|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pajero III czy Sport a może Terrano II - błagam POMOCY !! |
Autor |
Wiadomość |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 24-12-2009, 00:44
|
|
|
Grzegorzs napisał/a: | Czy duże znaczenie ma róznica 20 cm w rozstawie osi | znaczenie ma na pewno a jak duze to rozkminki na forum nie wiele pomoga. Popros kogos z V70 z okolic Krakowa niech sie w swieta na godzine przejedzie z Toba na ten wal. Zobaczycie jak to w praktyce wyglada i czy long daje rade.
Prosze obejrzec moze troche przyblizy mozliwosci dlugiej 3-ki: http://www.youtube.com/wa...1vif2aZguk&NR=1 |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
grzegorzs
Nowy Forumowicz
Auto: seicento
|
Wysłany: 30-12-2009, 19:23
|
|
|
Czy ktoś z posiadaczy PIII lub sporta mieszkajacy w pobliżu Krakowa znalazł by czas na spotkanie ?? |
|
|
|
 |
Sebastian_T
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Pomógł: 7 razy Dołączył: 26 Lut 2009 Posty: 229 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-01-2010, 11:02
|
|
|
bartek2800 napisał/a: | Pajero III wymiary zewnętrzne:
V70
długość - 4.830mm
szerokość - 1.895mm (bez lusterek - nadwozie)
wysokość - 1.855mm bez relingów / 1.885mm z relingiem
|
Witam,
czy mogę prosić PT Kolegów o podanie całkowitej długości Pajero III z hakiem/kołem? Wszystkie te wymiary, które znajduję wskazują na długość od zderzaka do zderzaka, bez uwzględnienia koła. Nie wiem, jak z wymiarami powyżej, podanymi przez bartek2800.
I szerokość z lusterkami mnie interesuje też.
Przymierzam się do kupna, ale muszę rozważyć wymiary garażu - szerokość bramy (tu nic nie zmienię) i długość samego garażu (tu mam 12 cm zapasu ze styropianowego wewnętrznego ocieplenia, więc teoretycznie mogę "psuć" ). Deweloper trochę poskąpił na wielkości garażu, obecnie mam Opla Vectrę C kombi (długość 4822) - to na długości mam jakieś 30 cm zapasu...
Sebastian |
|
|
|
 |
Szyszkowa
mod Pajero seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 308 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 12-01-2010, 14:08
|
|
|
Postaram się dzisiaj wieczorem zmierzyć. |
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-01-2010, 17:10
|
|
|
Sebastian_T napisał/a: | bartek2800 napisał/a:
Pajero III wymiary zewnętrzne:
V70
długość - 4.830mm
szerokość - 1.895mm (bez lusterek - nadwozie)
wysokość - 1.855mm bez relingów / 1.885mm z relingiem
Witam,
czy mogę prosić PT Kolegów o podanie całkowitej długości Pajero III z hakiem/kołem? Wszystkie te wymiary, które znajduję wskazują na długość od zderzaka do zderzaka, bez uwzględnienia koła. Nie wiem, jak z wymiarami powyżej, podanymi przez bartek2800.
I szerokość z lusterkami mnie interesuje też.
|
Długość to długość z kołem. Szerokość bez lusterek.
A na wysokość wejdzie? |
|
|
|
 |
Sebastian_T
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Pomógł: 7 razy Dołączył: 26 Lut 2009 Posty: 229 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-01-2010, 19:35
|
|
|
Tak, wysokość bramy to 2.15 m, więc raczej wejdzie (później w samym garażu mam 3.50 wysokości, tylko na bramie i długości poskąpili...)
Czyli ~4.80 to z kołem jest? No to mnie bardzo cieszy, bo znaczy to, że długość identyczna jak moja Vectra obecna, czyli spokojnie mieszczę się w garażu i jeszcze mi zostaje szafka zamontowana z tyłu (półka na koła)
Z lusterkami (jeśli szerokość z rozłożonymi lusterkami przekroczy 2.15) nie problem, mogę wjeżdżać na złożonych, aczkolwiek do garażu wjeżdżam tyłem, bo inaczej nie wysiądę przez drzwi kierowcy, więc lusterka w sumie się przydają (w VC kombi praktycznie nic przez tylną szybę nie widać, wjeżdżam na lusterka właśnie)
Dziękuję. |
|
|
|
 |
|
|