|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Sport] Montero Sport z USA |
Autor |
Wiadomość |
ciapaty [Usunięty]
|
Wysłany: 22-10-2009, 10:10 [Sport] Montero Sport z USA
|
|
|
zastanawiam się nad kupnem auta z USA np. takie coś Montero . To jest odpowiednik Pajero III i bebechy ma takie same (chodzi mi o ewentualne części zamienne)? |
Ostatnio zmieniony przez Gene 22-10-2009, 11:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 22-10-2009, 11:04 [Sport]
|
|
|
Ciapaty, to nie jest Pajero (Wagon) III generacji. To jest Pajero Sport/Challenger. Zdjec masa ale jak mechanicznie auto sie sprawuje tego nikt nie wie. Z wygladu bardzo zadbane. Skory i plastiki w dobrym stanie. W Europie takie wersje (chodzi o silnik) sa raczej wyjatkiem. Z tego co wiem w Polsce w ogole nie byly w sprzedazy. Oczywiscie auto smiga jak rakieta ale i pewnie pali koszmarnie. Mozesz miec klopoty z serwisem mechanicznym w kraju ale taka specyfika unikatu z USA. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 22-10-2009, 13:28
|
|
|
Silnik 3,5 taki jak w pajero II albo jak w montero (pajero III). Części trochę jest do tego, Gorzej jakby był GDI bo części do silnika mało. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Boobeski [Usunięty]
|
Wysłany: 29-10-2009, 19:42
|
|
|
Z częściami do 3.5V6 NIE GDI nie ma najmniejszego problemu (przynajmniej typowymi) a i ceny nie zabijają. Ponieważ ostatnio kupiłem i trochę wymieniałem na początek, mogę powiedzieć, że jestem nawet miło zaskoczony. Zwłaszcza komplet tarcz i klocków na 4 koła za 750 PLN mnie połechtał. Rozrząd kompletny z rolkami, napinaczami, pompą wody - też niecałe 800 PLN (w ASO 2300 krwiopijcy), Kilka drobazgów do zawieszenia dosłownie po kilkanaście - kilkadziesiąt złotych. Także DA SIĘ ŻYĆ. |
|
|
|
 |
valdi.kasia
Mitsumaniak valdi_sport
Auto: PAJERO SPORT
|
Wysłany: 22-12-2009, 14:10
|
|
|
A jak wygląga sprawa splania w takim potworku? Obecnie mam 3.0 i palił (rozbity ) około 15l/100 km. gazu. |
_________________ waldek
 |
|
|
|
 |
inferno
Mitsumaniak Jednostka aspołeczna

Auto: Volvo S80 '01 2,4
|
Wysłany: 06-01-2010, 02:08
|
|
|
Odświeżę nieco temat, bo właśnie dziś wróciłem do korzeni
Trochę z głupia frant, przez przypadek i dosyć spontanicznie, za 10 tys. zł kupiłem Miśka Montero Sport z 2002 r. właśnie z benzynowym silnikiem 3,5. Jest nieco poobijany (lewy błotnik, odrobinkę zderzak, brak bocznej szyby i atrapy). Technicznie jak najbardziej sprawny. Już po fakcie trochę się przeraziłem kiedy zauważyłem, że to u nas dość rzadkie samochody, ale jak rozumiem większych problemów z gratami do tej wersji być nie powinno, a jeśli chodzi o silnik, to dokładnie ten sam występował w Pajero?
W zasadzie zbyt dokładnie mu się jeszcze nie przyglądałem od strony mechanicznej (jest to mój pierwszy samochód terenowy), więc może podpowiecie mi na co powinienem zwrócić szczególną uwagę, czego ewentualnie szukać, na co uważać itp.?
Z innej beczki: mam nadzieję, że nie przepłaciłem (blacharka, to jakieś 2000 - 2500 zł. Do tego koszt rejestracji - Wydział Komunikacji, akcyza jest już opłacona)? Cena wydała mi się dosyć atrakcyjna (stąd błyskawiczna decyzja o zakupie ), ale ciężko znaleźć jakiś punkt odniesienia. Rozbieżność spora, próbka niewielka. Wyszło mi, że wartość rynkowa (oczywiście bez uszkodzeń) tego modelu, z takim silnikiem i z tego roku to jakieś 30 - 33 tys. zł Możecie coś powiedzieć również na ten temat?
Właśnie trafiłem na wikipedię i mam kolejną zagwozdkę. Według informacji tam zamieszczonych, III generacja to lata 1999 - 2006. Mój egzemplarz jest niby z 2002 r., ale wyglądem przypomina bardziej II generację (brak charakterystycznych wybrzuszonych nadkoli i unoszącej się w tyle linii). Wygląda jak ten http://otomoto.pl/mitsubishi-montero-C7738837.html (nawiasem mówiąc też z 2002 r. - poniżej, na wszelki wypadek zamieszczam również zdjęcia poglądowe). To jak to w końcu z tym jest i którą mam generację, bo już zgłupiałem...?
 |
_________________ 1. Volvo S80 '00 /B5244S/
2. Volvo S80 '01 /B5244S/
3. Mitsubishi Galant E55A '93 /4G63/
4. Mitsubishi Galant E52A '93 /4G93/
|
|
 |
gootek [Usunięty]
|
Wysłany: 06-01-2010, 13:42
|
|
|
Cześć Inferno,
gratuluję szybkości podejmowania decyzji
inferno napisał/a: | Właśnie trafiłem na wikipedię i mam kolejną zagwozdkę. Według informacji tam zamieszczonych, III generacja to lata 1999 - 2006. Mój egzemplarz jest niby z 2002 r., ale wyglądem przypomina bardziej II generację (brak charakterystycznych wybrzuszonych nadkoli i unoszącej się w tyle linii).
(...)
To jak to w końcu z tym jest i którą mam generację, bo już zgłupiałem...? |
Tutaj masz link do hasła w Wikipedii, które dotyczy Twojego nowego samochodu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Challenger
zadowolenia,
|
|
|
|
 |
inferno
Mitsumaniak Jednostka aspołeczna

Auto: Volvo S80 '01 2,4
|
Wysłany: 06-01-2010, 14:42
|
|
|
Acha, czyli wszystko w porządku. Sport po prostu ma specyficzną linię nadwozia.
Dzięki za linka, gootek Z gratulacji wnioskuję, że raczej nie przepłaciłem i decyzja była właściwa? |
_________________ 1. Volvo S80 '00 /B5244S/
2. Volvo S80 '01 /B5244S/
3. Mitsubishi Galant E55A '93 /4G63/
4. Mitsubishi Galant E52A '93 /4G93/
|
|
 |
gootek [Usunięty]
|
Wysłany: 06-01-2010, 18:16
|
|
|
Inferno,
generalnie to bardzo fajne auto i najbardziej Ci zazdroszę tego silnika benzynowego 3.5 V6 (6G74).
Ja kupiłem Pajero z silnikiej diesla tylko dlatego, że na benzynę mnie nie stać
Cena oczywiście wydaje się bardzo atrakcyjna.
Ale czy decyzja była właściwa, to tego Ci nie powiem, bo nie jestem jasnowidzem.
To zależy od stanu technicznego tego auta.
W kazdym razie trzymam kciuki, żeby to nie okazała się skarbonka bez dna i żeby Twoje nowe auto za chwilę nie zyskało kilkakrotnie na wartości...
hej,
|
|
|
|
 |
valdi.kasia
Mitsumaniak valdi_sport
Auto: PAJERO SPORT
|
Wysłany: 07-01-2010, 10:50