|
|
|
Mi sie X3 nie podoba sa brzydkie!!!
Cena tego co stał w salonie to chyba 210tyś brutto ale w poniedziałek ma przyjść nowy cennik i potobno beda przecenione o jakieś 7% -8% czyli ok 190tyś troche dużo ale z przodu sa 4 kółka nie jak juz to roczna używkę. A BMW X5 to 2 letnią !
Sory ale co wy macie z tymi klasami jak nie OUTLANDERA to RAW4 rawka też mi sie nie podoba i te kolo styłu na kalpie i klapa na bok otwierana :/
Nawet jak sie trafi okazja to może Q7 a to jest 2,5t kolos.
Jak dla mnie to AUDI Q5 lub BMW X5 a jak nic nie będzie przystępnego za 150tysi to OUTLANDERA wezme i bedzie pozdro |
|
|
|
 |
jaceksu25 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-01-2010, 18:03
|
|
|
zetor120
Q7 ma fajne skrętne( z kierownicą) swiatełka |
Ostatnio zmieniony przez jaceksu25 04-01-2010, 20:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 02-01-2010, 21:22
|
|
|
jaceksu25 napisał/a: | bardzo odważne słowa w miejscu publicznym - tym bardziej, że jeżeli rzeczywiście jest tam podwójna grubość lakieru to dealer i MMC lub MME wcale nie musi być temu winne i być posiadaczem takiej wiedzy | tu masz rację i nie przesądzam winy, ale poczytaj uważniej o "druciarstwie", tu mam znacznie mniej wątpliwości odnośnie winy. Nie mam też na razie nic do zarzucenia MMC czy MME. Oficjalne pismo dopiero dostaną. Sorry za OT.
Nie miałem okazji jeździć Q5 ani najnowszą X5. Ale w porównaniu do poprzedniego modelu X5, pod względem komfortu Outek to zupełnie inna liga w dół, a Q7 z aktywnym zawieszeniem to przenosi klasyfikację o dwa poziomy wyżej, przy nim Outek jest poza klasyfikacją. Niestety pod względem ceny tej wersji to z kolei Q7 się nie mieści w żadnej klasyfikacji. Wbrew pozorom bagażnik 7-mio osobowej Q7 jest mniej pojemny od Outka z uwagi na lepsze fotele. Na włożenie nart w poprzek nie ma żadnych szans, a Outku nawet kilka par po przekątnej.
[ Dodano: 02-01-2010, 21:41 ]
zetor120 napisał/a: | RAW4 rawka też mi sie nie podoba i te kolo styłu na kalpie i klapa na bok otwierana :/ | mnie się podobała (najlepsza wersja jest bez koła na klapie), ale na jeździe próbnej okazało się, że na zakrętach dość mocno się "kładzie". Outek jest znacznie sztywniejszy - poprawniejszy w prowadzeniu na zakrętach. RAVka z kolei nie wyrywa kierownicy z rąk przy dodawaniu gazu - Outka trzeba czasami mocno trzymać. |
|
|
|
 |
tytko
Forumowicz
Auto: 2,0 did
|
Wysłany: 02-01-2010, 23:10
|