Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Cewki nie dostają prądu
Autor Wiadomość
przyczlapus
[Usunięty]

Wysłany: 28-08-2006, 14:41   

U mnie na 99% komputer gdyż po sprawdzeniu oscyloskopem sygnałów na wejściu i wyjściu z ecu te wejściowe sygnały wszystkie są dobre natomiast te wyjściowe są złe... :(

[ Dodano: 08-09-2006, 23:24 ]
cyberw, Jak w postępy w napraiwe autka???

U mnie nadal cisza czekam na ocene stanu komputera...

cyberw
[Usunięty]

Wysłany: 18-09-2006, 19:57   cewki brak pradcu.Walki ciąg dalszy

Witajcie.No i objaw jest taki.Wymienilem wszystko co moglem.podlaczylem naprawiony kompyter .tak traci elektronik i lipa.samochod kreci i nic.Troche sie polepszylo.Bo na pierwsza cewke idzie prad.Na dalsze nie.Tak jakby przejscia miedzy cewkami nie bylo.
Jak podmienie cewki-zamienie miejscami to zaszwe na pierwsza idzie prad.Na dalsze nie.Przejscia sprawdzalem miedzy nimi.jest wszystko ok.Czy macie drodzy pomysl co to moze byc???.Juz koncepcja i sila mi sie wyczerpala
Radek

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-09-2006, 20:32   

Wszystkie cewki połączone są równolegle obydwoma biegunami?

kochajj 
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Wysłany: 18-09-2006, 20:45   Re: cewki brak pradcu.Walki ciąg dalszy

cyberw napisał/a:
Witajcie.No i objaw jest taki.Wymienilem wszystko co moglem.podlaczylem naprawiony kompyter .tak traci elektronik i lipa.samochod kreci i nic.Troche sie polepszylo.Bo na pierwsza cewke idzie prad.Na dalsze nie.Tak jakby przejscia miedzy cewkami nie bylo.
Jak podmienie cewki-zamienie miejscami to zaszwe na pierwsza idzie prad.Na dalsze nie.Przejscia sprawdzalem miedzy nimi.jest wszystko ok.Czy macie drodzy pomysl co to moze byc???.Juz koncepcja i sila mi sie wyczerpala
Radek

kolega miał taki sam objaw w sigmie i pomogła wymiana cewek z tranzystorem mocy włącznie...

cyberw
[Usunięty]

Wysłany: 18-09-2006, 20:51   

cewki wymienilem.trazystor mocy nie.Do czego on sluzy i czy jego wymiana mi pomoze.??
Widzialem tam przy cewkach jakis kondensator.Jaka role on spelnia??
Prosze o pomoc
Radek

[ Dodano: 18-09-2006, 21:25 ]
Cewki sa oczywicie podlaczone tak jak powino.nie da sie inaczej bo -jest mniejszy plus wiekszy.Na gorze wszedzie sa minusy na dole plusy

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 18-09-2006, 21:57   

cyberw napisał/a:
cewki wymienilem.trazystor mocy nie.Do czego on sluzy i czy jego wymiana mi pomoze.??

Dlatego pytałem czy cewki połączone równolegle.
Tranzystor mocy jest sterowany z ECU. Jak ECU go wysteruje to się nasyci i poda masę na cewki, jak przestanie podawać masę cewka się rozładuje dając iskrę.
Może być tak że tranzystor jest skiepszczony, puszcza za mało prądu.

przyczlapus
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2006, 08:06   

cyberw, w 100% procentach mam to samo :( i nikt nie umie pomóc

[ Dodano: 19-09-2006, 10:25 ]
Dziś mi powiedzieli że ma zły komputer ...ku..a mać już mnie to wkurza i irytuje ...co chwila coś się okazuje zrąbane a za włożoną kasę kupiłbym jakieś auto które jest mi potrzebne....

[ Dodano: 19-09-2006, 14:46 ]
a u Ciebie podejrzenia na co padają??u mnie uwizieli się na komputer...

Odpowiedz do tematu