Cewki nie dostają prądu |
Autor |
Wiadomość |
przyczlapus [Usunięty]
|
Wysłany: 28-08-2006, 14:41
|
|
|
U mnie na 99% komputer gdyż po sprawdzeniu oscyloskopem sygnałów na wejściu i wyjściu z ecu te wejściowe sygnały wszystkie są dobre natomiast te wyjściowe są złe...
[ Dodano: 08-09-2006, 23:24 ]
cyberw, Jak w postępy w napraiwe autka???
U mnie nadal cisza czekam na ocene stanu komputera... |
|
|
|
 |
cyberw [Usunięty]
|
Wysłany: 18-09-2006, 19:57 cewki brak pradcu.Walki ciąg dalszy
|
|
|
Witajcie.No i objaw jest taki.Wymienilem wszystko co moglem.podlaczylem naprawiony kompyter .tak traci elektronik i lipa.samochod kreci i nic.Troche sie polepszylo.Bo na pierwsza cewke idzie prad.Na dalsze nie.Tak jakby przejscia miedzy cewkami nie bylo.
Jak podmienie cewki-zamienie miejscami to zaszwe na pierwsza idzie prad.Na dalsze nie.Przejscia sprawdzalem miedzy nimi.jest wszystko ok.Czy macie drodzy pomysl co to moze byc???.Juz koncepcja i sila mi sie wyczerpala
Radek |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 18-09-2006, 20:32
|
|
|
Wszystkie cewki połączone są równolegle obydwoma biegunami? |
|
|
|
 |
kochajj
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Pomógł: 20 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 2024 Skąd: z daleka
|
Wysłany: 18-09-2006, 20:45 Re: cewki brak pradcu.Walki ciąg dalszy
|
|
|
cyberw napisał/a: | Witajcie.No i objaw jest taki.Wymienilem wszystko co moglem.podlaczylem naprawiony kompyter .tak traci elektronik i lipa.samochod kreci i nic.Troche sie polepszylo.Bo na pierwsza cewke idzie prad.Na dalsze nie.Tak jakby przejscia miedzy cewkami nie bylo.
Jak podmienie cewki-zamienie miejscami to zaszwe na pierwsza idzie prad.Na dalsze nie.Przejscia sprawdzalem miedzy nimi.jest wszystko ok.Czy macie drodzy pomysl co to moze byc???.Juz koncepcja i sila mi sie wyczerpala
Radek |
kolega miał taki sam objaw w sigmie i pomogła wymiana cewek z tranzystorem mocy włącznie... |
|
|
|
 |
cyberw [Usunięty]
|
Wysłany: 18-09-2006, 20:51
|
|
|
cewki wymienilem.trazystor mocy nie.Do czego on sluzy i czy jego wymiana mi pomoze.??
Widzialem tam przy cewkach jakis kondensator.Jaka role on spelnia??
Prosze o pomoc
Radek
[ Dodano: 18-09-2006, 21:25 ]
Cewki sa oczywicie podlaczone tak jak powino.nie da sie inaczej bo -jest mniejszy plus wiekszy.Na gorze wszedzie sa minusy na dole plusy |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 18-09-2006, 21:57
|
|
|
cyberw napisał/a: | cewki wymienilem.trazystor mocy nie.Do czego on sluzy i czy jego wymiana mi pomoze.?? |
Dlatego pytałem czy cewki połączone równolegle.
Tranzystor mocy jest sterowany z ECU. Jak ECU go wysteruje to się nasyci i poda masę na cewki, jak przestanie podawać masę cewka się rozładuje dając iskrę.
Może być tak że tranzystor jest skiepszczony, puszcza za mało prądu. |
|
|
|
 |
przyczlapus [Usunięty]
|
Wysłany: 19-09-2006, 08:06
|
|
|
cyberw, w 100% procentach mam to samo i nikt nie umie pomóc
[ Dodano: 19-09-2006, 10:25 ]
Dziś mi powiedzieli że ma zły komputer ...ku..a mać już mnie to wkurza i irytuje ...co chwila coś się okazuje zrąbane a za włożoną kasę kupiłbym jakieś auto które jest mi potrzebne....
[ Dodano: 19-09-2006, 14:46 ]
a u Ciebie podejrzenia na co padają??u mnie uwizieli się na komputer... |
|
|
|
 |
|