Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Szyberdach-rozpiska kabli
Autor Wiadomość
bulo 
Nowy Forumowicz

Auto: Wartburg 353
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-01-2010, 17:37   Szyberdach-rozpiska kabli

Witam
Jestem tu nowy, prosze o wyrozumialosc i pomoc. Kupilem szyberdach od galanta i mam problem zeby go podlaczyc. Bedzie on montowany w innym samochodzie wiec nie mam gotowych polaczen. Potrzebuje rozpiske kabli tzn co podlaczyc do sterowania co do slinika a co do kontrolera? W sklad wchodzi 2 styki do silnika, 3 styki pinowe do sterowania silnikiem, przekaznik o 4 stykach, kontroler o 14 stykach pinowych, i 2 wlaczniki 2 pozycyjne o 4 kablach i masie. Prosze o pomoc

siudii 
Mitsumaniak
01221/KMM

Auto: Galant 2.0 GLSi 92r. BLOS
Wysłany: 10-01-2010, 18:29   

Tutaj jest opis prostej przeróbki, bo szyberdach w Galancie zamykając go zatrzymuje się w połowie i to jest normalne ale niezbyt wygodne, a nawet denerwujące.
Informacji o podłączeniu poszukaj w manualu (do ściągnięcia w dziale Downloads), tam powinno to być ładnie rozpisane i rozrysowane.

bulo 
Nowy Forumowicz

Auto: Wartburg 353
Wysłany: 10-01-2010, 21:01   

Dziekuje, juz zasiadam do lektory jak bende mial pytania to sie znowu odezwe:)

[ Dodano: 11-01-2010, 15:05 ]
Mam kolejne pytanie znalazlem schemat tylko jak liczyc piny na tym kontrolerze? od lewej do prawej a potem tak samo dolny rzad?

[ Dodano: 11-01-2010, 21:00 ]
W tym kontrolerze styki nie sa w jednym rzedzie ida jakos tak:
12 34
oo oo
oooooooooo
567891011121314
Czy taka numeracja jest poprawna?

[ Dodano: 13-01-2010, 18:08 ]
Zle policzylem styki w tym kontrolerze bo mam ich 10 a na schemacie jest 14? co z tym zrobic?

[ Dodano: 15-01-2010, 17:11 ]
Znalazlem wkoncu dobry schemat (chyba). Po podlaczeniu dach ordrazu sie otwiera i nie rozlacza, jedyna reakcja jest na jeden przycisk, jak go trzymam to nie jedzie jak puszczam to jedzie dalej co to moze byc?

Odpowiedz do tematu