|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:43 |
Cari 1.9 DID rocznik 01 -03 bardzo prosze rade |
Autor |
Wiadomość |
Paweł7
Nowy Forumowicz
Auto: ...
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-01-2010, 18:40 Cari 1.9 DID rocznik 01 -03 bardzo prosze rade
|
|
|
Witam wszystkich. Zastanawiam się nad kupnem Carismy. Już od jakiegoś czasu szperam po allegro i szukam coś ciekawego i postanowiłem zarejestrować się na forum i zaczerpnać informacji od użytkowników takiej Carismy bo powoli zaczynam się rozglądać . Śledze ostatnio na allegro Carismy z rocznika 2000 - 2003. Bardzo mi się podobają Carismy z silnikiem 1,9 DID w wyposażeniu Comfort 115 KM ponieważ są to mocniejsze silniki jak zauważyłem bo przeważnie są z silnikiem 1.9 102 KM. Następną rzeczą która przykuła moją uwagę w tym wyposażeniu jest automatyczna klima więc jest chyba to co popularny klimatronik?? oraz podgrzewane lusterka i bogate wyposażenie 4 elekt. szyby centralka, poduchy. Chciałbym się dowiedzieć w jakim roczniku wychodziły te wersje Comfort 115 KM ponieważ jest ich znacznie mało na allegro . Następnym modelem Carismy spodobała mi się bardzo wersja Avance która ma w sobie podgrzewaną przednią szybę, aut. klime, czujniki cofania, podgrzewane lusterka. W jakim roczniku wychodziło to wyposażenie Avance bo strasznie sie napaliłem na taką właśnie Cari lecz rzadko spotykam je na allegro jak do tej pory jedną znalazłem lecz jak zadzwoniłem za nią była już sprzedana czy tak mało wersji Avance wyszło na rynek że tak mało ich się widuje na allegro?? Nastepnym tematem na co mam zwracać uwage przy oglądaniu samochodu?? Silniki 1.9 DID 115 KM jak się sprawują?? Mają jakieś wady fabryczne czy coś w tym stylu?? Po za silnikiem na co mam zwracać uwage są jeszcze jakies wady tego samochodu bo jak z wszystkimi samochodami są wady i zalety więc prosiłbym o rady na co mam zwracać szczególną uwage przy oglądaniu jak i jeździe próbnej. Nastepną rzeczą są części jak z mini jest są dostepne i nie ma żadnych problemów z nowymi jak i z uzywanymi?? Wszystkim bardzo dziękuje za rady Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Paweł7 06-01-2010, 18:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 06-01-2010, 18:45
|
|
|
Paweł7 napisał/a: | Witam wszystkich allegrowiczów |
Paweł7 napisał/a: | automatyczna klima więc jest chyba to co popularny klimatronik?? |
to jest to samo. Klimatronic wymyslil ze tak powiem VW, a jest to najnormalniesza automatyczna klimatyzacja.
Paweł7 napisał/a: | Chciałbym się dowiedzieć w jakim roczniku wychodziły te wersje Comfort 115 KM ponieważ jest ich znacznie mało na allegro |
od 2000roku
Paweł7 napisał/a: | Następnym modelem Carismy spodobała mi się bardzo wersja Avance która ma w sobie podgrzewaną przednią szybę |
nie ma podgrzewanej przedniej szyby. Zadna Cari tego nie miala (chyba ze jakis mod wlasciciela)
Paweł7 napisał/a: | W jakim roczniku wychodziło to wyposażenie Avance bo strasznie sie napaliłem na taką właśnie Cari lecz rzadko spotykam je na allegro |
Classic,Comfort,Avance,Elegance zaczely wystepowac od 1999roku i dotyczyly kazdej wersji silnikowej.
Paweł7 napisał/a: | Silniki 1.9 DID 115 KM jak się sprawują?? Mają jakieś wady fabryczne czy coś w tym stylu?? Po za silnikiem na co mam zwracać uwage są jeszcze jakies wady tego samochodu bo jak z wszystkimi samochodami są wady i zalety więc prosiłbym o rady na co mam zwracać szczególną uwage przy oglądaniu jak i jeździe próbnej. Wszystkim bardzo dziękuje za rady Pozdrawiam |
nie ma zadnych wad fabrycznych, wszystko zalezy jak w kazdym aucie od stopnia zadbania konkretnego auta. Jesli samochod jest zadbany to pojezdzi jeszcze bardzo dlugo. Jak w kazdym dieslu zerknij na stan turbiny, kola dwumasowego, ewentalnie na jakies wycieki jest owe istnieja. Poza tym patrz na stan nadwozia (czy bezwypadkowy)
Nie pogrubiaj pisma...
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 06-01-2010, 18:50
|
|
|
Paweł7 napisał/a: | oraz podgrzewane lusterka i bogate wyposażenie 4 elekt. szyby centralka, poduchy. |
To wyposażenie jest dosyć popularne w cari, tym bardziej po liftingu
Paweł7 napisał/a: | czujniki cofania, |
Równie dobrze to kwestia czy pierwszy właściciel kupując w salonie zamówił sobie taki zestaw lub nie, ewentualnie w późniejszym czasie montaż samodzielnie czujników |
|
|
|
 |
Paweł7
Nowy Forumowicz
Auto: ...
|
|
|
|
 |
Colto [Usunięty]
|
Wysłany: 07-01-2010, 18:51
|
|
|
W Carismach nie było takiej opcji na żaden rynek. |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 07-01-2010, 19:14
|
|
|
mamy je oceniać czy co?
Bo ten ostatni model to ma chyba wszystko co tylko mógł zaznaczyć a prawda jest inna.. pierwszy właściciel też chyba nie wie co ma, jakoś nie widziałem, żeby kiere dało się regulować w 2 płaszczyznach.
To co z nimi mamy zrobić?
@EDIT!!
Pisze w tym jeszcze, żeby nie robić zbyt dużego OT
Ten pode mną.
ciniak napisał/a: | Chociaż z tą kierownicą w dwóch płaszczyznach to akurat prawda: góra-dół |
Hahaha, o tym nie pomyślałem
to zapomnieli jeszcze dodać, że kierownica wielofunkcyjna, wkońcu jest klakson |
Ostatnio zmieniony przez Saqu 07-01-2010, 21:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ciniak
Forumowicz

Auto: Cari 1.8 GDI EXE
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Cze 2009 Posty: 168 Skąd: Nowy Tomyśl
|
Wysłany: 07-01-2010, 20:45
|
|
|
Paweł7 napisał/a: | też miała podgrzewaną szybe więc jak to z tym jest ?? |
Ano tak z tym jest, że handlarze piszą co im ślina na język przyniesie. Potrafią wcisnąć kit że coś jest w wyposażeniu, a w rzeczywistości fizycznie nic takiego nie występuje i choćbyś na głowie stanął w aucie tego nie znajdziesz. Na desce rozdzielczej nie ma nawet pstryczka -elektryczka do podgrzewania przedniej szyby. No i jak takiemu uwierzyć w gawędę o pochodzeniu auta i przebiegu?
Chociaż z tą kierownicą w dwóch płaszczyznach to akurat prawda: góra-dół |
|
|
|
 |
|
|