Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Tylna szyba - problem
Autor Wiadomość
cebull 
Mitsumaniak

Auto: Pajero IV 3,2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-12-2009, 15:43   

bonito napisał/a:

cebull - z twojego postu wynika, że przy zamykaniu klapy tylnej trzeba mieć otwarte drzwi boczne? A może jeszcze otwierasz pokrywę silnika, szyber dach i schowek w podłokietniku? Buhahahaha :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pozdr, bonito

oczywiscie a ty tak nie robisz???????????

a powaznie jak nasze autko bylo nowe to tylna klapa czasem sie nie domykala wlasnie ze wzgledu na gwaltowny wzrost cisnienia w samochodzie i tu moje pytanie do jedrysa bo moze tez tak mial i pare razy mocniej klepnal klapom a jak cos bylo nie tak z uszczelka to moglo sie to nalozyc i efekt jest jaki jest...

jedrys 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 DID 2008
Wysłany: 29-12-2009, 16:11   

androzek napisał/a:
Dla ciekawości - szyba oryginalna przednia ok.1800 zł a zamiennik 800 zł.Na te 3200 za tył składa się chyba 1800 zł dla serwisu za wstawienie :twisted:

Nie ma zamiennika tylnej szyby - sprawdzone w kilku dobrych firmach. Można zamówić tylko oryginał w ASO. Cenę podał mi pracownik, spisując bezpośrednio z programu do zamawiania części. Koszt wstawienia to 400 zł.

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 29-12-2009, 17:02   

androzek napisał/a:
Dla ciekawości - szyba oryginalna przednia ok.1800 zł

A to ciekawe, ja już kilka razy słyszałem że kosztuje ok. 3000-3200 PLN (nie pamiętam dokładnie)...

wredlin 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER II
Wysłany: 29-12-2009, 19:46   

Hiszpan;
Zjawisko implozji jest to napięcie graniczne elementu szklanego wiec gdy strzela to napięcie jest tak silne ze wypycha szybę na zewnątrz ( o jakbyś petardę wrzucił do środka ).
Pozdro

Gunner 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II DID173 BHP URSUS
Wysłany: 29-12-2009, 22:36   

jedrys napisał/a:
Rano jadę do Margo porozmawiać o naprawie gwarancyjnej. Jeśli nie zgodzą się, będę walczył o rozliczenie z AC.

Sugeruje podjechanie do Agromaxu w Elblagu!!! Masz 50km wiecej ale mozesz z gola uslyszec inna cene i zauwazysz ze servisy sie roznia...
Ja osobisci bylem dwa razy w Margo zaraz po kupnie auta i sie zrazilem cenami i podejsciem do klienta.(Gdansk)
Co do szyby ,nie dalbym za wygrana,piszesz ze masz outka 2 lata,zastanawiam sie czy auto nie bylo przed kupnem uderzone ,zawadzone cos w tym rodzaju.Zawsze mozesz podjechac gdzies i sprawdzic powloke lakiernicza tj roznice grubosci .
Spotkalem sie juz z tym ze auto salonowe bylo juz malowane!!! Tym bardziej ze wiem z autopsji jak sie traktuje auta przy transporcie z portu do portu(transport morski) z placu manewrowego na plac.Sam widzialem nie jedno auto tluczone.Poczawszy od Matizow po Audi TT i zabytkowym Bantleyu konczac.
Wiec na Twoim miejscu ,jesli szanowne Margo ,czy to w Gdyni czy w Gdansku odmowi Ci naprawy gwarancyjnej ,udalbym sie do rzeczoznawcy.Zdaje mi sie zepod estakada na Grabowku jakis jest.Bo 3200 droga nie chodzi a nie chce mi sie wierzyc ze w aucie za 130 patoli ot tak sobie tylnia szyba wypada.
U mnie rodzinka kiedy zamyka 5 drzwi,towarzyszy zawsze temu ostre rabniecie klapa i ogromne podcisnienie.Poki co przez 2,5 roku nic jeszcze nie wylecialo.

Pozdrawiam ziomala i powodzenia.

piotras 
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
Wysłany: 29-12-2009, 23:37   

Wredlin - implozja to przeciwieństwo eksplozji czyli zapadnięcie się do środka - widziałeś kiedyś bombę która implodowała? wiki

Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm

wredlin 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-12-2009, 12:12   

PIOTRAS
Poogladasz francuskie marki o których pisałem w poprzednim poscie to wtedy możemy pogaworzyć. Pozdrawiam

piotras 
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
Wysłany: 30-12-2009, 12:31   

Nie wiem co mają francuskie marki do elementarnych praw fizyki a nie chce robić OT w tym dziale. Tak żebyś sobie to mógł lepiej wyobrazić bo widzę że masz z tym problem Implozja a tu Eksplozja

Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm

wredlin 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-12-2009, 13:22   

Przyjmijmy, że powiedziałeś swoje rację i zakończmy ten temat.

androzek 
Forumowicz

Auto: był Outlander II 2.0 DID
Wysłany: 30-12-2009, 17:46   

KowaliK napisał/a:
androzek napisał/a:
Dla ciekawości - szyba oryginalna przednia ok.1800 zł

A to ciekawe, ja już kilka razy słyszałem że kosztuje ok. 3000-3200 PLN (nie pamiętam dokładnie)...

ALLEDROGO - mitsubishi OUTLANDER 2007- szyba NOWA oryginalna (numer 867394800) -cena 1799 zł

wredlin 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-12-2009, 19:54   

SPRAWDź CITROEN POWINNO BYć TO SAMO

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 02-01-2010, 11:48   

wredlin napisał/a:
koncern francuski wymieniał szyby na gwarancji

ktory koncern? moze renault w lagunach II ?

Odpowiedz do tematu