|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:43 |
[Carisma] Cari 1.6/1.8/1.8GDI Warszawa bardzo proszę o opini |
Autor |
Wiadomość |
MUYA
Nowy Forumowicz
Auto: brak
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-01-2010, 21:21 [Carisma] Cari 1.6/1.8/1.8GDI Warszawa bardzo proszę o opini
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów.
Przymierzam się do kupna Carismy w związku z czym zacząłem przeglądać internet w poszukiwaniu informacji o tym aucie, a zwłaszcza opinii o autach używanych. W ten oto sposób trafiłem na to Forum, które, nie ukrywając, urzekło mnie swoją rzetelnością i wysokim poziomem kultury. Dlatego też zwracam się z prośbą do Mitsumaniaków o ocenę kilku aut. Szukam Carismy w silniku 1.6, 1.8 lub 1.8 GDI (benzyna, bez gazu), wersja hatchback, po lub przed liftingiem, w okolicach 10 000 zl, z Warszawy i najbliższych okolic. Znalazłem dwa ogłoszenia wydające się dosyć sensownymi:
1)
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11107563
2)
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11129584
Będę wdzięczny za każdą opinię o tych autach, zwłaszcza na temat ich potencjalnej wypadkowości.
Załączam pozdrowienia. |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 09-01-2010, 21:40
|
|
|
MUYA napisał/a: | Szukam Carismy w silniku 1.6, 1.8 lub 1.8 GDI (benzyna, bez gazu), |
GDI nie mozna zagazowac, wiec sie zastanow
1)
Maska jakby troszke podniesiona, ale mozliwe ze to tylko oklamanie zdjecia..., lewy przedni kierunek jakby troszke slabiej spasowany, ale ciezko stwierdzic na podstwaie zdjecia. Do sprawdzenia na zywo. Przebieg za maly , Ladnie przykurzony silnik, dla mnie plus. Mysle ze warta blizeszgo obejrzenia
2) calkiem przyzwoity egzemplarz, mozliwe ze prawy uchwyt mocujacy chlodnice jest przekrzywiony troszke, ale trzeba by zobaczyc to albo na lepszych jakosciowo zdjeciach albo na zywo. Ogolnie do niczego wiekszego nie mozna sie doczepic. Same pierdolki (mozliwe ze przez oklamanie samymi zdjeciami) takie jak m.in odpadnieta koncowka tlumika
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 09-01-2010, 21:53
|
|
|
W tym pierwszym linku jeżeli chodzi o to co jest pod maską to przy lewym błotniku jest jakaś dodatkowa dziurka tak jakby na śrube od niego, ale nie do końca było halo, może mnie się tak tylko wydawać
Środkowa zatyczka od grila jest innego koloru od pozostałych dwóch, ogólnie ma mocno usyfiony (a nawet za) silnik jak na 137tys km, zauważyłem pod lewym kierunkowskazem nie równość ze zderzakiem, tylni zderzak pod klapą i lampą ma taki jak by lekki zwis. Troche bardzo jasna kierownica. Coś z przebiegiem był jakiś majcher robiony, blokady skrzyni biegów też chyba nie ma (chyba, bo nie jestem pewien )
Druga carisma, tym razem GDI, troche rozmazane te zdjęcia. Ale... ten Rzucający się wręcz w oczy sportowy wydech, Tutaj większe prawdopodobieństwo prawidłowego przebiegu, też kierownica już troche wyśmigana, troche pod lewą przednią lampą zderzak tak jak by odchodził, ale od tych zdjęć już mnie oczy bolą :/
Ogólnie trzeba by rzucić na nie okiem na żywo, więcej można dostrzec Jak masz nie daleko.. |
|
|
|
 |
gfilipki [Usunięty]
|
Wysłany: 09-01-2010, 22:41 Re: Cari 1.6/1.8/1.8GDI Warszawa bardzo proszę o opini
|
|
|
Witam serdecznie.
Mogę się wypowiedzieć na temat tylko 2 samochodu z 100% pewnością co do prawdziwości - opinii o nim - a to dlatego, że jestem jego właścicielem.
Odnośnie zdjęć - serwis Otomoto pozwala na zamieszczanie tylko zdjęć do 250kB więc musiałem je skompresować.
Jeśli tylko sobie życzysz - mogę podesłać w lepszej rozdzielczości.
Co do samochodu - tak jak napisane w ogłoszeniu przebieg jest raczej oryginalny - a to z tego powodu, że jak ją kupiłem w 2007 r - to miała trochę ponad 140 tys przebiegu opisanego w książce serwisowej. Mam nawet oryginalny breloczek szwajcarskiego dilera Mitsubishi. Ale coż ja mogę tylko ręczyć za czas mojego użytkowania samochodu. Wszystkie naprawy i czynności serwisowe opisane mam fakturami z polecanego na forum serwisu AutoTW. Nie oszczędzałem na pewno na nich i to co mi Panowie w serwisie polecali wymienić - było to robione. A pewnie jeszcze jeździłbym dalej tym samochodem, ale trafiłem na dobrą ofertę na nowego Miśka - tym razem nowego Lancera. Dlatego nadal pozostanę w gronie forumowiczów. Jakbyś chciał otrzymać więcej informacji to proszę o e-mail lub telefon.
Pozdrawiam
gfilipki
PS. Jak ostatnio odbierałem Carismę w grudniu z Auto Tw, poinformowałem jednego z właścicieli, że samochód ten będę sprzedawał - więc jeśli tylko potrzebujesz potwierdzić jego wiarygodność to możesz i tam. Napewno panowie udzielą porady.
PS2. Ten "sportowy" tłumik odziedziczyłem po poprzednich właścicielach - mi nie przeszkadzał do momentu, gdy jedna z końcówek poluzowała się i zaczęła rezonować, więc została zdjęta. Ot i cała tajemnica "strasznego wydechu" |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 09-01-2010, 23:23
|
|
|
O znalazł się właściciel a tak z czystej mojej ciekawości, czemu wydech tak dziwnie został zrobiony, że jedna rurka wogóle inna jest nie pasująca?
Ahh Dziękuję za odpowiedź, napisana jak pisałem posta heh |
|
|
|
 |
gfilipki [Usunięty]
|
Wysłany: 09-01-2010, 23:36
|
|
|
[quote="Saqu"]O znalazł się właściciel
Właściciel już od dawna użytkował forum - niestety bardzo biernie. Ale to też ze względu na to że moja Carisma była i jest do tej pory dość bezproblemowa - brakowało mi doświadczenia w rozwiązywaniu czy też doradzaniu w problemach innych użytkowników.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
MUYA
Nowy Forumowicz
Auto: brak
|
Wysłany: 10-01-2010, 11:55
|
|
|
Dziękuję za wszystkie oceny a zwłaszcza za zabranie głosu przez Właściciela auta. Odezwę się na privie.
[ Dodano: 25-01-2010, 13:17 ]
Raz jeszcze poproszę Was o ocenę auta, tym razem Cari po lifcie:
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11220356
Załączam pozdrowienia. |
|
|
|
 |
|
|